Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΑΚΠ: για την καταχρηστική και επισφαλή χρησιμοποίηση πυροσβεστικών υπαλλήλων και μέσων σε καθήκοντα ξένα προς την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Για την κατα­χρη­στι­κή και επι­σφα­λή χρησιμοποίηση
πυρο­σβε­στι­κών υπαλλήλων
και πυρο­σβε­στι­κού οχήματος
σε καθή­κο­ντα ξένα
προς την απο­στο­λή του Πυρο­σβε­στι­κού Σώματος»

Τελι­κά ποια είναι η απο­στο­λή του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος και ποια τα καθή­κο­ντα των πυρο­σβε­στι­κών υπαλ­λή­λων; Είναι η στε­λέ­χω­ση ασθε­νο­φό­ρων και άλλων οχη­μά­των; Είναι η απο­κο­μι­δή μπα­ζών και άλλων οικο­δο­μι­κών εργα­σιών; Είναι οι εορ­τα­στι­κοί στο­λι­σμοί δημό­σιων χώρων και λοι­πών εκδηλώσεων;

Είμα­στε ανα­γκα­σμέ­νοι για άλλη μια φορά να καταγ­γεί­λου­με την απα­ρά­δε­κτη και επι­κίν­δυ­νη αυτή τακτι­κή, να χρη­σι­μο­ποιού­νται πυρο­σβέ­στες και πυρο­σβε­στι­κός εξο­πλι­σμός για εργα­σί­ες που δεν έχουν καμία σχέ­ση με τα καθή­κο­ντα και τις αρμο­διό­τη­τες του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος. Να καλύ­πτε­ται δηλα­δή από μία ήδη απο­δυ­να­μω­μέ­νη υπη­ρε­σία οι υπο­χρε­ώ­σεις της τοπι­κής αυτο­διοί­κη­σης, του κρά­τους ή άλλων φορέων.

Συγκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα ηλε­κτρο­νι­κού τύπου στις 12 Ιανουα­ρί­ου1, πυρο­σβε­στι­κή έξο­δος με ειδι­κό βρα­χιο­νο­φό­ρο όχη­μα κλή­θη­κε να αφαι­ρέ­σει Χρι­στου­γεν­νιά­τι­κα στο­λί­δια από δέντρο στην κεντρι­κή πλα­τεία του δήμου Λευκάδας.

Επί­σης σύμ­φω­να με το ίδιο δημο­σί­ευ­μα πλη­ρο­φο­ρού­μα­στε ότι η συν­δρο­μή της υπη­ρε­σί­ας μας ζητή­θη­κε από τον αιρε­τό αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Λευ­κά­δας για λόγους πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας, για­τί το δέντρο έγερ­νε επι­κίν­δυ­να. Ωστό­σο κάτι τέτοιο δεν φαί­νε­ται στις φωτο­γρα­φί­ες που συνο­δεύ­ουν το δημο­σί­ευ­μα αλλά ούτε και το δέντρο απο­μα­κρύν­θη­κε από την συγκε­κρι­μέ­νη πυρο­σβε­στι­κή έξο­δο. Αντι­θέ­τως το όχη­μα απο­χώ­ρη­σε μετά το ξεστό­λι­σμα και το δέντρο παρέ­μει­νε δεμέ­νο με συρματόσχοινα.

Οι ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό και μέσα, στο Πυρο­σβε­στι­κό Σώμα, είναι αρκε­τές για να δυσχε­ραί­νουν και να απο­δυ­να­μώ­νουν το επι­χει­ρη­σια­κό έργο της υπη­ρε­σί­ας μας. Δεν υπάρ­χει κανέ­νας λόγος αυτά να χρη­σι­μο­ποιού­νται για ενέρ­γειες ξένες προς την απο­στο­λή του, την προ­στα­σία της ζωής , της περιου­σί­ας των πολι­τών και του κρά­τους και του δασι­κού πλού­του της χώρας.

Απαι­τού­με να στα­μα­τή­σουν οι παρά­νο­μες και επι­κίν­δυ­νες, τέτοιου τύπου, εντο­λές εις βάρος της επι­χει­ρη­σια­κής ετοι­μό­τη­τας του Π.Σ., η συγκά­λυ­ψη από την πολι­τι­κή ηγε­σία τέτοιων ενερ­γειών καθώς και το κλί­μα τρο­μο­κρα­τί­ας που επι­χει­ρούν να επι­βά­λουν, μέσω πει­θαρ­χι­κών ποι­νών, σε όσους τολ­μούν ακό­μα και να εκφέ­ρουν αντί­θε­τη άποψη.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο