Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φιλοισραηλινή συγκέντρωση στην Αθήνα με… σφραγίδα ΝΔ και Λικούντ

Την Παρασκευή 28 Μαϊου, περίπου 20-25 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα προκειμένου να εκφράσουν την στήριξη τους – όπως ανέφεραν – στο «Ισραηλινό έθνος και κράτος απέναντι στην Ισλαμική τρομοκρατία των Χαμάς, Χεζμπολάχ και του Ερντογανικού Νεο-Οθωμανισμού».

Η ουσία δεν βρίσκεται στο ότι βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι να στηρίξουν τα εγκλήματα της κυβέρνησης Νετανιάχου απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται περισσότερο στο ποιοι διοργάνωσαν την εν λόγω συγκέντρωση…

Διοργανωτής, λοιπόν, της φιλοϊσραηλινής σύναξης ήταν ο κ. Κοσμάς Πεντάκαλος, ο οποίος φέρεται να είναι πρόεδρος του παραρτήματος «Ίκαρος» της γνωστής ελληνοαμερικανικής ένωσης «AHEPA». Εκτός απ’ αυτό, όμως, ο εν λόγω κύριος εμφανίζεται να είναι και δραστήριος υποστηρικτής της Νέας Δημοκρατίας. Στην σελίδα «Νέα Δημοκρατία – φίλοι του Ισραήλ», ο Κ. Πεντάκαλος εμφανίζεται χαμογελαστός δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, την ημέρα των εκλογών του 2019, γράφοντας από κάτω: «Καλή επιτυχία Πρόεδρε!!».

pentakalosnd

Συνδιοργανωτής, μαζί με τον Κ. Πεντάκαλο, εμφανίζεται να είναι και ο κ. Ασημάκης Ψάρρης ο οποίος στο προφίλ του στο Facebook δηλώνει ότι εργάζεται στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην φιλοϊσραηλινή συγκέντρωση της Παρασκευής διαβάστηκε επίσης μήνυμα του, γνωστού και μη εξαιρετέου, ραβίνου Μορδεχάι Φριζή. Ο Φριζής δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο. Πρόκειται για ελληνικής καταγωγής ακροδεξιό ισραηλινό ο οποίος δηλώνει «πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος του ισραηλινού κυβερνώντος κόμματος Λικούντ υπό την ηγεσία του Μπέντζαμιν Νετανιάχου».

Φανατικός υπέρμαχος της ισραηλινής κατοχής και των εποικισμών, ο ραβίνος Φριζής είναι ο ίδιος που το 2018 είχε αναρτήσει βίντεο κατά των «αναρχοκομμουνιστών», εκτοξεύοντας μάλιστα απειλές: «μια σφαίρα στο κεφάλι όπως στον στόλο Ελευθερίας». Το βίντεο του Φριζή είχε σπεύσει να αναδημοσιεύσει ο τότε αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας «άψογο» το εμετικό παραλήρημα του ραβίνου.

Φακέλωμα και «μια σφαίρα στο κεφάλι» για τα «αναρχοκομμούνια»

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά του ποιοί υποστηρίζουν το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», παραβλέποντας σκόπιμα την ισραηλινή κατοχή επί των παλαιστινιακών εδαφών και τα αναρίθμητα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού σε Γάζα και Δυτική Όχθη. Για ποιά… «αυτοάμυνα» μιλούν όταν, εδώ και δεκαετίες, η ισραηλινή κυβέρνηση εκδιώκει παλαιστινίους από τις εστίες τους, επεκτείνει τους παράνομους εποικισμούς, επιβάλλει καθεστώς άπαρτχαιντ εντός του Ισραήλ και βομβαρδίζει αμάχους, γυναίκες και παιδιά;

Τα «περί ειρήνης» που λένε οι οπαδοί του σφαγέα Νετανιάχου και του ακροδεξιού-ρατσιστικού Λικούντ μόνο ως κακόγουστο και χυδαίο ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί…