Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όλιβερ Στόουν προς ΗΠΑ: «Οι Σοβιετικοί θυσιάστηκαν για να σας σώσουν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ σκόπιμα παραβλέπουν την συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη νίκη κατά του φασισμού-ναζισμού κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εξέφρασε σε συνέντευξη του στην Ρωσία ο βραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός Όλιβερ Στόουν.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Izvestia», ο Στόουν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την εχθρική στάση που διαχρονικά έχουν απέναντι στην Ρωσία, θυμίζοντας ότι εξαιτίας της ΕΣΣΔ δεν χάθηκαν περισσότερες ζωές Αμερικανών, Βρετανών και άλλων ευρωπαϊκών λαών στον πόλεμο.

«Οι Σοβιετικοί θυσιάστηκαν για να σας σώσουν», σημείωσε ο βραβευμένος με τρία Όσκαρ σκηνοθέτης ο οποίος βρέθηκε στην Μόσχα προκειμένου να εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Ο Στόουν υπογράμμισε ότι κάποιες απ’ τις ωραιότερες ταινίες για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο γυρίστηκαν στην ΕΣΣΔ και εξέφρασε την επιθυμία πολλές εξ’ αυτών να μεταφραστούν στην αγγλική γλώσσα και να προβληθούν στις ΗΠΑ.

Τέλος, ο χολυγουντιανός σκηνοθέτης χαρακτήρισε «παρανοϊκή» την εχθρική στάση που κρατά η Ουάσινγκτον απέναντι στη Ρωσία και την Κίνα την στιγμή, που όπως είπε, αυτές οι τρεις χώρες θα μπορούσαν να γίνουν «εξαιρετικοί συνεργάτες».

RIA Novosti / Russkiy Mir.

Όλιβερ Στόουν: Πέντε αξέχαστες ταινίες του βραβευμένου Αμερικανού σκηνοθέτη