Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στο πλευρό των μεταναστών για να εκφραστεί αλληλεγγύη στα ταξικά μας αδέρφια

Τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών, Κεντρικού Τομέα και Δυτικής Αττικής επισκέφθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης στις 18 Δεκέμβρη και με δεδομένες τις σοβαρές, αρνητικές εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, το ΚΚΕ προγραμμάτισε σειρά σχετικών παρεμβάσεων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον διευθυντή της υπηρεσίας, Ηλία Χρονόπουλο και με προϊσταμένους τμημάτων.

Το βασικό πρόβλημα που τέθηκε είναι αυτό της υποστελέχωσης. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα των συμβασιούχων που παραμένουν στον «αέρα» αντί να μονιμοποιηθούν. Ένα άλλο πρόβλημα αφορά το κτιριακό και τις υποδομές. Οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι με έναν τέτοιο όγκο δουλειάς έχουν οικιακό ίντερνετ που «σέρνεται».

Στη συνέχεια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε σε σύσκεψη με εργαζόμενους και εκπροσώπους κοινοτήτων μεταναστών.

koytsoympas dieythinsi allodapon 35

Οι μετανάστες που πήραν το λόγο, ανέδειξαν με τη σειρά τους τι πρόβλημα της υποστελέχωσης, το οποίο έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς μπορεί να περιμένουν χρόνια για να πάρουν την άδεια διαμονής. Επιπλέον, έθεσαν τα ζητήματα της ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία, της εκπαίδευσης των παιδιών τους και της συμμετοχής τους στα σωματεία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα αιτήματα των εργαζομένων και των μεταναστών και δεσμεύτηκε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα, όπως κάνει μέχρι τώρα, θα συνεχίσει να παλεύει για την ικανοποίηση τους.

Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, τονίζοντας ότι είναι ταξικά αδέρφια των Ελλήνων εργαζομένων. Όπως είπε, το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον, γιατί όσο οξύνονται οι ανταγωνισμοί, θα φέρνουν νέους πολέμους και επεμβάσεις, και αυτό θα δημιουργεί προσφυγιά.

902.gr

ΚΚΕ: Έλληνες και ξένοι εργάτες, ταξικά αδέλφια γεμάτα αλληλεγγύη και συντροφικότητα, θα κερδίσουν ζωή και δουλειά με δικαιώματα

che guevara 008