Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χτες απειλούσε με μηνύσεις ο Μπαλάσκας, σήμερα ζητάει συγνώμη…

Ενώ χτες απειλούσε με μηνύσεις σήμερα ο γνωστός τηλε-συνδικαλιστής, ο αγαπητός μαϊντανός των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών ονόματι Σταύρος Μπαλάσκας ζήτησε συγνώμη για τις οδηγίες προς… επίδοξους γυναικοκτόνους.

Συγκεκριμένα, χτες ο Σταύρος Μπαλάσκας, προανήγγειλε προσφυγή στη ποινική και αστική δικαιοσύνη και ισχυριζόταν πως οι δηλώσεις του παραποιήθηκαν. Σήμερα επανήλθε και από το φιλόξενο τηλε-παράθυρο του ΣΚΑΪ ζήτησε συγγνώμη ισχυριζόμενος πως «κάποιοι παρεξήγησαν και παρερμήνευσαν τη δήλωσή μου».

«Σαφώς και ζητώ δημόσια συγγνώμη, καθώς δεν είπα αυτό που μου καταλογίζεται» ανέφερε ο Στ. Μπαλάσκας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και προσπάθησε να εξηγήσει με το δικό του τρόπο την απαράδεκτη δήλωσή του.

Βέβαια όσο και να προσπαθήσει κάποιος να δεχτεί τη συγνώμη του, είναι το παρελθόν του εν λόγω «εκπροσώπου» τέτοιο που την καθιστά επικοινωνιακό τέχνασμα αι για την αποφυγή των συνεπειών από την εισαγγελική έρευνα και την ΕΔΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο εν λόγω συνδικαλιστής στηριζόμενος από την κυβερνητική παράταξη, «διακατεχόμενος από το δαιμόνιο της αυτοπροβολής, έχει απασχολήσει πολλάκις με τις δηλώσεις του. Όντας κατ’ επανάληψη τηλεοπτικός αφηγητής σε σενάρια που υπάρχουν «κακοί» φοιτητές, ανεξέλεγκτη νεανική τρέλα σε κορωνοπάρτι, δυναμικές γυναίκες με πατριαρχικά ωστόσο ιδεώδη, μυστήριο, δίκες, δολοπλοκίες και προσφάτως δολοφονίες, εύκολα μπορεί κανείς να πιστέψει ότι δεν απέχει και πολύ από πρωταγωνιστής στη δική του σαπουνόπερα. Όμως, η δραστηριότητά του δεν πρέπει να αξιολογηθεί ως μεμονωμένη και ατομική υπόθεση. Όντας συνδικαλιστής σε παράταξη φιλικά προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα, εμπρός σε κάθε σοβαρό ατόπημα που υποπέφτει, απολαμβάνει προφανώς τη στήριξη της Κυβέρνησης και των φορέων που στηρίζονται με αυτή. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα διατηρεί τη θέση του μέλους στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας χωρίς καμία κύρωση. Μήπως, όμως, εν τέλει οι τοποθετήσεις του δεν είναι καθόλου ατοπήματα, αλλά εντελώς σχεδιασμένες ανακοινώσεις που πατάνε σε συγκεκριμένη γραμμή;» (από την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών).

Υπενθυμίζουμε ότι επίμαχες δηλώσεις του Στ. Μπαλάσκα θα αποτελέσουν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή ενώ παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα