Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανέκρουσε πρύμναν για τα υποχρεωτικά rapid test – Ανακοίνωσε δύο δωρεάν self test

Μετά τις έντονες αντιδράσεις  για το ενδεχόμενο να γίνουν υποχρεωτικά τα rapid test ακόμα και για τους εμβολιασμένους με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους, προκειμένου να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους, η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν και για να αμβλύνει τις εντυπώσεις ο πρωθυπουργός ανήγγειλε δύο self test -δωρεάν για όλους- για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, «δύο δωρεάν self test» θα δοθούν δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό στις γιορτές με τη σύσταση το ένα να γίνει πριν τα Χριστούγεννα και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Πρόσθεσε ότι η χορήγηση θα γίνει μέσω πλατφόρμας που θα ανοίξει.

Επιβεβαίωσε πως είχε εισηγήσεις για τη διενέργεια rapid test από όλους, τις οποίες απέρριψε, ισχυριζόμενος ότι θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και μέτρο δύσκολο στην εφαρμογή του. Είναι, όμως, φανερό ότι ο πρωθυπουργός κατέφυγε τελικά στα δυο δωρεάν self test, αφού μέτρησε τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα μετά την περίοδο των γιορτών, ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα των πρώτων εβδομάδων του 2022 και δήλωσε ότι καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός και πάλι δεν ανακοίνωσε κανένα νέο μέτρο προστασίας και θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας αν και όπως δήλωσε υπάρχει «έντονη ανησυχία» για την παραλλαγή «Όμικρον», διότι «μπορεί να βάλει τα συστήματα Υγείας κάτω από μεγάλη πίεση». Επέμεινε στη λογική της ατομικής ευθύνης καλώντας τους πολίτες να κάνουν τεστ και «το ενισχυτικό τρίτο εμβόλιο».

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων