Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Φακέλωμα και «μια σφαίρα στο κεφάλι» για τα «αναρχοκομμούνια»

Να εξηγούμαστε: Οι «Ρουβίκωνες» και οι ακτιβιστικές τους δράσεις ούτε είχαν, ούτε έχουν σχέση με την οργανωμένη ταξική πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Η ατομική τρομοκρατία που προωθείται από ομάδες και συλλογικότητες του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, όποια μορφή κι’ αν έχει, λειτουργεί προβοκατόρικα και αποπροσανατολιστικά για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ενώ, ταυτόχρονα, αλείφει με βούτυρο το ψωμί της αστυνομοκρατίας και της καταστολής.

Με δεδομένα τα παραπάνω, ωστόσο, δε μπορεί να μείνει ασχολίαστο το πρόσφατο χυδαίο παραλήρημα του- ελληνικής καταγωγής- ακροδεξιού ισραηλινού ραββίνου Μορντεχάι Φριζή, ο οποίος σε βίντεο που ανήρτησε το διαδίκτυο εξαπολύει ύβρεις και απειλές εναντίον των «αναρχοκομμουνιστών». Το παραληρηματικό υβρεολόγιο του γραφικού ραββίνου δεν θα άξιζε καμίας αναφοράς, αν σε αυτό δεν περιλαμβάνονταν δύο στοιχεία:

Πρώτον, το γεγονός ότι, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, οι αρχές του Ισραήλ έχουν φακελωμένους («είστε ήδη φακελωμένοι») τα μέλη του Ρουβίκωνα και, κατά δεύτερον, οι απειλές («μια σφαίρα στο κεφάλι όπως στο στόλο Ελευθερίας») που ο ραββίνος εκτοξεύει ενάντια στα «σκουλήκια αναρχοκομμούνια».

adonis frizis

Το αποτρόπαιο αυτό σκηνικό ακροδεξιού-φασιστικού μίσους δεν άφησε καθόλου ασυγκίνητο τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με σχόλιο του στο τουϊτερ χαρακτήρισε «απλά άψογο» το παραλήρημα του ραββίνου Φριζή. Κάπου εδώ, λοιπόν, είναι που τελειώνουν οι γραφικότητες: διότι είναι άλλο πράγμα οι βιντεοσκοπημένες αρλούμπες ενός φασίστα ραββίνου και άλλο η επικρότηση τους από τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τις απόψεις, την ιδεολογία, τα «έργα και οι ημέρες» του Γεωργιάδη τα γνωρίζουν ακόμη και οι πέτρες. Το ερώτημα αφορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και κατά πόσο συμφωνεί με το φακέλωμα ελλήνων πολιτών από ξένες υπηρεσίες, αλλά και με τη ρητορική μίσους που παραπέμπει ευθέως στη δολοφονία ανθρώπων. Αφορά, όμως, και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία, για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης, αναπτύσσει ολοένα και περισσότερο τις σχέσεις της με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Δεν περιμένουμε ασφαλώς κάποια απάντηση. Ο βούρκος του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, όπου η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική συμβαδίζει με την καταστολή και το «φακέλωμα»  ανθρώπων, είναι ιδανικός για να ευδοκιμούν «Φριζήδες» και «Γεωργιάδηδες».

Ατέχνως.

Μετάβαση στο περιεχόμενο