Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Δίωξη στην USB για την απεργία της 25ης Μαρτίου

Σε καραντίνα επιχειρεί να βάλει η ιταλική κυβέρνηση το δικαίωμα στην απεργία, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.USB logo

Όπως καταγγέλλει η USB η λεγόμενη «Επιτροπή Διασφάλισης του Δικαιώματος στην Απεργία» (Cgsse) κινείται νομικά εναντίον της με αφορμή την απεργία στις 25 του ΜάρτηC GsseΗ Cgsse επικαλείται μια σειρά κανόνες τους οποίους παραβίασε η συνομοσπονδία και γι αυτό τον λόγο ζητά οικονομικές κυρώσεις. Επίσης αναφέρει ότι η προκήρυξη απεργίας εν μέσω πανδημίας συμβάλει στην δημιουργία διευρυμένου κλίματος ανασφάλειας και αναρίθμητες ζημιές στην κοινότητα καθώς και στις επιχειρήσεις. Επίσης δεσμεύτηκε για νόμους ακόμα πιο περιοριστικούς στο δικαίωμα της απεργίας.USB sciopero

Ωστόσο η κήρυξη της απεργίας, όπως σημειώνει η USB, έγινε ακριβώς επειδή ανάμεσα στους εργαζόμενους υπήρχε αυτό το «ευρύτατο αίσθημα ανασφάλειας», το οποίο όμως προέκυψε από τα κυβερνητικά μέτρα που επέτρεπαν ουσιαστικά στις μεγάλες επιχειρήσεις να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Άλλωστε όπως καταγγέλθηκε η ευρεία εξάπλωση του κορονοϊου στον βιομηχανικά αναπτυγμένο ιταλικό βορρά οφείλεται στη συνέχιση της λειτουργίας των μεγάλων εεπιχειρήσεων.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από μία άλλη είδηση που έγινε γνωστή σήμερα. Σύμφωνα με αυτήν, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κέντρο διαλογής της αμερικανικής πολυεθνικής Amazon είναι γεγονός και σημειώθηκε στο Rieti όπου εργάζονται 1500 άτομα. Από την εταιρεία γίνεται έρευνα για το ποια άτομα ήρθαν σε επαφή με τον συγκεκριμένο εργαζόμενο το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: 902.gr