Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ: Καταγγέλλει επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος

Τις επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος καταγγέλλει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, στις 27 Φλεβάρη «κλήθηκαν υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου, αντί των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών για την καθαριότητα, να κάνουν πλύση της εισόδου της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας από κοπριές που άφησαν οι αγρότες της περιοχής στα πλαίσια διαμαρτυρίας που είχαν πραγματοποιήσει προηγούμενα για την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση».

«Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ξεκαθαρίζουμε ότι οι πυροσβέστες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαού, είναι σκληρά εργαζόμενοι υπό καθεστώς ανασφάλειας και έλλειψης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, γι’ αυτό είμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον με αξιοπρεπής και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης», διευκρινίζει η ΕΑΚΠ.

Προειδοποιεί δε πως τέτοιες ενέργειες «μπορούν να αποβούν μοιραίες εις βάρος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αφού αποδυναμώνεται δραστικά η επιχειρησιακή ετοιμότητα της υπηρεσίας που διαθέτει προσωπικό για παρόμοιες ενέργειες». Επίσης, σημειώνει πως «επαληθεύονται όλες οι προειδοποιήσεις» της  σχετικά με την σταδιακή υπαγωγή της Πυροσβεστικής στην τοπική διοίκηση και οι αρμοδιότητες «λάστιχο» που θέλουν να επιβάλουν.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την σιγή ιχθύος που κρατούν οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού απέναντι στην παραβίαση των καθηκόντων τους, από την γενικότερη στάση τους στην διαχρονική κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, καθώς και απέναντι στις επερχόμενες αλλαγές που πρόκειται να θεσμοθετηθούν σε βάρος του χρόνου εργασίας, των ημερήσιων αναπαύσεων και των αδειών, και να σκεφτούν πολύ σοβαρά ποιους θα αναδείξουν στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων τους.

«Απαιτούμε να σταματήσουν οι παράνομες και επικίνδυνες εντολές εις βάρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος», υπογραμμίζει.

ΕΑΚΠ: για την καταχρηστική και επισφαλή χρησιμοποίηση πυροσβεστικών υπαλλήλων και μέσων σε καθήκοντα ξένα προς την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος