Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αγωνία και φόβος σε γονείς, μαθητές, καθηγητές

21 από τις 38 βδομάδες κλειστά τα σχολεία γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε να πάρει μέτρα, τόσο ειδικά για τα σχολεία όσο και θωράκισης της υγείας των πολιτών γενικότερα (τη στιγμή που έδωσε «λεφτά με το τσουβάλι» σε ΜΜΕ, κεφάλαιο κλπ).

Αύριο, και ενώ η πανδημία καλπάζει – νοσοκομεία σχεδόν πλήρη και δεκάδες ασθενείς σε αναμονή για ΜΕΘ- ξεκινά το Λύκειο σε τάξεις αποθήκες, με την κυβέρνηση να επενδύει στον αερισμό των αιθουσών και την αναξιόπιστη διαδικασία των self test (από τη στιγμή που η διαδικασία γίνεται με ατομική ευθύνη. Π.χ., Πόσοι αρνητές γονείς, πόσοι επιπόλαιοι, πόσοι έτσι ή αλλιώς, θα υπογράψουν τη βεβαίωση χωρίς να έχουν κάνει το τεστ, για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο)

Μία απόφαση που επιβλήθηκε στους επιστήμονες (και δεν είναι οι μόνη. Για τις ευθύνες της Επιτροπής λέει τα πράγματα με το όνομά τους η ΔΗΠΑΚ Γιατρών με σημερινή της ανακοίνωση).

Μήνες τώρα συντελείται ένα παιδαγωγικό και κοινωνικό έγκλημα. Το άνοιγμα των Λυκείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα όπως μήνες τώρα ζητούν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές,  είναι μια απόφαση βιολογικής εξόντωσης.

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής