Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι «Μαγκιές» και το SMS – Το επόμενο SMS θα είναι για τους αγώνες (που δεν αναβάλλονται)…

Σχολιάζει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Ντελίριο αποπνέουν τα «Εμπιστευτικά» του Γιάννη Πρεντέρη στα «Νέα» (18.11.2020) για το σπάσιμο των μούτρων της κυβέρνησης στην 47η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Με υπέρτιτλο «SMS 7: Πάω διαδήλωση» τίτλο «Μαγκιές» και με αφορμή μια δήλωση του Στέλιου Κούλογλου, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οτι η σημερινή κυβέρνησης είναι «νοσταλγοί της χούντας», ο Γ. Πρετεντέρης έγραψε μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Οι σημερινοί πολέμιοι της σημερινής χούντας τι έκαναν; Τι έγιναν χθές οι “αντιχουντικοί”; Δεν είχε κωδικό ο Χαρδαλιάς να στείλουν SMS στην Πολιτική Προστασία για να επαναστατήσουν; Διότι, αν είσαι αγωνιστής κι αν θεωρείς οτι καταλύεται η δημοκρατία στη χώρα σου, βγαίνεις στο κλαρί, στο οδόφραγμα στο δρόμο και πλακώνεσαι. Εκτός αν δεν πιστεύεις αυτά που λες, αν δεν θεωρείς ότι απειλείται η δημοκρατία κι απλώς πετάς καμία μπαρούφα για να περάσει η ώρα. Τότε είσαι τζάμπα μάγκας».

Λαός και νεολαία έδειξαν τη «μαγκιά» τους ακυρώνοντας στην πράξη, και εν μέσω πανδημίας, τον αυχαρχισμό και τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης. Και κατέδειξαν με αποφασιστικότητα πόσο γερά κρατούν το νήμα σύνδεσης με το εξεγερτικό πνεύμα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», υγεία αλλά και τα συνθήματα «Έξω αι ΗΠΑ» και «Έξω το ΗΠΑ», που ήταν γραμμένα στην πύλη του Πολυτεχνείου, που γκρέμισε το τανκ.

Όσο για το «πνεύμα» περί ελλείψεως κωδικού για SMS στο Χαρδαλιά για να βγει κάποιος στο δρόμο, ο κόσμος έδειξε ευφυέστερος του Πρετεντέρη για την πρότασή του: «SMS 7: Πάω διαδήλωση». Απ’ το μεσημέρι της 17ης Νοέμβρη 2020 κυκλοφορούσε από κινητό σε κινητό το SMS: «Για μετακίνηση στέλνετε ΚΚΕ στο 13033»(!)

Το επόμενο SMS θα είναι για τους αγώνες (που δεν αναβάλλονται)…

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη