Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής: «νίκη της δημοκρατίας»; …

Το «Ατέχνως» παρακολουθεί ανελλιπώς –και θα συνεχίσει να το κάνει, πάντα «με τα ταξικά γυαλιά του» τις τελευταίες εξελίξεις για τη δίκη της εγκληματικής –και με τη βούλα του νόμου πλέον Χρυσής Αυγής, μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Εφετείο, που διατήρησε την αυθεντικότητά της σ’ ότι αφορά τόσο τη διοργάνωση, όσο και τα συνθήματα, παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια παρείσφρησης των συστημικών –αστικών πολυπλόκαμων μηχανισμών, που την ήθελαν γιορτή της δημοκρατίας και των λογής-λογής όλοι#μαζί#μπορούμε.

Μια στοχευμένη μεγαλειώδης λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στο αυγό του φιδιού και στους πολυπλόκαμους μηχανισμούς του παρόντες νυν και αεί, μέχρι το ξερίζωμα του άδικου και απάνθρωπου συστήματος παρά την –από την αρχή εχθρική στάση της Αστυνομίας, που κατέληξε (στο γνωστό και επαναλαμβανόμενο σκηνικό με άλλοθι τη δράση μιας πάντα ολιγάριθμης προβοκατόρικης ομάδας), τα ΜΑΤ να επιτίθενται με δακρυγόνα και αύρες, με προφανή σκοπό να τη διαλύσουν.

Φύσσας

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε:

◾  In.gr
Χρυσή Αυγή: Την αλλαγή που περιμέναμε εδώ και 5,5 χρόνια (ΣΣ |> σώω…ω..πα!) έκανε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, Βικιπαίδεια.
Συγκεκριμένα μετά την ιστορική απόφαση στον ορισμό της λέξης «Χρυσή Αυγή» προστέθηκε  δίπλα η φράση «εγκληματική οργάνωση».

◾  Newsbeast.gr
Δίκη Χρυσής Αυγής: Επεισόδια και χημικά έξω από το Εφετείο – Λαγός: «Χαίρομαι που σας πολεμώ – Δεν κάνω πίσω»

◾  Liberal
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Επί ποδός» 2.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα
Εκατοντάδες πολίτες άρχισαν να συγκεντρώνονται είτε γύρω από το Εφετείο κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «δεν είναι αθώοι»
Η Δικαιοσύνη απεφάνθη – Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Συγχαίρει τους δικαστές της δίκης της Χρυσής Αυγής
«Ειλικρινής μεταμέλεια» το ελαφρυντικό που ζητά ο Γ. Ρουπακιάς
Ο Γερμανικός Τύπος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

◾  NEWS.247.gr
Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή με απόφαση δικαστηρίου – Μέρα νίκης για τη Δημοκρατία
Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανακοίνωσε την ετυμηγορία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Η ανάγνωση της ετυμηγορίας για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ένοχοι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός και άλλοι 4 για διεύθυνση…

◾  Η Εφημερίδα των Συντακτών
Ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής
Με μια σημαντική απόφαση το δικαστήριο απέδωσε δικαιοσύνη, καταδικάζοντας την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής…

◾  CNN Greece
Απόφαση δίκης Χρυσής Αυγής: Ένοχοι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός
Την ενοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου και έξι ακόμη πολιτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της διεύθυνσης…

◾  SKAI
Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου
Από τα 18 πολιτικά πρόσωπα που καταδικάστηκαν, τα επτά, ο στενός πυρήνας της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο…

◾  Η Καθημερινή
Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό |
Η Δικαιοσύνη ολοκλήρωσε σήμερα το βαρύ, από πολιτικής και ποινικής πλευράς, έργο ποινικής αντιμετώπισης του ναζιστικού φαινομένου …

◾  Η Αυγή
Δίκη Χρυσής Αυγής / Όλες οι εξελίξεις μέσα και έξω από το δικαστήριο
Εφετείο
Η ιστορική 7η Οκτωβρίου έφτασε. Παρακολουθήστε ζωντανά μέσα από το avgi.gr όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ανακοίνωση της απόφασης…

ΚΚΕ-ΚΕ-Περισσός

ΚΚΕ: Κανένας εφησυχασμός –
Να επιβληθούν οι ανώτατες ποινές στους καταδικασμένους ναζί –
Ο λαός να αντιμετωπίσει το φασισμό στη ρίζα του

Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή.
Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.
Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη ναζιστική εγκληματική «Χρυσή Αυγή».
Μια δήλωση που πετσόκοψαν ή εξαφάνισαν τα ΜΜΕ με πρώτη στο χορό την «κρατική» ΕΡΤ στα δελτία ειδήσεων

Η δήλωση έχει ως εξής:
«Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους χρυσαυγίτες δολοφόνους.
Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή.
Στη δίκη, βέβαια, προέκυψαν και τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις των ναζιστών, που τους κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνους.
Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.
Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό.
Γι’ αυτό είναι πολύ επίκαιρα τα λόγια του ποιητή: “Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”».

.jpg

Ο πρωθυπουργός «στο ύψος του», μας εξήγησε πως χωρίς τη ΝΔ και την «αμερόληπτη» – «τυφλή» δικαιοσύνη του αστικού κράτους δεν θα υπήρχε δικαίωση, (αταλάντευτη στάση της παράταξής μας που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο –[sic!!] την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής» … «γιατί η Νέα Δημοκρατία πολέμησε ανέκαθεν, σταθερά και παντού τον φασισμό» μιλώντας κι αυτός  για «νίκη της Δημοκρατίας, που εξόρισε απ’ τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα», συμμετέχοντας «ως Έλληνας πολίτης», «στην καθολική ικανοποίηση για την αναγνώριση του εγκληματικού της χαρακτήρα».
Κατήγγειλε φυσικά τον λαϊκισμό … αναφέροντας όμως ότι
«Η Ιστορία (ΣΣ |> με κεφαλαία) έγραψε ότι επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε ο δρόμος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής» και κατέληξε
(…).
«Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά».

✔️   Ο επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έβγαλε στη συνέχεια ανακοίνωση στο ίδιο μήκος κύματος ...η δικαιοσύνη αποδόθηκε, χάρη στη «γαλάζια παράταξη»

Συριζα Προοδευτική Συμμαχία logo

Ο Τσίπρας μίλησε λακωνικά για «ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στη Χρυσή Αυγή (που) συγκροτούν σήμερα όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, δίνοντας το παρόν, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
«Σήμερα παίρνουμε όλοι μαζί αυτό το άχθος της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας αυτής της ηρωικής μορφής της Μάγδας Φύσσα. Ο λαός της Αθήνας δίνει την απάντηση του. Δεν είναι αθώοι για τις δολοφονίες και τη δηλητηρίαση της κοινωνίας.
Να σταθεί η δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων. Ο λαός όμως τους έχει ήδη δικάσει».

(συνεχίζοντας –ως γνήσιος απολογητής των αστικών θεσμών, ξεπλένοντας και την κυβέρνηση της ΝΔ)
«Η σημερινή ημέρα περνάει στην Ιστορία της χώρας ως μια ημέρα νίκης για το Κράτος Δικαίου».Συριζα ΚινΑλ ΧΑ

Στο Εφετείο μαζί με τα στελέχη του κόμματος της η πρόεδρος του ΚινΑλ, Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «Η Χρυσή Αυγή, είναι εγκληματική οργάνωση με μανδύα πολιτικού κόμματος. Μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν το γνωρίζει αυτό.
Σήμερα τα θύματα και η δημοκρατία ζητούν δικαίωση. Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν υπάρχει χώρος για φασισμό στη ζωή μας.
Και μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί. Και αυτός είναι αγώνας που συνεχίζεται ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση, θέλουμε μια κοινωνία ανοιχτή με ισχυρή Δημοκρατία».

Βελόπουλος Ελληνική Λύση

Ο Βελόπουλος τέλος και πάλι «στο κλαρί»:
«Μέσα από τους καπνούς τον δακρυγόνων, την μυρωδιά της φωτιάς και την δυσωδία που προκάλεσαν τα κόμματα εξουσίας με την εμπλοκή τους σε μια ποινική υπόθεση για κομματική εκμετάλλευση, αναδύθηκε η απόφαση της Ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία για ακόμα μια φορά στάθηκε στο ύψος της, δικαιώνοντας τους νεκρούς» τόνισε.

Κόκκινος φασισμός

Στο μεταξύ …
«Σιγά μην τους φοβηθούμε. Δεν είναι αθώοι!» έγραψε σε ανάρτησή του στο «Facebook» ο ανιστόρητος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λοβέρδος για «τους μεγάλους σφαγείς της ανθρωπότητας και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της βίας και της καταστροφής, είτε είναι φασιστικά είτε κομμουνιστικά (…)
Σε όλη την Ευρώπη, Χίτλερ και Στάλιν είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος».

Χρυσή Αυγή

ℹ️  🆘  Θυμίζουμε πως η σημερινή απόφαση αναιρεί την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου που «έβγαλε λάδι» τους ναζιστές και σε πολλές περιπτώσεις συμπορεύτηκε μαζί τους.