Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εννιά εφιαλτικές ώρες έζησε η καθαρίστριας στα Πετράλωνα — Άφαντος ο δράστης

Εννιά εφιαλ­τι­κές ώρες στα χέρια ενός 37χρονου έζη­σε η 51χρονη Αλβα­νή καθα­ρί­στρια χθες Σάβ­βα­το στα Πετρά­λω­να. Σύμ­φω­να με όσα κατήγ­γει­λε η γυναί­κα, ένοι­κος της πολυ­κα­τοι­κί­ας, όπου είχε πάει για να καθα­ρί­σει, της επι­τέ­θη­κε, την έβα­λε βίαια στο δια­μέ­ρι­σμά του και την βία­ζε επα­νει­λημ­μέ­να ως τη στιγ­μή που η γυναί­κα κατά­φε­ρε να ξεφύ­γει και να ζητή­σει βοήθεια.

Ο 37χρονος Βούλ­γα­ρος δρά­στης ανα­ζη­τεί­ται για συλ­λη­φθεί στο όρια του αυτο­φώ­ρου. Σε βάρος του σήμε­ρα το πρωί σχη­μα­τί­στη­κε δικο­γρα­φία για παρά­νο­μη κατα­κρά­τη­ση και βια­σμό, όμως παρά τις ανα­ζη­τή­σεις ο 37χρονος δεν είχε εντο­πι­σθεί για να συλληφθεί.

Η άτυ­χη γυναί­κα, όπως κατάγ­γει­λε, είχε πάει στην πολυ­κα­τοι­κία της οδού Συμ­μα­χι­δών 11 να καθα­ρί­σει και δέχθη­κε την επί­θε­ση του δρά­στη στις 8:00 το πρωί. Βρι­σκό­ταν και καθά­ρι­ζε στο ισό­γειο όταν ο Βούλ­γα­ρος βγή­κε από το επί­σης ισό­γειο δια­μέ­ρι­σμα που μένει, την τρά­βη­ξε μέσα σε αυτό και στη συνέ­χεια την βία­ζε ως τις 17:00 το από­γευ­μα όπου βγή­κε από την μπαλ­κο­νό­πορ­τα και άρχι­σε να καλεί για βοήθεια.

Περί­οι­κοι κάλε­σαν τις αστυ­νο­μι­κές αρχές οι οποί­ες αρχι­κά απέ­κλει­σαν την περιο­χή και ακο­λού­θως, όταν εκδό­θη­κε εισαγ­γε­λι­κό ένταλ­μα έρευ­νας και με παρου­σία δικα­στι­κού λει­τουρ­γού εισέ­βα­λαν με ομά­δα της ΕΚΑΜ στο δια­μέ­ρι­σμα όπου δεν εντό­πι­σαν κανέ­να αφού ο Βούλ­γα­ρος ένοι­κος είχε κατα­φέ­ρει να δια­φύ­γει. Στο σημείο έσπευ­σε και ασθε­νο­φό­ρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέ­λα­βε την γυναί­κα και την πήγε στο Γενι­κό Κρα­τι­κό Νίκαιας όπου και της παρα­σχέ­θη­καν οι Α’ βοήθειες.

Το βρά­δυ του Σαβ­βά­του μόλις έγι­νε γνω­στή η είδη­ση έγι­νε συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας από περί­που εκα­τό αλλη­λέγ­γυους και κατοί­κους της περιο­χής στη συμ­βο­λή των οδών Κει­ρια­δών και Συμ­μα­χι­δών με κυρί­αρ­χο σύν­θη­μα «Καμία Μόνη». Στη συνέ­χεια οι συγκε­ντρω­μέ­νοι πραγ­μα­το­ποί­η­σαν πορεία ως την πλα­τεία Μερ­κού­ρη όπου και διαλύθηκαν.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο