Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: «Με εκβίαζαν και απειλούσαν για να καταθέσω ενάντια στα μέλη του Grup Yorum!»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, λίγες μόλις μέρες μετά το θάνατο του κιθαρίστα του τούρκικου συγκροτήματος Grup Yorum Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ.

Άτομο που είχε καταθέσει ενάντια στα μέλη του Grup Yorum, συνδέοντας τα με τρομοκρατικές οργανώσεις, παραδέχεται σήμερα πως οι καταθέσεις αυτές έγιναν κάτω από τους εκβιασμούς και τις απειλές της τουρκικής αστυνομίας!

Πιο συγκεκριμένα, ο I.Ι έδωσε το 2017 κατάθεση 20 σελίδων, «αναγνωρίζοντας» 43 άτομα που του υπέδειξαν οι διωκτικές αρχές. Η κατάθεση του χρησιμοποιήθηκε αργότερα ως αποδεικτικό στοιχείο στις μηνυτήριες αναφορές ενάντια στα μέλη του Grup Yorum, οδηγώντας σε διώξεις και φυλακίσεις.

Σήμερα έρχεται στη δημοσιότητα επιστολή που έστειλε ο αυτόπτης μάρτυρας Ι.Ι (ευρισκόμενος πλέον στο εξωτερικό) στους δικηγόρους του, όπου παραδέχεται πως κατέθεσε στην αστυνομία κάτω από απειλές και βασανισμό και η κατάθεση του έγινε καθ’ υπόδειξη των αστυνομικών αρχών! Έτσι, όπως σημειώνει, ζητεί να αποσυρθεί η κατάθεση του από τον φάκελο του κατηγορητηρίου.

Στην ίδια επιστολή, ο I.I αναφέρει ότι οι αρχές διαστρέβλωσαν πλήρως τα όσα είχε πει για τον Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ, κατασκευάζοντας ουσιαστικά ένα κατηγορητήριο εναντίον του προκειμένου να τον ενοχοποιήσουν και να τον στείλουν σε δίκη.

Οι δικηγόροι του Ι.Ι κατέθεσαν σχετική αίτηση στο περιφερειακό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης ζητώντας να αποσυρθεί η κατάθεση του πελάτη τους καθώς, όπως προκύπτει, έγινε υπό συνθήκες βίας και απειλών ενώ διαστρεβλώθηκε πλήρως το νόημα τους.

Αφαίρεσαν τα λουλούδια από τον τάφο του Ιμπ. Γκιοκτσέκ

Όπως ανέφερε χθες στο Twitter η Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Grup Yorum, άγνωστοι προχώρησαν σε μια πράξη ασέβειας, αφαιρώντας τα λουλούδια από τον τάφο του Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ. Ο πατέρας του Ιμπραήμ βρέθηκε το επόμενο πρωί στον τάφο του γιού του εναποθέτοντας και πάλι λουλούδια.

Σημειώνεται πως την ημέρα της κηδείας του, φασιστοειδή απειλούσαν πως θα βανδαλίσουν τον τάφο, θα ξεθάψουν και θα κάψουν την σορό του Γκιοκτσέκ.

grup yorum 1