Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκθεση στην Κούβα για το έργο του Nicolás Guillén

Έκθεση αφίσας αποτίει φόρο τιμής στα 90 χρόνια του Motivos de Son, ενός από τα πιο αναγνωρισμένα θέματα του Guillén.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες που δημο­σιεύ­θη­καν σε ΜΜΕ, πρό­κει­ται για εικο­νι­κή έκθε­ση με αφί­σες που θα μνη­μο­νεύ­ουν το έργο του μεγά­λου Κου­βα­νέ­ζι­κου Ποι­η­τή.Muestra virtual cubana obra Nicolás Guillén

Από την 20ή Οκτω­βρί­ου έως τις 31 Δεκεμ­βρί­ου, θα είναι δια­θέ­σι­μη μέσω της ιστο­σε­λί­δας www.fguillen.cult.cu. στο ίδρυ­μα που φέρει το όνο­μά του.

ℹ️  Το δείγμα που θα παρουσιαστεί στο Διαδίκτυο με το συγκεκριμένο τρόπο για λόγους πανδημίας, θα τιμήσει επίσης την Ημέρα του Πολιτισμού στην Κούβα.

ℹ️  Οι αφί­σες που θα εκτί­θε­νται στη σελί­δα του Ιδρύ­μα­τος Nicolás Guillén, προ­έρ­χο­νται από δια­γω­νι­σμό του περα­σμέ­νου Μαρ­τί­ου και το συμπό­σιο γύρω από το Διε­θνές Συνέ­δριο Μου­σι­κής και Ποί­η­σης στη 12η έκδο­σή του που δεν μπό­ρε­σε να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί τον Απρί­λη λόγω Covid- 19.

Τα έργα που βρα­βεύ­τη­καν και παρα­πέ­μπουν στο μήνυ­μα του Motivos de Son επι­λέ­χθη­καν από μια κρι­τι­κή επι­τρο­πή με επι­κε­φα­λής την καλ­λι­τέ­χνη — γλύ­πτρια Lesbia Vent Dumois και υλο­ποι­ή­θη­καν από τους σχε­δια­στές Pepe Menéndez και Eviel Ramos.

Μετα­ξύ των πρω­τα­γω­νι­στών των αφι­σών είναι ο νικη­τής του δια­γω­νι­σμού, ο Omar Batista και οι Javier Borbolla, Arístides Torres, Yanaisy Puentes, María de los A. Rodríguez, Rubén Curbelo, Norberto Molina, Miguel Leyva, Eric Guinard, Katherine R. Paz και Félix M. Azcuy.


ℹ️  Φωτο­γρα­φία κεφα­λί­δας: Disenadorescubanosporelmundo.org

Περισ­σό­τε­ρα <|cubasi.cu|>,|>telesurtv.net<| & <|Fundación Nicolás Guillén @FundacionNicolasGuillen FaceBook<|


info ΑτέχνωςGran Zoo Nicolás Guillén εκδόσεις ΑτέχνωςΘυμί­ζου­με την πρό­σφα­τη έκδο­ση του Ατέ­χνως «Ο Μεγά­λος Ζωο­λο­γι­κός Κήπος» του Νικο­λάς Γκι­γιέν, σε από­δο­ση Γιάν­νη Ρίτσου

Η συνά­ντη­ση των δύο ποι­η­τών, ορό­ση­μο στην ιστο­ρία του πολι­τι­σμού των δύο λαών, ώσμω­ση πολι­τι­σμών και αγώνων.
Στη συλ­λο­γή ο Γκι­γιέν, στι­χουρ­γι­κά νεο­τε­ρι­κός, με έναν εύγλωτ­τα συμ­βο­λι­στι­κό υπερ­ρε­α­λι­σμό, ασκεί μια οξύ­τα­τη σάτι­ρα για τα λογής λογής ανθρω­πο­φά­γα «ζώα» που γεν­νά η καπι­τα­λι­στι­κή κοινωνία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο