Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκεκριμένες καταγγελίες του ΚΚΕ διαψεύδουν τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την Υγεία

Μετά τη γυναίκα, που πέθανε στο σπίτι της από κορονοϊό γιατί δεν μπορούσε να πάει στο Νοσοκομείο, τρία περιστατικά που διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς και πανηγυρισμούς περί «ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού εξοπλισμού Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας» και «ψηφιακού μετασχηματισμού της Υγείας, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Κυψέλης της ΤΟ Α΄ Αθήνας – Γαλατσίου του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Παγκόσμια μέρα για την υγεία και οι πανηγυρισμοί περί ”ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού εξοπλισμού Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας”, ”ψηφιακού μετασχηματισμού της Υγείας”, από την πλευρά της κυβέρνησης περίσσεψαν.
Η πραγματικότητα όμως και αυτό βιώνει η λαϊκή οικογένεια εν μέσω πανδημίας είναι τελείως διαφορετική και επιβεβαιώνεται από καθημερινά περιστατικά όπως τα παρακάτω που συνέβησαν τις τελευταίες τρεις μέρες.

  • Ασθενής με κορονοϊό προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας (Λ. Αλεξάνδρας 119) προκειμένου να υποβληθεί σε μοριακό τεστ (με εντολή γιατρού) γιατί υπάρχει καρκινοπαθής στο οικογενειακό της περιβάλλον. Η απάντηση ήταν ότι χρειάζεται βεβαίωση εργοδότη για να γίνει το τεστ με τη νέα υπουργική διάταξη. Η ασθενής ανέφερε ότι κόλλησε στο εργασιακό περιβάλλον και πως είναι ανασφάλιστη. Η απάντηση που πήρε ήταν, ότι ”σε αυτή την περίπτωση δεν προβλέπεται και την παρέπεμψαν σε ιδιωτικό διαγνωστικό”!
  • Ασθενής με κρούσμα κορονοϊού στο οικογενειακό περιβάλλον, προσήλθε στο ίδιο Κέντρο Υγείας προκειμένου να υποβληθεί σε μοριακό τεστ. Η απάντηση ήταν, ”αν έχετε κρούσμα στην οικογένεια να κάτσετε σε καραντίνα τα τεστ δεν είναι παιχνίδι, υπάρχει υπουργική διάταξη (η οποία είναι τοιχοκολλημένη) ότι μόνο με χαρτί εργοδότη γίνεται το τεστ”.
  • Ασθενής με κορονοϊό, ετών 75, χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο, προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατοικεί με τα υπερήλικα αδέρφια του, που τυγχάνουν να πάσχουν από χρόνια νοσήματα και δεν αυτοεξυπηρετούνται.  Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε μετά από 5 ώρες αναμονή ”λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης οχημάτων”. Τα προβλήματα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Στην προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να μετακινηθούν οι δύο άλλοι υπερήλικες άνθρωποι σε κάποια αντίστοιχη μονάδα φροντίδας, η μία Υπηρεσία πέταγε το μπαλάκι στην άλλη. Ο ΕΟΔΥ παρέπεμπε στον Δήμο, η αστυνομία το ίδιο. Επικοινωνώντας με την υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων ”Βοήθεια στο σπίτι”, η απάντηση ήταν ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρει μόνο βοήθεια για ψώνια και φαγητό. Στη συνέχεια παρέπεμψαν σε ΜΚΟ αλλά και εκεί η απάντηση ήταν ότι δεν δέχονται τρόφιμους αλλά παρέχουν μόνο ημερήσια φροντίδα και παρέπεμψαν σε οικοτροφείο, όπου και εκεί δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν λόγω φόρτου περιστατικών και έλλειψης προσωπικού. Ύστερα από επικοινωνία με κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου και μετά από μαραθώνιο τηλεφωνημάτων, παρέπεμψαν πάλι σε άλλη ΜΚΟ, όπου και εκεί η απάντηση ήταν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε ημερήσια φροντίδα αλλά το πολύ 2-3 φορές την εβδομάδα και όχι για χορήγηση φαρμάκων παρά μόνο φαγητό. Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί από τους αρμόδιους πρότειναν το ”κόλπο” της επίκλησης ασθένειας, μπας και κρατήσουν τους ανθρώπους σε κάποιο νοσοκομείο.

Αυτό είναι το ταξικό πρόσωπο του εκμεταλλευτικού συστήματος που ακόμα και η υγείαπουλιέται και αγοράζεται“, που μοναδικό κριτήριο αποτελεί πόσο φτηνά θα στοιχίζει η υγεία του λαού στο κεφάλαιο και το κράτος του.
Πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και αποκλειστική ευθύνη της κοινωνίας, ωστόσο τον 21ο αιώνα, επικρατεί ένα άθλιο για τις ανάγκες του λαού εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας, χωρίς καμία κοινωνική πρόνοια και παροχή για την λαϊκή οικογένεια και ένας ιδιωτικός τομέας, που κάνει χρυσές δουλειές.

✔️  Τώρα είναι η στιγμή για ισχυροποίηση της πάλης για την υγεία και την ζωή μας».