Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Νέας Ιωνίας: Η κ. Θωμαΐδου, ο «Τζήμερος», ο «Κασιδιάρης» και ο προεδρεύων

Σχολιάζει ο Δημότης Νέας Ιωνίας //

Πρωτόγνωρα, ανεκδιήγητα και απίστευτα (σκηνές απείρου κάλλους) όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας με ευθύνη της δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κουλούρη και αντιδημάρχων.

Δεν είναι μόνο η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου με ευθύνη της δημάρχου Δέσποινας Θωμαΐδου (έφτασε στο σημείο να καταστρατηγήσει ακόμα και τις αντιλαϊκές προβλέψεις του Κλeισθένη στη λήψη των αποφάσεων), αλλά πληθαίνουν και τα φαινόμενα του χυδαίου λόγου και του  έκδηλου αντικομμουνισμού από την παράταξη της δημάρχου και αυτής του συνοδοιπόρου της – στα δημοτικά – κ. Κουκουλάρη.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση έλαβε χώρα «απρόκλητη επίθεση φασιστικής-γκαιμπελικής φρασεολογίας από τον γιατρό Θ. Αποστολόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Κουκουλάρη» κατά δημοτικών συμβούλων και γονέων μαθητών πυο παρακολουθούσαν το Δημοτικό συμβούλιο, η οποία είχε την κάλυψη των κ.κ. Κουλούρη και Χατζησαββίδη.

Ο κ. Αποστολόπουλος «αποκάλεσε τους παρευρισκόμενους γονείς και Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, που διαμαρτυρήθηκαν, “πατσαβούρες” και “σταλινοφασίστες”»!

Ο χαρακτηρισμός «πατσαβούρες» είναι προσφιλής στον ναζί υπόδικο στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ηλία Κασιδιάρη. Και  το «σταλινοφασίστες» από το «οπλοστάσιο» των χρυσαυγιτών.

Τέτοιοι χαρακτηρισμοί οι οποίοι συνοδεύονται από αντίστοιχου τύπου συμπεριφορές είναι επικίνδυνες και καταδικαστέες. Καμία ανοχή, καμία δικαιολόγηση σε ό,τι περιφρονεί, προσβάλλει και απαξιώνει τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον πολίτη. Ο κ. Χατζησαββίδης ήταν ο πρώτος διδάξας τέτοιων χυδαίων συμπεριφορών, ως άλλος Τζήμερος,

Από την άλλη,  ο ρόλος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που  είναι να υπερασπίσει τόσο το κύρος του ΔΣ όσο και τους πολίτες. Κάτι που όχι μόνο δεν έπραξε ο κ. Κουλούρης αλλά δικαιολόγησε εμετικές χυδαιότητες. Αποδείχτηκε λίγος όπως και όλη η δημοτική αρχή στις έως τώρα απαιτήσεις λειτουργίας του Δήμου και της Δημοτικής αρχής.

Δεν πάει πολύς καιρός που η δήμαρχος κ. Θωμαΐδου δικαιολόγησε τη μη καταδίκη της φασιστικής πρακτικής επίθεση στον κ. Μανούρη με το επιχείρημα της ανταποδοτικότητας!!! Η κ. Θωμαΐδου όχι μόνο δεν προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα (όταν συνέβη το γεγονός), αλλά δεν καταδίκασε καν – ως όφειλε ως δήμαρχος – την αντιδημοκρατική συμπεριφορά των ανεγκέφαλων – και δεν προστάτευσε το κύρος των εκλεγμένων εκπροσώπων του Δήμου. Και δεν καταδίκασε το γεγονός – ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ – γιατί δεν τη στήριξε (ο κ. Μανούρης) στην κριτική που δέχεται!!! Νέα ήθη… αυτοκρατορικά.

Πρακτικές και συμπεριφορές αντιδημοκρατικές που πάνε μαζί με αντιλαϊκά μέτρα (πχ δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, αδιαφορία για τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία κλπ).

________________________________________________________

Δημότης Νέας Ιωνίας είναι ο Ηρακλής Κακαβάνης