Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη: Να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης — εδώ και τώρα!

Τίποτα διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από λαό και νεολαία

Το μόνο που απο­μέ­νει στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ είναι να απο­σύ­ρει την απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση απα­γό­ρευ­σης των συνα­θροί­σε­ων άνω των 3 ατό­μων, για τον γιορ­τα­σμό και την πορεία του Πολυ­τε­χνεί­ου! Τίπο­τα δια­φο­ρε­τι­κό δεν μπο­ρεί να γίνει ανε­κτό από τον λαό και τη νεο­λαία! Αυτό τονί­ζει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχό­λιο για τις δηλώ­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσοτάκη.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Αυτός που επέ­λε­ξε να στή­σει σκη­νι­κό σύγκρου­σης είναι ο ίδιος ο πρω­θυ­πουρ­γός και η κυβέρ­νη­σή του, με την από­φα­σή τους για την ακύ­ρω­ση του εορ­τα­σμού του Πολυ­τε­χνεί­ου και με την κατά­πτυ­στη και αυταρ­χι­κή κυβερ­νη­τι­κή απα­γό­ρευ­ση των συνα­θροί­σε­ων.

Ο στό­χος τους είναι προ­φα­νής: Να απο­προ­σα­να­το­λί­σουν από τις τερά­στιες ευθύ­νες τους στη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας, που οδη­γούν στην κατάρ­ρευ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας και στα καθη­με­ρι­νά ρεκόρ θανά­των και κρουσμάτων.

Αυτό απο­δει­κνύ­ε­ται, άλλω­στε, και από την ύπου­λη προ­σπά­θεια του πρω­θυ­πουρ­γού να προ­κα­λέ­σει συνειρ­μούς ανά­με­σα στα θύμα­τα της παν­δη­μί­ας και στον εορ­τα­σμό του Πολυ­τε­χνεί­ου, που οργα­νώ­νε­ται υπεύ­θυ­να, με τον απα­ραί­τη­το συμ­βο­λι­σμό που έχει φέτος, και με όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας. Μέτρα προ­στα­σί­ας τα οποία η ίδια η κυβέρ­νη­ση αρνεί­ται να πάρει στα μέσα μετα­φο­ράς, στα σχο­λεία, στους χώρους δου­λειάς, στους οίκους ευγη­ρί­ας κ.α. με τρα­γι­κές συνέ­πειες.

Όσο για τις άλλες επε­τεί­ους, όπως είναι η 28η Οκτω­βρί­ου, ενη­με­ρώ­νου­με τον πρω­θυ­πουρ­γό ότι πάλι κι αυτές γιορ­τά­στη­καν με υπο­δειγ­μα­τι­κό τρό­πο από σωμα­τεία, συλ­λό­γους, μαζι­κούς φορείς του λαού και της νεολαίας.

Το μόνο που απο­μέ­νει στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ είναι να απο­σύ­ρει την απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση απα­γό­ρευ­σης των συνα­θροί­σε­ων άνω των 3 ατό­μων, για τον γιορ­τα­σμό και την πορεία του Πολυ­τε­χνεί­ου! Τίπο­τα δια­φο­ρε­τι­κό δεν μπο­ρεί να γίνει ανε­κτό από τον λαό και τη νεολαία!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο