Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι «Μαγκιές» και το SMS — Το επόμενο SMS θα είναι για τους αγώνες (που δεν αναβάλλονται)…

Σχο­λιά­ζει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Ντε­λί­ριο απο­πνέ­ουν τα «Εμπι­στευ­τι­κά» του Γιάν­νη Πρε­ντέ­ρη στα «Νέα» (18.11.2020) για το σπά­σι­μο των μού­τρων της κυβέρ­νη­σης στην 47η επέ­τειο του Πολυτεχνείου.

Με υπέρ­τι­τλο «SMS 7: Πάω δια­δή­λω­ση» τίτλο «Μαγκιές» και με αφορ­μή μια δήλω­ση του Στέ­λιου Κού­λο­γλου, ευρω­βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ, οτι η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­σης είναι «νοσταλ­γοί της χού­ντας», ο Γ. Πρε­τε­ντέ­ρης έγρα­ψε μετα­ξύ των άλλων, τα εξής: «Οι σημε­ρι­νοί πολέ­μιοι της σημε­ρι­νής χού­ντας τι έκα­ναν; Τι έγι­ναν χθές οι “αντι­χου­ντι­κοί”; Δεν είχε κωδι­κό ο Χαρ­δα­λιάς να στεί­λουν SMS στην Πολι­τι­κή Προ­στα­σία για να επα­να­στα­τή­σουν; Διό­τι, αν είσαι αγω­νι­στής κι αν θεω­ρείς οτι κατα­λύ­ε­ται η δημο­κρα­τία στη χώρα σου, βγαί­νεις στο κλα­ρί, στο οδό­φραγ­μα στο δρό­μο και πλα­κώ­νε­σαι. Εκτός αν δεν πιστεύ­εις αυτά που λες, αν δεν θεω­ρείς ότι απει­λεί­ται η δημο­κρα­τία κι απλώς πετάς καμία μπα­ρού­φα για να περά­σει η ώρα. Τότε είσαι τζά­μπα μάγκας».

Λαός και νεο­λαία έδει­ξαν τη «μαγκιά» τους ακυ­ρώ­νο­ντας στην πρά­ξη, και εν μέσω παν­δη­μί­ας, τον αυχαρ­χι­σμό και τις απα­γο­ρεύ­σεις της κυβέρ­νη­σης. Και κατέ­δει­ξαν με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα πόσο γερά κρα­τούν το νήμα σύν­δε­σης με το εξε­γερ­τι­κό πνεύ­μα του Πολυ­τε­χνεί­ου για «Ψωμί, Παι­δεία, Ελευ­θε­ρία», υγεία αλλά και τα συν­θή­μα­τα «Έξω αι ΗΠΑ» και «Έξω το ΗΠΑ», που ήταν γραμ­μέ­να στην πύλη του Πολυ­τε­χνεί­ου, που γκρέ­μι­σε το τανκ.

Όσο για το «πνεύ­μα» περί ελλεί­ψε­ως κωδι­κού για SMS στο Χαρ­δα­λιά για να βγει κάποιος στο δρό­μο, ο κόσμος έδει­ξε ευφυ­έ­στε­ρος του Πρε­τε­ντέ­ρη για την πρό­τα­σή του: «SMS 7: Πάω δια­δή­λω­ση». Απ’ το μεση­μέ­ρι της 17ης Νοέμ­βρη 2020 κυκλο­φο­ρού­σε από κινη­τό σε κινη­τό το SMS: «Για μετα­κί­νη­ση στέλ­νε­τε ΚΚΕ στο 13033»(!)

Το επό­με­νο SMS θα είναι για τους αγώ­νες (που δεν αναβάλλονται)…

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο