Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Επιμένει στον αυταρχικό παροξυσμό για να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την πανδημία

Επιμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον αυταρχικό παροξυσμό για να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την πανδημία. Με δήλωσή του σήμερα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυριζόμενος ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων έγινε λόγω κορονοϊού. Απαγόρευση που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.

Ανέφερε πως «η απόφαση να μη γίνουν μαζικές εκδηλώσεις και πορεία επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και μόνο» όταν στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας η κατάσταση είναι αφόρητη, ενώ τα νοσοκομεία είναι στο «κόκκινο» διότι το δημόσιο σύστημα Υγείας έμεινε αθωράκιστο επί μήνες σε συνθήκες πανδημίας. Επιπλέον η φετινή Πρωτομαγιά απέδειξε ότι και η εκδήλωση μπορεί να γίνει και τα μέτρα προστασίας να τηρηθούν με απόλυτο σεβασμό.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι «η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για τον φετινό εορτασμό σε συνθήκες πανδημίας», όταν ήταν ο ίδιος που επέλεξε να ρίξει λάδι στη φωτιά βάζοντας στη δημόσια συζήτηση το Πολυτεχνείο και την απαγόρευση των συναθροίσεων με εμφανή στόχο να μεταθέσει τις κυβερνητικές ευθύνες για τον κορονοϊό στον λαό.

Με τη δήλωσή του προσπάθησε επίσης να κρύψει πως η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για να επιβάλει καθεστώς γενικευμένων απαγορεύσεων, υποστηρίζοντας πως «είναι αδιανόητο, λοιπόν, κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών». Υποστήριξε ακόμα πως «αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν μπορεί η ιστορική επέτειος να γίνεται αιτία διχασμού και οι ανθρώπινες ζωές πεδίο κομματικών πειραματισμών».

Μητσοτάκης Mitsotakis

Ωστόσο, αρνείται να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση της απαγόρευσης και αντί αυτού δήλωσε ότι «καλώ όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση. Και τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο. Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μία λιτή επίσκεψη και με ένα λουλούδι. Αλλά με πολλή ευθύνη για το καλό των Ελλήνων και της πατρίδας».