Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Μπάιντεν επικυρώνει με την υπογραφή του το εμπάργκο κατά της Κούβας: η γενοκτονία κατά της Κούβας συνεχίζεται..

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κάποτε διακήρυσσε ότι “είναι στο πλευρό του κουβανικού λαού”, μόλις επικύρωσε για άλλη μια φορά τη γενοκτονία εναντίον αυτού του λαού

Ο οικονομικός, εμπορικός και οικονομικός αποκλεισμός της Κούβας, παράνομος και απάνθρωπος για την πλειοψηφία των λαών και των απλών ανθρώπων στον κόσμο, ανύπαρκτος μόνο για τον κλασικούς εθελοτυφλούντες, επικυρώνεται χρόνο με το χρόνο από τους διαδοχικούς ενοικιαστές του λευκού οίκου.

Γιατί οι ΗΠΑ επέβαλαν το εμπάργκο στην Κούβα;

Η σημερινή διοίκηση δεν θα μπορούσε να κάνει λιγότερα. Σύμφωνα με την πολιτική που καθιέρωσε από τις 3 Φλεβάρη 1962 η κυβέρνηση Κένεντι, ο σημερινός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε την παράταση, για έναν ακόμη χρόνο, του λεγόμενου Trading with the Enemy Act _Νόμου Εμπορίου με τον Εχθρό, τη βάση του αποκλεισμού κατά της Κούβας.

Στο επίσημο έγγραφο, ο Πρόεδρος προέτρεψε την Υπουργό Οικονομικών, Janet Yellen, να επιβάλει αυτό το μέτρο κυρώσεων κατά της κουβανικής οικονομίας και τόνισε ότι η μονομερής συνέχειά του “είναι προς το εθνικό συμφέρον” των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα ψέμα που δεν χρειάζεται οποιαδήποτε εξήγηση.

Η δρακόντεια πράξη πολέμου, που σχεδιάστηκε για να λιμοκτονήσει και να βυθίσει έναν ολόκληρο λαό στη δυστυχία, ενισχύθηκε με την πάροδο του χρόνου με άλλους αμερικανικούς νόμους, όπως ο νόμος Torricelli του 1992, Helms Burton, του 1996, και το κομπολόι των μέτρων που υπαγόρευσε ο Λευκός Οίκος επί διακυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπάρχει Κουβανός που να μην υφίσταται τον αντίκτυπο αυτής της πολιτικής, που επηρεάζει την καθημερινότητα κάθε οικογένειας. Ο αποκλεισμός βρίσκεται πίσω από κάθε φάρμακο που λείπει, το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο που σταμάτησε, η μεταφορά χωρίς ανταλλακτικά, το κοινωνικό έργο που δεν μπορούσε να εκτελεστεί…

Ο Τζο Μπάιντεν, που κάποτε διακήρυσσε ότι «είναι στο πλευρό του κουβανικού λαού», μόλις επικύρωσε για άλλη μια φορά τη γενοκτονία εναντίον αυτού του λαού. Συνεχιστής της εχθρότητας και συνεργός του εγκλήματος, σφράγισε την υπογραφή του στην ιστορία μιας παρωχημένης πολιτικής, που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας.

Πηγή granma

Διακήρυξη καταδίκης του εμπάργκο με αμέριστη αλληλεγγύη στην Κούβα υπογράφηκε στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων