Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χιλιάδες λαού και απεργών εργαζομένων ξεκαθάρισαν πως δε θα ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη 🎥🎥_ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες λαού και εργαζομένων που απήργησαν, μαζί με μαθητές και φοιτητές που είχαν είχαν μαζική παρουσία, διατράνωσαν πως δεν θα επιτρέψουν να ξεχαστεί και να συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, μέσα από την συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πορείες στις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα και Καβάλα, με τους μαθητές και τους φοιτητές να δίνουν με τα πλακάτ και τα συνθήματά τους μεγάλη ζωντάνια.

Αντίστοιχα μεγάλες και μαχητικές ήταν οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Μακεδονία, σε Κοζάνη, Καστοριά και Πτολεμαΐδα, ενώ για άλλη μια φορά τα τρακτέρ των βιοπαλαιστών αγροτών συναντήθηκαν με τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς του κινήματος και τους φοιτητικούς συλλόγους σε Φλώρινα και Γρεβενά.


Στη Καβάλα, πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει στη πόλη, με τη συμμετοχή πλήθους μαθητών και φοιτητών, αλλά και απεργών εργαζομένων, συνταξιούχων και αυτοαπασχολούμενων.

Από νωρίς το πρωί, η εικόνα των νεκρωμένων γιαπιών και εργοταξίων σε όλη τη πόλη από τους οικοδόμους, προειδοποιούσε για την μεγάλη συμμετοχή στην απεργία. Στη κεντρική πλατεία της Καβάλας, συναντήθηκαν οι απεργοί από το δημόσιο και διάφορους χώρους του ιδιωτικού τομέα μαζί με τους  τους απλήρωτους συμβασιούχους δημοτικούς υπάλληλους, τους απολυμένους εργαζομένων από τα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια Καβάλας και το πλήθος της νεολαίας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Τάσος Ιωαννίδης από το  ΝΤ Καβάλας της ΑΔΕΔΥ, ο Φώτης Νικολάου, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Καβάλας, ο Μπάμπης Καζαντζίδης, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Καβάλας  – Δράμας, η Ελένη Θερμού, από τον  Φοιτητικό Σύλλογο Λογιστικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας, η Ξένια Ντάλλη, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, η Κατερίνα Μαντοπούλου από το Συνδικάτο Επισιτισμού Καβάλας- Θάσου και ο Γιάννης Κελγιώργης από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, ενώ σύντομος χαιρετισμός έγινε και εκ μέρους της Διοίκησης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και τεχνών Καβάλας.

Στις ομιλίες ξεκαθαρίστηκε από όλους τους φορείς πως οι εργαζόμενοι και ο λαός μέσα από το κίνημα και τους αγώνες του δεν θα επιτρέψουν τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών και πως θα συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς. Αναφορά ακόμα έγινε και στην τρομοκρατία που άσκησε η εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα τις απολύσεις συνδικαλιστών στον επισιτισμό για την απόφασή τους να απεργήσουν.

Στη πορεία που ακολούθησε, τον παλμό έδωσε η νεολαία, που βρέθηκε στην κεφαλή της, ενώ πριν την έναρξη της πορείας οι διαδηλωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μήνη των θυμάτων των Τεμπών.

Πολύ μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή δεκάδων μαζικών φορέων και συλλόγων, εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων.  Στη πορεία που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μαζί με τους εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές, συμμετείχαν και αγρότες με τα τρακτέρ τους και οδηγοί με τα ταξί τους.

Η πορεία κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου φοιτητές και μαθητές, μαζί με την Ένωση Γονέων Αλεξανδρούπολης άφησαν λουλούδια στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών και διατράνωσαν με συνθήματα πως «ποτέ δεν θα ξεχάσουν το έγκλημα στα τρένα».

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων χαιρέτησαν ο Γιάννης Χιώνης, εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών –  Σουφλίου «Η Ενότητα» και ο Ηρακλής Παρλιάρος, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης «Δημήτρης Γληνός» (δείτε εδώ βίντεο).

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Ορεστιάδα, όπου μίλησαν εκπρόσωποι των μαθητών, της Επιτροπής Αγώνα φοιτητών του ΑΠΘ, του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Λογιστών, της Β’ ΕΛΜΕ, των Δασκάλων, του Σωματείου Εργαζομένων Εστίασης Εβρου, του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου, των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ και του Εμπορικού συλλόγου Ορεστιάδας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, λαού και νεολαίας  πλημμύρισαν την πλατεία της Κομοτηνής στην συγκέντρωση που οργάνωσαν τα εργατικά σωματεία της πόλης. Μαζί, μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων του ΔΠΘ, των συλλόγων των εκπαιδευτικών, των δημοτικών και των περιφερειακών  υπαλλήλων, των υπαλλήλων στη ΔΟΥ Ροδόπης και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, φώναξαν δυνατά συνθήματα όπως «εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» και «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».  Και στην Κομοτηνή, μαζική και μαχητική υπήρξε η συμμετοχή της νεολαίας (δείτε εδώ βίντεο).

Τη συγκέντρωση άνοιξε μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου με τραγούδι που έγραψε ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ μίλησαν η Δάφνη Παυλίδη, πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνικής Πολιτικής, ο Γιάννης Κυριακίδης, μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΔΥΚ και ο Γιάννης Λεβέντης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Ροδόπης. Ακόμα χαιρέτισαν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και εκπρόσωποι συλλόγων εκπαιδευτικών, του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ.ά.

Επιπλέον, χαιρέτησε η Ελευθερία Κλάππα, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ που συνελήφθη κατά την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική στις 5 Φλεβάρη, η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Θα ήθελα να χαιρετήσω κι εγώ με τη σειρά μου το πλήθος του κόσμου μαθητές φοιτητές εργαζόμενους που βρίσκεται σήμερα εδώ στην απεργιακή συγκέντρωση για τον ένα χρόνο που συμπληρώνεται από το έγκλημα στα Τέμπη στέλνοντας το μήνυμα ότι το έγκλημα αυτό που κόστισε τη ζωή τόσο άδικα σε 57 ανθρώπους δεν πρόκειται να ξεχαστεί, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση στην εργασία στην αξιοπρεπή ζωή.

Η ελπίδα και η δύναμη που πήραμε όλοι εμείς από συμφοιτητές μας από εργαζομένους και μαθητές που είχαν έρθει έξω από το Αστυνομικό Τμήμα για να μας στηρίξουν και να μας δείξουν την αλληλεγγύη τους καθ’ όλη τη διάρκεια που εμείς ήμασταν στο τμήμα, ήταν ασύλληπτη. Ξέραμε ότι δεν ήμασταν μόνοι μας! Την επόμενη μέρα η Νομική ήταν κατάμεστη. Όλοι εκείνοι οι συμφοιτητές μας συγκεντρώθηκαν για να καταδικάσουν το περιστατικό παίρνοντας αγωνιστικές συλλογικές αποφάσεις. Η προσπάθεια της κυβέρνησης, της ΔΑΠ και της διοίκησης του ΔΠΘ να καταστείλουν τον δίκαιο αγώνα μας για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές στο ύψος των αναγκών μας, τον αγώνα για πτυχία με αξία έπεσε στο κενό».

Από τον σιδηροδρομικό σταθμό πέρασε η πολύ μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα, με τη συμμετοχή πολλών μαθητών από το Μουσικό Σχολείο, το 2ο ΓΕΛ και άλλα σχολεία, που έδωσαν ηχηρό «παρών».

Μια πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη. Πάνω από χίλια άτομα, απεργοί εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές με δυνατό παλμό και συνθήματα συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην κεντρική πλατεία.



«Δεν σβήνει ο θυμός, δεν φεύγει η οργή, είτε με τα κέρδη τους είτε με τη ζωή», ήταν ένα από τα πολλά συνθήματα που ακούστηκαν από τη νεολαία, που μαζί με τους εργαζόμενους πραγματοποίησαν μια μεγάλη πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε συμβολικά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κοζάνης. Εκεί οι μαθητές και οι φοιτητές άφησαν λουλούδια, έγραψαν συνθήματα, ενώ επίσης ένας τοίχος στολίστηκε με ζωγραφιές από πρωτοβουλία γονέων και μαθητών της περιοχής.

Ακολούθησε σύσκεψη συντονισμού μαθητών και φοιτητών προκειμένου να συζητήσουν πως θα συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης μίλησαν ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Ντεντης, ο Νίκος Θεοφιλόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Σχεδίασης Προϊόντων του Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ο Νόντας Στολτίδης, εκ μέρους του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Είμαστε σήμερα εδώ εργαζόμενοι, υπάλληλοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι γιατί τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Την υπόσχεση που δώσαμε πέρυσι τέτοια μέρα ότι αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί.  Να φωνάξουμε ακόμα μια φορά ότι στο δίλημμα τα κέρδη τους η οι ζωές μας δεν έχουμε πάρα μια μόνο επιλογή. Τις ζωές μας.

Το χρωστάμε στους καμένους στο Μάτι και στον Έβρο, στους πνιγμένους στην Μάνδρα και τη Θεσσαλία σε όλους όσους έχασαν τη ζωή τους για να αυγατίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Το χρωστάμε στους εκατοντάδες συναδέλφους που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στους χώρους δουλειάς από εργοδοτικά εγκλήματα. 1 εργάτης νεκρός κάθε 2 μέρες, 3 Τέμπη το χρόνο είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι στους εργασιακούς χώρους. (…) Σε όλα τα παραδείγματα βρίσκει έκφραση το  σύνθημα η τα κέρδη τους η οι ζωές μας. Αυτό βροντοφωνάζουμε σήμερα παρά τις προχθεσινές νουθεσίες ενός μητροπολίτη γειτονικού νομού που μας είπε ότι  τους νεκρούς τους τιμάμε σιωπηλά και όχι με φωνές. Εμείς απαντάμε ακόμα και 5 φωνές να είχαμε δεν θα έφταναν για να φωνάξουμε την οργή μας» (δείτε εδώ βίντεο).

Συγκέντρωση πραγματοποίησε επίσης το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της 4ωρης Στάσης Εργασίας που προκήρυξε, παρά την πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), όπου αντιπροσωπεία του Σωματείου επέδωσε υπόμνημα στο Διευθυντή. Παράλληλα, σε άλλους χώρους της ΔΕΗ ΑΕ και του κλάδου συνολικότερα, πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις και περιοδείες.

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στα Γρεβενά, όπου συναντήθηκαν για άλλη μια φορά στο δρόμο του αγώνα τα σωματεία εργαζομένων και οι φορείς των αυτοαπασχολούμενων με τους βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής. Συμμετέχοντας με τα τρακτέρ τους, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γρεβενών, έδειξαν ότι ο αγώνας συνεχίζεται και μετά τις 36 ημέρες που οι αγρότες βρέθηκαν στα μπλόκα του αγώνα, και κατευθύνθηκαν στο κτίριο της περιφέρειας.

Στη Φλώρινα, επίσης ιδιαίτερα αισθητή έκαναν τη παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση οι αγρότες, που συμμετείχαν με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα. Η πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατέληξε στον ΟΣΕ Φλώρινας όπου οι συγκεντρωμένοι αφήσανε λουλούδια, ανάψανε κεράκια στη μνήμη των 57 νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη.

Στη συγκέντρωση στη πλατεία Μόδη απεύθυναν χαιρετισμούς η Γιώτα Τορλαχίδου,  πρόεδρος του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας, η Μαρία Νεοκαζιώτη, πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Φλώρινας, η Μαρία Σφέτκου εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, η Βασιλική Μούζα, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φλώρινας, ο Βασίλης Καραντζίδης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινα και ο Νίκος Ζέρβας, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου ΠΤΔΕ (δείτε εδώ βίντεο).

ΠΑΜΕ: Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών έστειλε μήνυμα ανυπακοής και σύγκρουσης

 

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Καστοριά.

Με μαζική συμμετοχή εργαζόμενων, φοιτητών και μαθητών πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στη Ξάνθη, ενώ ιδιαίτερα μεγάλα ήταν τα ποσοστά των απεργών εκπαιδευτικών στον Νομό.

Στην συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία  τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ξάνθης, της ΕΛΜΕ Ξάνθης, των Δικαστικών Υπαλλήλων, του Διδασκαλικού Συλλόγου, του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων.  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης, όπου αντήχησαν τα συνθήματα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Πανάκριβα τα πάντα, πανάκριβη ζωή, Οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή» κ.α.

Εκ μέρους της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, μίλησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ν. Παπαδόπουλος, όπου μεταξύ άλλων είπε: «Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, ένα χρόνο μετά από τις εγκληματικές διαχρονικά πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που οδήγησαν στο θάνατο 57 συνανθρώπους μας, διατρανώνουμε πως “το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”

(…) Οι αγώνες που αναπτύσσονται σε αρκετούς κλάδους και χώρους δουλειάς αυτήν την περίοδο έχουν ως βάση το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς με ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο την αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα των νέων σε ηλικία, αυτών δηλαδή που έχουν βγει στην παραγωγή με τους χειρότερους όρους δουλειάς.

Από εκεί που ξεπηδούν οι αγώνες, δημιουργούνται νέα σωματεία όπως στην Teleperformance, το κλαδικό Γάλακτος Τροφίμων Ποτών στη Θράκη κ.α., ως αναγκαιότητα για τη συσπείρωση των εργαζόμενων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Εκεί ξεπήδησαν αυτά τα χρόνια οι νίκες, όπως στην COSCO, την E-food, όπως πολύ πρόσφατα στη ΔΕΛΤΑ όπου οι εργαζόμενοι υπέγραψαν ΣΣΕ με 12,5% αύξηση στον μισθό.

Με τις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών και των φοιτητών, είναι και οι κινητοποιήσεις στον κλάδο μας, στο εμπόριο για να μην ανοίξουν ακόμη μια Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή της αποκριάς, στέλνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες σε ένα καθιερωμένο διήμερο όπου μπορούμε να περάσουμε χρόνο με τις οικογένειες και τους φίλους μας, στη δουλειά.  Κλιμακώνουμε μπροστά στον αγώνα να μην πάει κανένας εργαζόμενος για δουλειά την Κυριακή της Αποκριάς».

Από την μεγαλειώδη συγκέντρωση, απουσίαζε το Εργατικού Κέντρο Ξάνθης, το οποίο με απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης και ακολουθώντας τη στάση της ΓΣΕΕ, αποφάσισε τη μη συμμετοχή στην απεργία, την ίδια στιγμή που η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν τεράστια.

Αντίστοιχα στις Σέρρες, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση εργατικών σωματείων και φορέων όπου συμμετείχαν στο απεργιακό κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νομού Σερρών. Η συμμετοχή του κόσμου ήτανε τεράστια καθώς πλήθος συναδέλφων συντεταγμένα κατέβηκε στην απεργιακή συγκέντρωση με συνθήματα καταδικάζοντας την πολιτική της ΝΔ.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης των Σερρών με συνθήματα και πανό και με το σύνθημα «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ».

Δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο από το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής, στη Νάουσα αλλά και στη Βέροια.

Πλήθος κόσμου, παρά τη δυνατή βροχή, συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων της Πιερίας στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς απεύθυναν εκπρόσωποι των Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Πιερίας, της Ομάδας Γυναικών Κατερίνης, του Φοιτητικού Συλλόγου ΔΙΠΑΕ Κατερίνης, εκπρόσωποι  μαθητών, της ΔΕΥΑΔΟΛ καθώς και του αγροτικού μπλόκου Κατερίνης όπου με τα τρακτέρ τους έδωσαν αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Πιερίας  «Η Πρωτοπορία» Στέλλα Νικολάου.

Στην κεντρική πλατεία, συγκέντρωση πραγματοποίησε επίσης η ΑΔΕΔΥ, όπου μεταξύ άλλων ομιλία πραγματοποίησε η Κατερίνα Κουρίτα, μέλος του ΔΣ ΣΕΠΕ Πιερίας.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Τέμπη: Ανείπωτος πόνος στο μνημόσυνο που έκαναν οι οικογένειες των θυμάτων στον τόπο του εγκλήματος

Δυναμικό παρών εργαζομένων και νεολαίας στην απεργιακή συγκέντρωση στην Έδεσσα. Την συγκέντρωση χαιρέτισαν αρχικά οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Έδεσσας, ακολούθησαν χαιρετισμοί απ’ τον αγροτικό σύλλογο η Ενότητα Πέλλας, το συνδικάτο γάλακτος τροφίμων ποτών, την Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας και την Ομάδα Γυναικών Έδεσσας Σκύδρας (μέλος της ΟΓΕ). Η κεντρική ομιλία έγινε απ’ το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ημαθίας Πέλλας.

Ακολούθησε μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης με συνθήματα όπως το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή και ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ νέα Δημοκρατία το έγκλημα αυτό έχει ιστορία. Η πορεία κατευθύνθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό όπου και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57.

Για τη σημερινή απεργία, αποφάσεις έχουν παρθεί απ’ τους παρακάτω φορείς: Πανεργατικό Κέντρο Έδεσσας – Αλμωπίας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας Πέλλας,  Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας Πέλλας, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Έδεσσας, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Πέλλας, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας. Την απεργία των εργαζομένων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο νομό στηρίζουν: Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, Ομάδα Γυναικών Έδεσσας – Σκύδρας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Πέλλας, Αγροτικός Σύλλογος Πέλλας «ΕΝΟΤΗΤΑ», Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης «ΟΜΟΝΟΙΑ», Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Πέλλας.

Όλη η Αθήνα μια διαδήλωση: Δεκάδες χιλιάδες λαού διατράνωσαν «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι: «Ωδή στην Επανάσταση»