Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την ΥΓΕΙΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο |Video|

✔  Σε εξέλιξη από το πρωί παρεμβάσεις από σωματεία και φορείς σε συνοικίες της Αττικής, στα πλαίσια της Μέρας Δράσης για την Υγεία, με συγκεντρώσεις, εξορμήσεις και περιοδείες που έγιναν σε εργασιακούς χώρους από σωματεία εργαζομένων, όπως στη Ν/Ζώνη Περάματος, στην εταιρεία «Mellon» και σε σούπερ μάρκετ και αποθήκες τροφίμων, ενώ παράλληλα αναρτήθηκαν πανό σε ΜΜΕ και σε νοσοκομεία.

Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς απαίτησαν με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας  αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων.
Η κινητοποίηση, που έγινε με όλα τα μέτρα προστασίας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μέρας δράσης για την Υγεία.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν με τα πανό τους τα Συνδικάτα Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, ΟΤΑ, ΣΕΤΗΠ, Επισιτισμού – Τουρισμού, Τύπου – Χάρτου, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος – ΣΕΘΕΑ – ΣΕΗ κ.ά. «Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, υποχρεωτικό για όλους» έγραφε το πανό της ΟΒΣΑ, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων.

Οι εργαζόμενοι κρατούσαν πικέτες που αναγράφονταν τα αιτήματά τους όπως: Μαζικά τεστ Covid σε όλο το λαό, επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στην Υγεία.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
Από το πρωί έχουν πραγματοποιήθηκαν δεκάδες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας και για μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους.

Την Τετάρτη 11 Νοέμβρη στις 11 π.μ., το Εργατικό Κέντρο Αθήνας προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να μην κατατεθεί το αντεργατικό τερατούργημα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 10ωρη δουλειά και με απλήρωτες υπερωρίες που υποτίθεται ότι θα «ισοφαρίζονται» αργότερα με κάποια μείωση ωρών ή κάποια ρεπό, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, μέτρα και ρυθμίσεις που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, φέρνουν νέα εμπόδια στην απεργία, ναρκοθετούν τις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των Συνδικάτων.

|> Πηγή φωτο 902.gr