Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΗΕ vs. εμπάργκο: οι αλήθειες που έδειξε η Κούβα στον κόσμο

\\ granma.cu

Όπως κάθε χρόνο, η χώρα μας εξέθεσε στον κόσμο την ουσία αυτής της γενοκτονικής πολιτικής, ενάντια σε όλες τις αρχές αυτοδιάθεσης και κυριαρχίας των λαών_  Ούτε οι κυρώσεις ούτε οι αποκλεισμοί θα μπορέσουν να σβήσουν τη χαρά μας.

ΓΣ ΟΗΕ _με συντριπτική πλειοψηφία: ΟΧΙ στο εμπάργκο κατά της Κούβας

Με την ηθική και την αξιοπρέπεια ως ασπίδες, και με την απόλυτη βεβαιότητα ότι η λογική μας βοηθά, η Κούβα επιστρέφει κάθε χρόνο στη σκηνή των Ηνωμένων Εθνών, για να καταγγείλει και να αποκαλύψει αυτό που θεωρείται η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία: τον αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του λαού τους.

Μια ποταπή προσπάθεια να σπάσει τη βούληση του κουβανικού λαού, μέσω της συστηματικής παραβίασης, διαχρονικά, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, με το υποκριτικό και γελοίο πρόσχημα ότι κάθε μέτρο έχει σκοπό να ανατρέψει την κυβέρνηση και όχι να υποτάξει τα εκατομμύρια των κατοίκων της.

Το ψήφισμα της Κούβας έχει λάβει ιστορικά την υποστήριξη της πλειοψηφίας των κρατών μελών του ΟΗΕ. Οι εξαγγελίες εκεί από τις Μεγάλες Αντίλλες, σε σχέση με αυτή τη σκληρή μονομερή πολιτική, επέτρεψαν στον κόσμο να γνωρίσει τις πραγματικές προθέσεις, καθαρά παρεμβατικές, αποικιστικές και με προσαρτήσεις, που αντιπροσωπεύει ο αποκλεισμός.

Αυτές οι αλήθειες, που ειπώθηκαν με απόλυτο θάρρος και διαφάνεια, κατέστησαν δυνατή την υποστήριξη προς την Κούβα και την απόρριψη αυτού που οι εκδότες του δειλά αποκαλούν “εμπάργκο”, για να ελαχιστοποιήσουν το εύρος και τις οδυνηρές συνέπειές του, που ξεπερνούν το πλαίσιο της έδρας του οργανισμού.

Διεθνές πλέον πρόβλημα και γίνεται απαίτηση από τις πιο διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, ανεξάρτητα από πολιτισμούς, θρησκείες, ακόμη και πολιτικές πεποιθήσεις.

Πέρα από τα στοιχεία που έχει σήμερα αυτή η χώρα όσον αφορά τις οικονομικές ζημιές που προκλήθηκαν από τον αποκλεισμό, το πιο οδυνηρό είναι η ζημιά σε έναν ολόκληρο λαό, στην ευημερία του, στις προσδοκίες του και στα σχέδια ζωής του.

Είναι ντροπή και ακατανόητο (σσ. για τον απλό άνθρωπο) η επιλογή ενός εναλλακτικού συστήματος, ενός μοντέλου που βάζει τους ανθρώπους στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του, να είναι η αιτία τόσου μίσους από την πλευρά της πιο ισχυρής σήμερα αυτοκρατορίας. Η απάντηση δεν βρίσκεται μόνο στα γεωπολιτικά τους συμφέροντα, είναι μια θανάσιμη πληγή για την αλαζονεία τους, είναι η πιο άξια επίδειξη ανεξαρτησίας, αποφασιστικότητας και αρχών που γνώρισαν ποτέ.

Επομένως, στη φωνή του ΥπΕξ μας Bruno Rodríguez Parrilla είναι αυτή ενός ολόκληρου λαού που κανένας αποκλεισμός δεν θα μετατρέψει ποτέ σε σκλάβους, αλλά που απαιτεί το δικαίωμά του να άρει οριστικά αυτό το φράγμα, που είναι, αναμφίβολα, το κύριο εμπόδιο για την πλήρη ανάπτυξή μας ως έθνος.

Αυτό το νησί έζησε μια άλλη ιστορική μέρα, κατά την οποία το σωστό και δίκαιο μίλησε για άλλη μια φορά πιο δυνατά, όπου ο κόσμος είπε για άλλη μια φορά ΟΧΙ στον αποκλεισμό κατά της Κούβας.

Πηγή