Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΕΜΝΗ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ: Σχεδίασε με νότες το μέλλον που ονειρευόμαστε

Το Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2019 η καρδιά του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Θάνου Μικρούτσικου, σταμάτησε να χτυπά. Μετά από μια δίχρονη παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο, ο Θάνος Μικρούτσικος πέρασε σ’ άλλους παραλλήλους παραμένοντας μέχρι την τελευταία στιγμή μαχητής, ακάματος, δημιουργικός, με το στίγμα του να χαράσσεται ανεξίτηλο στη μουσική σκηνή, στην καρδιά και στο νου, στα όνειρα και στους αγώνες μας. Το μήνυμα που στέλνουν τα τραγούδια του, η στάση ζωής του, το θάρρος του δε σβήνει: «Μη σταματήσεις να ονειρεύεσαι, να σπρώχνεις τα όριά σου, να κατακτήσεις το αδύνατο».

Για έναν τόσο μεγάλο συνθέτη, με τεράστιο, πολύπλευρο καλλιτεχνικό έργο, διεθνή αναγνώριση και σταδιοδρομία,  κινδυνεύεις πάντα να πεις περισσότερα από όσα χρειάζεται, ή, να πεις λιγότερα από όσα πρέπει.

Υποκλινόμαστε στο έργο του, κρατάμε σφιχτά στην καρδιά μας τα τραγούδια του, με τα οποία μεγαλώσαμε, με τα οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε την ποίηση, με τα οποία αγωνιστήκαμε και με τα οποία παρέα συνεχίζουμε να παλεύουμε.

Σε αυτήν την ενότητα, βρίσκονται συγκεντρωμένες οι σχετικές αναφορές του 902.gr και ορισμένες από τις εμβληματικές στιγμές που βαδίσαμε μαζί στον ίδιο δρόμο με τον μεγάλο, αξέχαστο και αθάνατο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο.

ΚΚΕ – ΚΝΕ

Καλό ταξίδι σύντροφε Θάνο

To KKE και η ΚΝΕ αποχαιρετούν το μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο με ένα συγκινητικό video. «’Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη’…θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό» έλεγε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης …

Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον Θάνο Μικρούτσικο

Για τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Με άφατη θλίψη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο άνθρωπο, τον ακριβό μας Θάνο Μικρούτσικο. Φαίνεται αβάστακτο να μάθουμε να ζούμε…