Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι «πρόθυμοι» ενάντια στην Κούβα που γιορτάζει την 60η επέτειο της επανάστασης

Γράφει η Ομάδα ¡H.lV.S! //

Πριν λίγο πολύ σωστά το «Ατέχνως» διαμαρτυρόμενο για το απαράδεκτο κείμενο, «που έμοιαζε να έχει γραφτεί για τις σελίδες ακροδεξιάς συντηρητικής φυλλάδας», επισήμανε τη λαθροχειρία του ΑΠΕ-ΜΠΕ και που αμέσως αναπαρήγαγαν ζούγκλ@ και άλλοι «πρόθυμοι» με οχετό από ψέματα κάτω από τον τίτλο «Η Κούβα γιορτάζει την 60η επέτειο της επανάστασης».

Όπως ήταν αναμενόμενο το «ανεξάρτητο» πρακτορείο ειδήσεων, λειτουργώντας σαν προπαγανδιστικό όργανο της – χωμένης μέχρι τα μπούνια στα αμερικανονατοικά σχέδια – ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ακολουθώντας τις απόψεις του… «διαβολικά καλού» συμμάχου Τραμπ… δεν κάνει καμία αναφορά για το ρόλο και τις αποδεδειγμένες σχέσεις των λεγόμενων «πολιτικών αντιφρονούντων» της Κούβας με κέντρα των ΗΠΑ και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ούτε μας λέει τίποτα για το ρόλο του -καταδικασμένου σε 5ετή φυλάκιση (1997-2002) για αντεπαναστατική δράση και σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις κουβανών εξόριστων στις ΗΠΑ. «αντιφρονώντος» Βλαντιμίρο Ρόκα.

Είναι απολύτως κατανοητό το που αποσκοπεί η –διεθνής, ενορχηστρωμένη προπαγάνδα κατά του νησιού της επανάστασης, που σήμερα «¡Año 60 de la revolución!», βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, για το λαό της και τους όπου γης επαναστάτες. Αυτή η μαύρη, απροκάλυπτη και λυσσασμένη γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα, ακολουθεί συντεταγμένους άξονες (πατώντας άλλοτε σε υπαρκτά, αλλά τις περισσότερες φορές σε ανύπαρκτα προβλήματα της Κούβας).

cuba103

Μια από τις πεπατημένες είναι το θέμα των λεγόμενων «ανθρώπινων δικαιωμάτων»«The Cuban government continues to repress dissent and deter public criticism. It routinely relies on arbitrary detention to harass and intimidate critics, independent activists, protesters, and others.  Other repressive tactics employed by the government include public acts of shaming and the arbitrary termination of employment»Cuba: Fidel Castro’s Record of Repression (στο χορό πρόσφατα και η ΕΕ). Από την πλευρά μας, έχουμε σταθεί επανειλημμένα στην ουσία του θέματος |>[1]<, |>[2]< κλπ.

Οι «πρόθυμοι» παντού όπου γης… To γαλλικό αριστερό «Réveil Communiste» αναφερόμενο στην περίπτωση του δημοσιογράφου της Le Monde Paulo A. Paranagua, που τελευταία -μαζί με την Κούβα έχει στο στόχαστο και τη Βενεζουέλα, πολύ σωστά γράφει, εισαγωγικά σε σχετικό σημείωμα ότι «Δεν μπορούμε παρά να μην επισημάνουμε τη με γεωμετρική πρόοδο ξεφτίλα ορισμένων».

Βέβαια, αυτή η ιστορία δεν είναι καινούργια, άρχισε από τη 10ετία του 90 με τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ και θα συνεχίζεται, μέχρι να εκλείψει η «γενεσιουργός» αιτία, δηλ. το απάνθρωπο σύστημα που λέγεται καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα: Πριν 15 χρόνια, το 2002 τα ΝΕΑ, σε άρθρο με τίτλο «Tροπική περεστρόικα» … «Kουβανοί διαφωνούντες παρουσίασαν πρόγραμμα αλλαγής» (sic!!) μας ενημέρωνε ότι “H μετά τον Κάστρο εποχή έχει ήδη αρχίσει …η αντιπολίτευση παίρνει ξανά την πολιτική πρωτοβουλία … δύο γνωστοί διαφωνούντες, ο Ελισάρντο Σάντσες και ο Βλαντιμίρο Ρόκα (ΣΣ |> βρε …που τον ξέρω;, που τον ξέρω;) δημοσιοποίησαν ένα πρόγραμμα 36 – οικονομικών κυρίως – σημείων «προκειμένου να εξέλθει η Κούβα από την κρίση» και να δρομολογηθούν «οι αλλαγές που χρειάζεται»”.

Και συνεχίζει «Ελισάρντο Σάντσες: Πρόεδρος της Κουβανικής Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Εθνικής Συμφιλίωσης Βλαντιμίρο Ρόκα: Συντονιστής του Todos Unidos (Όλοι Ενωμένοι) του κινήματος που βρίσκεται πίσω από τις νέες προτάσεις»… «Παρ’ όλο που η κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο δεν παύει να περιγράφει τους διαφωνούντες, εξόριστους και μη, ως “αντεπαναστάτες” που θέλουν να επαναφέρουν το παλαιό καθεστώς, το Todos Unidos είναι μάλλον αριστερό – ένα είδος «τροπικής περεστρόικα» (ΣΣ |> όνομα και πράμα…).

Αξίζει να σημειωθεί, πως ανάμεσα στα «βασικά σημεία του προγράμματος» είναι: πρώτα-πρώτα, η «Ελευθερία του επιχειρείν», «η καταβολή σε δολάρια μέρους του μισθού όσων εργάζονται σε εταιρείες ή υπηρεσίες που χρησιμοποιούν αυτό το νόμισμα» η «Ελεύθερη αγοραπωλησία οχημάτων, με δυνατότητα χρησιμοποίησής τους για τις δημόσιες μεταφορές» η «απο-πολιτικοποίηση της εκπαίδευσης» και η «Πρόσβαση των Εκκλησιών στα MME» το “αθώο” «Τέλος στη στρατιωτική θητεία, αποστρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, εκσυγχρονισμός των ενόπλων δυνάμεων» και φυσικά -κερασάκι στην τούρτα η «Απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων» …

Κλείνοντας και για να καταλάβουμε, πόσα είναι τα πλοκάμια του τέρατος (και όχι μόνο και κυρίως αριθμητικά) αναφέρουμε πως με τους συγκεκριμένους πράκτορες Βλαντιμίρο Ρόκα & CIA, σαν δήθεν «κυνηγημένους, χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα» κλπ. ασχολήθηκαν σε διατριβή στο τμήμα Νομικής / τομέας δημοσίου δικαίου της σχολής Ν.& Π.Ε (Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών) με θέμα «ΑΤΟΜΙΚΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΖΕΣΘΑΙ» ναι! ακριβώς έτσι !!, παρουσιάζοντας αναλυτικά όχι μόνο την «Tροπική περεστρόικα», αλλά και πολλά άλλα για τους «αυστηρούς περιορισμός στην ελευθερία» από την Κίνα …μέχρι τη Βόρεια Κορέα (!!)

cuba102

(Δυνητικοί και μη) ¡ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ όπου γης (ΕΠ)ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ!

Omada