Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσή Αυγή: Βρικόλακες στον απόηχο της δίκης

💥 Δυναμώνει η λαϊκή απαίτηση να οδηγηθούν στη φυλακή με τις ανώτατες ποινές οι καταδικασμένοι 💀 ναζιστές και μαζί ο 🚩 αγώνας ενάντια στο σύστημα που τους γεννά

💥 Η προχτεσινή μεγαλειώδης λαϊκή διαδήλωση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο συνεχίζει να προκαλεί αναγούλα σε διάφορους σχολιαστές και δημοσιολόγους, που βρήκαν αφορμή να στάξουν χολή για το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Tο σύστημα – λένε, έχει από μόνο του τα αντανακλαστικά και τους μηχανισμούς να «αυτοπροστατεύεται» από το «εξάμβλωμα του φασισμού», όπως το παρουσιάζουν.

Θάνος Τζήμερος #ΚΚΕ_η_σειρά σου

Βγήκαν και τα απολειφάδια στο κλαρί


Άρα το να παρεμβαίνει –«να χώνει τη μούρη του» ο λαός, να διαδηλώνουν σωματεία και φορείς ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή τη μέρα που ανακοινώνεται η απόφαση της δίκης και να απαιτούν την καταδίκη των εγκληματιών είναι «λαϊκισμός» και «προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης».
Δεν δίστασαν, μάλιστα, ορισμένοι να χαρακτηρίσουν μέχρι και «ασυνείδητους υπερμεταδότες του κορονοϊού» όσους πήραμε μέρος στη διαδήλωση!

Τα «επιχειρήματά» τους δεν εκπλήσσουν

Είναι τα ίδια που χρησιμοποιεί και μια μερίδα των κρυφο-χρυσαυγιτών, που διαμαρτύρονται από προχτές ότι η απόφαση είναι διάτρητη, επειδή πάρθηκε κάτω από την πίεση της μεγάλης διαδήλωσης.

Με τέτοιες γελοιότητες προσπαθούν να διασκεδάσουν το φόβο και το δέος τους για το εργατικό – λαϊκό κίνημα, που αποτελεί τον πραγματικό τους αντίπαλο!

Αλλού είναι όμως το πρόβλημα όλων αυτών που εξαπολύουν συκοφαντίες και επιθέσεις:
Οπως αποδείχτηκε κι από τα εκατοντάδες ντοκουμέντα στη διάρκεια της δίκης, η ναζιστική Χρυσή Αυγή συνδέθηκε πολυπλόκαμα και υποθάλπηκε από αστικά κόμματα και ΜΜΕ, κρατικές υπηρεσίες, κατασταλτικούς μηχανισμούς και κυρίως από τη μεγαλοεργοδοσία, ως «δύναμη κρούσης» ενάντια στους εργαζόμενους, τον λαό, τα δικαιώματα και τους αγώνες του.

φασισμό κατάλαβε τον δε θα πεθάνει μόνος ...

Σήμερα είναι φανερό σε περισσότερους ότι το τέρας του φασισμού ζει και αναπτύσσεται στα σπλάχνα αυτού  του σάπιου συστήματος, που η δυσωδία του αναδίνεται από παντού:
Από τις κρίσεις που επαναλαμβάνονται με μεγαλύτερη συχνότητα, την εκμετάλλευση που βαθαίνει, τον ρατσισμό που δολοφονεί, τη φτώχεια που διευρύνεται.
Ακόμα κι από τους ομαδικούς τάφους, που ξεφυτρώνουν στις «μητροπόλεις» του καπιταλισμού στον καιρό της πανδημίας