Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποινική δίωξη στην Ε. Ζαρούλια για το διορισμό της στη Βουλή με ψευδή στοιχεία

Ποι­νι­κή δίω­ξη πλημ­με­λη­μα­τι­κού βαθ­μού άσκη­σε ο Εισαγ­γε­λέ­ας σε βάρος της πρώ­ην βου­λευ­τή της Χρυ­σής Αυγής Ελέ­νης Ζαρού­λια για την υπό­θε­ση του διο­ρι­σμού της ως μετα­κλη­τής υπαλ­λή­λου στη Βου­λή τον περα­σμέ­νο Σεπτέμβριο.

Η δίω­ξη αφο­ρά τα αδι­κή­μα­τα της υφαρ­πα­γής ψευ­δούς βεβαί­ω­σης και ψευ­δούς υπεύ­θυ­νης δήλω­σης και ασκή­θη­κε με βάση τον φάκε­λο που απέ­στει­λε στην Εισαγ­γε­λία ο πρό­ε­δρος της Βου­λής Κώστας Τασού­λας ο οποί­ος είχε υπο­γρά­ψει την ανά­κλη­ση του διο­ρι­σμού της, στις 9 Οκτωβρίου.

Σύμ­φω­να με τον φάκε­λο της δικο­γρα­φί­ας, η κ. Ζαρού­λια βεβαί­ω­σε ψευ­δώς ότι δεν έχει κώλυ­μα για τον διο­ρι­σμό της στη Βου­λή , τον οποίο ζήτη­σε ο σύζυ­γος της Νίκος Μιχα­λο­λιά­κος ως αρχη­γός της πρώ­ην κοι­νο­βου­λευ­τι­κής ομά­δας της Χρυ­σής Αυγής. Ο διο­ρι­σμός έγι­νε, καθώς η πρώ­ην βου­λευ­τής δεν δήλω­σε ότι είναι υπό­δι­κη με τελε­σί­δι­κο βού­λευ­μα για κακουρ­γη­μα­τι­κή πράξη.

Η κ. Ζαρού­λια κατα­δι­κά­στη­κε για την υπό­θε­ση της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης σε κάθειρ­ξη 6 ετών με ανα­σταλ­τι­κή δύνα­μη στην έφεση.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο