Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κολέγιο «παραγωγής» κυβερνητικών στελεχών

Γρά­φει ο Αλέ­κος Χατζη­κώ­στας //

Είναι γνω­στό ότι υπάρ­χουν κάποια ξεχω­ρι­στά σχο­λεία- και στο ταξι­κό εκπαι­δευ­τι­κό μας σύστη­μα- που προ­ο­ρί­ζο­νται για την «παρα­γω­γή» της πολι­τι­κής, οικο­νο­μι­κής και πνευ­μα­τι­κής ελίτ της χώρας.

Ένα τέτοιο «σημείο ανα­φο­ράς» είναι και το Κολέ­γιο Αθη­νών, από όπου απο­φοί­τη­σε και ο ίδιος ο σημε­ρι­νός Πρω­θυ­πουρ­γός Κ. Μητσοτάκης

Σε ρεπορ­τάζ (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13/7) πλη­ρο­φο­ρού­μα­στε ότι και άλλα μέλη της κυβέρ­νη­σης της Ν.Δ έχουν απο­φοι­τή­σει από εκεί. Ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά τους: Νίκος Δέν­διας υπουρ­γός εξω­τε­ρι­κών, Κώστας Α. Καρα­μαν­λής υπουρ­γός υπο­δο­μών, Μάκης Βορί­δης υπουρ­γός αγρο­τι­κής ανά­πτυ­ξης, Νίκος Πανα­γιω­τό­που­λος υπουρ­γός εθνι­κής άμυ­νας, Νίκης Κερα­μέ­ως υπουρ­γός παι­δεί­ας, Μιλ­τιά­δης Βαρ­βι­τσιώ­της ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός εξω­τε­ρι­κών, Χρί­στος Δήμας υφυ­πουρ­γός ανά­πτυ­ξης, Δόμνα Μιχαη­λί­δου υφυ­πουρ­γός εργα­σί­ας, Γρη­γό­ρης Ζαφει­ρό­που­λος υφυ­πουρ­γός ψηφια­κής δια­κυ­βέρ­νη­σης και ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της κυβέρ­νη­σης Στέ­λιος Κουτναϊτζής.

Φυσι­κά ανά­λο­γη «έρευ­να» θα μπο­ρού­σε να γίνει και άλλα παρό­μοια «πρό­τυ­πα» σχολεία…

Η ουσία είναι ότι για μία ακό­μη φορά απο­δει­κνύ­ε­ται ότι η άρχου­σα τάξη έχει τους δικούς της μηχα­νι­σμούς εκπαι­δευ­τι­κής δια­μόρ­φω­σης των πολι­τι­κών της στε­λε­χών, ντύ­νο­ντας τους με φαντα­χτε­ρά ονό­μα­τα «περί αρι­στεί­ας» κ.α και επι­φυ­λάσ­σο­ντας για όλους τους άλλους, τους «κοι­νούς θνη­τούς», μία υπο­βαθ­μι­σμέ­νη στην ουσία της εκπαίδευση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο