Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χτες απειλούσε με μηνύσεις ο Μπαλάσκας, σήμερα ζητάει συγνώμη…

Ενώ χτες απει­λού­σε με μηνύ­σεις σήμε­ρα ο γνω­στός τηλε-συν­δι­κα­λι­στής, ο αγα­πη­τός μαϊ­ντα­νός των πρω­ι­νών τηλε­ο­πτι­κών εκπο­μπών ονό­μα­τι Σταύ­ρος Μπα­λά­σκας ζήτη­σε συγνώ­μη για τις οδη­γί­ες προς… επί­δο­ξους γυναικοκτόνους.

Συγκε­κρι­μέ­να, χτες ο Σταύ­ρος Μπα­λά­σκας, προ­α­νήγ­γει­λε προ­σφυ­γή στη ποι­νι­κή και αστι­κή δικαιο­σύ­νη και ισχυ­ρι­ζό­ταν πως οι δηλώ­σεις του παρα­ποι­ή­θη­καν. Σήμε­ρα επα­νήλ­θε και από το φιλό­ξε­νο τηλε-παρά­θυ­ρο του ΣΚΑΪ ζήτη­σε συγ­γνώ­μη ισχυ­ρι­ζό­με­νος πως «κάποιοι παρε­ξή­γη­σαν και παρερ­μή­νευ­σαν τη δήλω­σή μου».

«Σαφώς και ζητώ δημό­σια συγ­γνώ­μη, καθώς δεν είπα αυτό που μου κατα­λο­γί­ζε­ται» ανέ­φε­ρε ο Στ. Μπα­λά­σκας σε πρω­ι­νή ενη­με­ρω­τι­κή εκπο­μπή του ΣΚΑΪ και προ­σπά­θη­σε να εξη­γή­σει με το δικό του τρό­πο την απα­ρά­δε­κτη δήλω­σή του.

Βέβαια όσο και να προ­σπα­θή­σει κάποιος να δεχτεί τη συγνώ­μη του, είναι το παρελ­θόν του εν λόγω «εκπρο­σώ­που» τέτοιο που την καθι­στά επι­κοι­νω­νια­κό τέχνα­σμα αι για την απο­φυ­γή των συνε­πειών από την εισαγ­γε­λι­κή έρευ­να και την ΕΔΕ που βρί­σκο­νται σε εξέλιξη.

Ο εν λόγω συν­δι­κα­λι­στής στη­ρι­ζό­με­νος από την κυβερ­νη­τι­κή παρά­τα­ξη, «δια­κα­τε­χό­με­νος από το δαι­μό­νιο της αυτο­προ­βο­λής, έχει απα­σχο­λή­σει πολ­λά­κις με τις δηλώ­σεις του. Όντας κατ’ επα­νά­λη­ψη τηλε­ο­πτι­κός αφη­γη­τής σε σενά­ρια που υπάρ­χουν «κακοί» φοι­τη­τές, ανε­ξέ­λεγ­κτη νεα­νι­κή τρέ­λα σε κορω­νο­πάρ­τι, δυνα­μι­κές γυναί­κες με πατριαρ­χι­κά ωστό­σο ιδε­ώ­δη, μυστή­ριο, δίκες, δολο­πλο­κί­ες και προ­σφά­τως δολο­φο­νί­ες, εύκο­λα μπο­ρεί κανείς να πιστέ­ψει ότι δεν απέ­χει και πολύ από πρω­τα­γω­νι­στής στη δική του σαπου­νό­πε­ρα. Όμως, η δρα­στη­ριό­τη­τά του δεν πρέ­πει να αξιο­λο­γη­θεί ως μεμο­νω­μέ­νη και ατο­μι­κή υπό­θε­ση. Όντας συν­δι­κα­λι­στής σε παρά­τα­ξη φιλι­κά προ­σκεί­με­νη στο κυβερ­νών κόμ­μα, εμπρός σε κάθε σοβα­ρό ατό­πη­μα που υπο­πέ­φτει, απο­λαμ­βά­νει προ­φα­νώς τη στή­ρι­ξη της Κυβέρ­νη­σης και των φορέ­ων που στη­ρί­ζο­νται με αυτή. Αυτό απο­δει­κνύ­ε­ται από το γεγο­νός ότι μέχρι και σήμε­ρα δια­τη­ρεί τη θέση του μέλους στο Δ.Σ. της Ομο­σπον­δί­ας χωρίς καμία κύρω­ση. Μήπως, όμως, εν τέλει οι τοπο­θε­τή­σεις του δεν είναι καθό­λου ατο­πή­μα­τα, αλλά εντε­λώς σχε­δια­σμέ­νες ανα­κοι­νώ­σεις που πατά­νε σε συγκε­κρι­μέ­νη γραμ­μή;» (από την ανα­κοί­νω­ση της Πρω­το­βου­λί­ας Αστυ­νο­μι­κών).

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι επί­μα­χες δηλώ­σεις του Στ. Μπα­λά­σκα θα απο­τε­λέ­σουν αντι­κεί­με­νο εισαγ­γε­λι­κής έρευ­νας με εντο­λή της Προϊ­στα­μέ­νης της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Σωτη­ρί­ας Παπα­γε­ωρ­γα­κο­πού­λου. Η εισαγ­γε­λέ­ας παρήγ­γει­λε την διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης με στό­χο να δια­κρι­βω­θεί αν όσα ανέ­φε­ρε στοι­χειο­θε­τούν το αδί­κη­μα της διέ­γερ­σης σε διά­πρα­ξη αδι­κή­μα­τος αλλά και αυτό της δια­σπο­ράς ψευ­δών ειδή­σε­ων. Το αρχη­γείο της ΕΛ.ΑΣ., διέ­τα­ξε κατε­πεί­γου­σα Ένορ­κη Διοι­κη­τι­κή Εξέ­τα­ση σε βάρος του συν­δι­κα­λι­στή ενώ παράλ­λη­λα, κινή­θη­κε η δια­δι­κα­σία εξέ­τα­σης για λήψη του διοι­κη­τι­κού μέτρου της δια­θε­σι­μό­τη­τας σε βάρος του.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο