Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση ευρωβουλευτών ΚΚΕ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας

Σε ανα­κοί­νω­σή της η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ, για τους δύο Έλλη­νες στρα­τιω­τι­κούς που κρα­τού­νται στις φυλα­κές στην Τουρ­κία, αναφέρει:

«Με αφορ­μή την προ­σπά­θεια να αξιο­ποι­η­θούν για τη δημιουρ­γία εντυ­πώ­σε­ων διά­φο­ρες γενι­κό­λο­γες και αόρι­στες δηλώ­σεις αξιω­μα­τού­χων της ΕΕ σχε­τι­κά με τη σύλ­λη­ψη των δύο Ελλή­νων στρα­τιω­τι­κών και την πολυ­ή­με­ρη κρά­τη­σή τους στις τούρ­κι­κες φυλα­κές,  η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ τονί­ζει ότι το ΚΚΕ από την πρώ­τη στιγ­μή κατήγ­γει­λε την κρά­τη­σή τους και ζήτη­σε την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­σή τους. Αυτή η εξέ­λι­ξη συνι­στά μέρος της κλι­μά­κω­σης  της τουρ­κι­κής επιθετικότητας.

Η προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ και των άλλων αστι­κών κομ­μά­των να ενα­πο­θέ­σουν τις ελπί­δες για την επι­στρο­φή των Ελλή­νων στρα­τιω­τι­κών στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές λυκο­συμ­μα­χί­ες, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στό­χο έχει να καλ­λιερ­γή­σει κλί­μα επι­κίν­δυ­νου εφη­συ­χα­σμού και απο­προ­σα­να­το­λι­σμού. Ο λαός μας πρέ­πει να επα­γρυ­πνεί. Κανέ­νας εφη­συ­χα­σμός, καμία εμπι­στο­σύ­νη στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις ΕΕ και ΝΑΤΟ. Άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση των δύο Ελλή­νων στρατιωτικών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο