Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Να μην περάσει το νομοσχέδιο-κτηνωδία!»: Απάντηση στην επίθεση Κυβέρνησης — Κεφαλαίου — ΕΕ

Ο Πρω­θυ­πουρ­γός από το βήμα της ΔΕΘ ανα­κοί­νω­σε μια πολι­τι­κή άγριας λιτό­τη­τας για τους επό­με­νους μήνες, ανα­κοί­νω­σε πάγω­μα μισθών και συντά­ξε­ων καθώς και ψίχου­λα για τους πλη­γέ­ντες από τις πλημ­μύ­ρες και τις πυρκαγιές.

Το λαό μας περι­μέ­νει ένας σκλη­ρός χει­μώ­νας με την ακρί­βεια στα βασι­κά αγα­θά να τσα­κί­ζει το λαϊ­κό εισό­δη­μα. Ακρί­βεια που με βάση τις κατα­στρο­φές της αγρο­τι­κής και ζωι­κής παρα­γω­γής στη Θεσ­σα­λία θα εκτι­να­χθεί και άλλο για όλα τα βασι­κά τρό­φι­μα, το ψωμί, το γάλα, το λάδι, το τυρί κοκ. Στε­λέ­χη επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων στη βιο­μη­χα­νία και στο λια­νι­κό εμπό­ριο με δηλώ­σεις τους εκτι­μούν πως θα υπάρ­χει νέος γύρος αυξή­σε­ων, τις επό­με­νες ημέ­ρες, στις τιμές βασι­κών προ­ϊ­ό­ντων, από 10% ως 50%.

Παράλ­λη­λα με αυτή τη λαί­λα­πα η κυβέρ­νη­ση προ­χω­ρά στην ψήφι­ση την Πέμ­πτη ενός νέου νομο­σχέ­διου τερα­τουρ­γή­μα­τος που επι­βά­λει 13ωρες δου­λειάς την ημέ­ρα, 78ωρες δου­λειάς την εβδο­μά­δα, προ­χω­ρά στην κατάρ­γη­ση του δια­λείμ­μα­τος της εργα­σί­ας, μιας σει­ράς επι­δο­μά­των ως απο­τέ­λε­σμα της κυριαρ­χί­ας των νέων ελα­στι­κών μορ­φών απα­σχό­λη­σης, του πεν­θή­με­ρου και της Κυρια­κής αργί­ας και σε μια σει­ρά νέους κλά­δους όπως στη βιο­μη­χα­νία τρο­φί­μων και ποτών.

Αντί η κυβέρ­νη­ση να ανα­κοι­νώ­σει στοι­χειώ­δη μέτρα προ­στα­σί­ας του λαού ανα­κοί­νω­σε ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρους εξο­πλι­σμούς για την εμπλο­κή της χώρας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς αλλά και επι­τά­χυν­ση δια­δι­κα­σιών για την εκτα­μί­ευ­ση τερά­στιων κον­δυ­λί­ων από το Ταμείο Ανά­καμ­ψης και άλλα προ­γράμ­μα­τα της Ε.Ε. για να προ­χω­ρή­σουν οι στό­χοι του κεφα­λαί­ου για την «πρά­σι­νη ανά­πτυ­ξη» και τη μεγα­λύ­τε­ρη κερ­δο­φο­ρία στα απο­κα­ΐ­δια και στα πνιγ­μέ­να που έχει αφή­σει η εγκλη­μα­τι­κή τους πολιτική.

Αυτή η πολι­τι­κή θα προ­χω­ρή­σει μέσα από τη μεγα­λύ­τε­ρη ευε­λι­ξία στην εργα­σία και την έντα­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης, μέσα από τους χιλιά­δες πλει­στη­ρια­σμούς, μέσα από τη συγκέ­ντρω­ση γης και παρα­γω­γής στα χέρια των τρα­πε­ζι­τών και των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, μέσα το ξεκλή­ρι­σμα και την παρα­πέ­ρα φτω­χο­ποί­η­ση μεγά­λων τμη­μά­των του λαού μας. Έφτα­σαν οι αισχροί να καταρ­γή­σουν και αυτό το ελά­χι­στο passγια να μαζέ­ψουν τα ψίχου­λα που θα δώσουν στους πλη­γέ­ντες της Θεσσαλίας.

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό πως βλέ­πει η κυβέρ­νη­ση την «ανά­πτυ­ξη» για το λαό, την ώρα που οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι θα συγκε­ντρώ­νουν νέα τερά­στια κέρ­δη. Με τις συμ­βά­σεις ελά­χι­στης απα­σχό­λη­σης, μηδε­νι­κών ορών και κατά παραγ­γε­λία εργα­σί­ας οι εργα­ζό­με­νοι όχι μόνο θα φυτο­ζω­ούν μέσα στις συν­θή­κες της μεγά­λης ακρί­βειας αλλά δεν θα δικαιού­νται ούτε επί­δο­μα ανερ­γί­ας, ούτε φυσι­κά θα μπο­ρέ­σουν ποτέ να συγκε­ντρώ­σουν την οποια­δή­πο­τε προϋπηρεσία

Η κυβέρ­νη­ση μέσα από τις εξαγ­γε­λί­ες της για τις τριε­τί­ες έρχε­ται να ρίξει ένα προ­πα­γαν­δι­στι­κό πυρο­τέ­χνη­μα, όπως η σου­πιά το μελά­νι της, για να καλ­λιερ­γή­σει ανο­χή και ανα­μο­νή στην εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή της. Όχι μόνο δια­γρά­φει 12 χρό­νια δου­λειάς για τους εργα­ζό­με­νους που έχουν συγκε­ντρώ­σει 20 χρό­νια προ­ϋ­πη­ρε­σί­ας και δεν είχαν πάρει τις τρείς τριε­τί­ες μέχρι το 2012 αλλά προ­χω­ρά και σε απα­ρά­δε­κτους συμ­ψη­φι­σμούς με τον υπάρ­χον μισθό. Δηλα­δή νέες υπο­σχέ­σεις για μικρές αυξή­σεις από τα τέλη του 2024 και αν.

Τους το λέμε καθα­ρά. Δε θα περά­σει η επι­χεί­ρη­ση της κυβέρ­νη­σης και των Μέσων Μαζι­κής Ενη­μέ­ρω­σης να σβή­σουν τις άμε­σες διεκ­δι­κή­σεις προ­στα­σί­ας του λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος και της ζωής μας. Είναι γελα­σμέ­νοι αν νομί­ζουν ότι θα καταφέρουν.

Μπρο­στά στο νέο αντι­λαϊ­κό οδο­στρω­τή­ρα τα συν­δι­κά­τα και οι εργα­ζό­με­νοι όλης της χώρας να δυνα­μώ­σουν το αγω­νι­στι­κό και διεκ­δι­κη­τι­κό μέτω­πο για άμε­σα μέτρα:

  • Γεν­ναί­ες αυξή­σεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Να ξεπα­γώ­σουν τώρα οι τριε­τί­ες για όλους τους εργα­ζό­με­νους και ανα­δρο­μι­κά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταρ­γη­θεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδι­κοι έμμε­σοι φόροι στα τρό­φι­μα και σε άλλα βασι­κά είδη όπως το νερό, η ενέρ­γεια και τα καύσιμα.
  • Γεν­ναία μεί­ω­ση τιμών και πλα­φόν στις τιμές όλων αυτών των βασι­κών αγα­θών για την εργα­τι­κή και λαϊ­κή οικο­γέ­νεια και όχι τα μέτρα κοροϊ­δί­ας και μαυ­ρα­γο­ρι­τι­σμού που επέ­βα­λε η κυβέρ­νη­ση με τα 2,50 € την εξά­δα του 1,5lt νερού.
  • Απο­ζη­μί­ω­ση 100%, άμε­ση και πλή­ρη απο­κα­τά­στα­ση με πραγ­μα­τι­κή προ­στα­σία όλων-όσων βού­λια­ξε στις λάσπες και στα απο­κα­ΐ­δια η εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή του κέρδους.
  • Άμε­σα μέτρα για την προ­στα­σία της υγεί­ας του λαού της Θεσσαλίας.
  • Να μην περά­σει το νέο αντερ­γα­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα της κυβέρνησης.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην απερ­γία στις 21 Σεπτέμ­βρη σε κάθε πόλη της χώρας!

Η οργή και η θλί­ψη να γίνουν διεκ­δι­κη­τι­κός αγώνας!

Να μην περά­σει το νομοσχέδιο-κτηνωδία!

Να δυνα­μώ­σει η αλλη­λεγ­γύη και η διεκ­δί­κη­ση για τους πλη­γέ­ντες της Θεσ­σα­λί­ας και για όσους υπο­φέ­ρουν από την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή της κυβέρνησης!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο