Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ποιους ενοχλεί το «ΑΤΕΧΝΩΣ»;

Πριν από δυο μέρες, το απόγευμα του Σαββάτου 11/4, ο server που φιλοξενεί το «Ατέχνως» δέχθηκε εξαιρετικά μεγάλης ισχύος επίθεση τύπου DDoS και ο μόνος τρόπος να προστατέψει τους άλλους πελάτες του, ήταν να «κλείσει» server, με αποτέλεσμα το σάιτ να μην είναι προσβάσιμο για περίπου οκτώ ώρες.

Το παραπάνω συμβάν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «μεμονωμένο περιστατικό», εάν δεν συνέπιπτε χρονικά με μια ιδιότυπη απόπειρα χακαρίσματος του «Ατέχνως» που ανακαλύψαμε τυχαία πριν λίγες ημέρες. Αυτή η προσπάθεια έγινε με τη δημιουργία κλώνου-αντιγράφου (clone site) του «Ατέχνως», κάτι που, πέραν όλων των άλλων, αποτελεί παραβίαση της νομοθεσίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο.

Οι πρόσφατες αυτές κακόβουλες και επιθετικές ενέργειες ενάντια στην ιστοσελίδα μας έρχονται να προστεθούν στις πυκνές επιθέσεις την προεκλογική περίοδο και στις απόπειρες φίμωσης και λογοκρισίας που έχει υποστεί το «Ατέχνως» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Twitter, το οποίο στις 31/10/2019 μπλόκαρε (ανέστειλε οριστικά) το λογαριασμό της σελίδας (@Atexnos14) χωρίς καμία περαιτέρω επεξήγηση η διευκρίνιση. Το ίδιο συνέβη και στην πλατφόρμα του Facebook η οποία στις 26/6/2019 «έριξε» την πολυπληθή σελίδα «Τρία Κόκκινα Γράμματα» εξαιτίας του αντι-ιμπεριαλιστικού και αντι-φασιστικού περιεχομένου των αναρτήσεων της.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, όπως λέει ο λαός μας. Έτσι, μόνο ως «σύμπτωση» δε μπορεί να θεωρηθεί η αλληλουχία επιθέσεων που έχει δεχτεί η ιστοσελίδα μας. Αντίθετα, γίνεται προφανές ότι κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία του «Ατέχνως». Για κάποιους, το «Ατέχνως» είναι μια ενοχλητική φωνή στο διαδίκτυο που πρέπει να σωπάσει, να φιμωθεί, να εξαφανιστεί.

Δε γνωρίζουμε ποιοι είναι και τι σκοπούς η συμφέροντα εξυπηρετούν. Τους λέμε όμως το εξής: Η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό, το «Ατέχνως» δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω στις ιδεολογικές, ηθικές και πολιτικές αρχές τις οποίες με συνέπεια υπηρετεί από το 2015.

Όσοι δε με δόλια και παράνομα μέσα, τεχνάσματα και επιθέσεις, επιχειρούν να αφανίσουν την ιστοσελίδα μας να γνωρίζουν πως επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας για την προστασία του «Ατέχνως». Και πως οι ίδιοι, που δρουν στο σκοτάδι εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία του διαδικτύου, αργά ή γρήγορα θα ξεσκεπαστούν.

Η Συντακτική Ομάδα «ΑΤΕΧΝΩΣ».