Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Χιώνης: Θα εκφραστεί ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής με ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ένα ρεύ­μα αμφι­σβή­τη­σης, αδύ­να­μο αλλά στα­θε­ρό, δυνα­μώ­νει απέ­να­ντι στην κυρί­αρ­χη πολι­τι­κή και θα εκφρα­στεί και από­ψε με τις δυνά­μεις της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», τόνι­σε ο Θοδω­ρής Χιώ­νης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας στο «Open».

Όπως είπε, στη σημε­ρι­νή επο­χή των τερά­στιων επι­στη­μο­νι­κών και τεχνο­λο­γι­κών δυνα­το­τή­των η έλλει­ψη ανα­γκαί­ων υπο­δο­μών και σχε­δια­σμού πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας, ενώ καί­γε­ται η μισή Ελλά­δα και πλημ­μυ­ρί­ζει η άλλη μισή, οφεί­λε­ται στην οικο­νο­μία της αγο­ράς και στο κίνη­τρο του κέρδους.

Καθώς από τα ΕΣΠΑ είναι επι­λέ­ξι­μα μόνο έργα που είναι συν­δε­δε­μέ­να με επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και όχι έργα για τις κοι­νω­νι­κές ανά­γκες, για­τί όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά «στα αντι­πλημ­μυ­ρι­κά δεν μπαί­νουν διό­δια», ενώ όσα γίνο­νται απο­σπα­σμα­τι­κά είναι με εργολαβίες.

Ακό­μα πρό­σθε­σε ότι ήταν συνει­δη­τή επι­λο­γή των άλλων κομ­μά­των η πολι­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση να μεί­νει χαμη­λά για να μην ανα­δει­χθούν αυτά τα ζητή­μα­τα και γίνουν κρι­τή­ριο ψήφου για τον λαό.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο