Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε την Παρασκευή 22 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ

Το Εθνι­κό Θέα­τρο παρου­σιά­ζει σε preview την παρά­στα­ση «Τίμων ο Αθη­ναί­ος» των Ουί­λιαμ Σαίξ­πηρ και Τόμας Μίντλ­τον σε σκη­νο­θε­σία Στά­θη Λιβα­θι­νού στο θέα­τρο Ρεξ και ώρα 9 μ.μ.  Πανε­πι­στη­μί­ου 48

ΜΟΥΣΙΚΗ

Το κουαρ­τέ­το εγχόρ­δων της Κρα­τι­κής Ορχή­στρας Αθη­νών παρου­σιά­ζει το Κουαρ­τέ­το εγχόρ­δων αρ. 4 του Μπε­τό­βεν και το έργο «Ο θάνα­τος και η κόρη» του Σού­μπερτ στο Νομι­σμα­τι­κό Μου­σείο στις 9 μ.μ.   Πανε­πι­στη­μί­ου 12

Οι Νέοι της Όπε­ρας και η Παι­δι­κή Χορω­δία της Εθνι­κής Λυρι­κής Σκη­νής στο Μετρό του Συντάγματος

Με αφορ­μή την Ευρω­παϊ­κή Ημέ­ρα της Μου­σι­κής η Εθνι­κή Λυρι­κή Σκη­νή παρου­σιά­ζει μια και μόνη συναυ­λία στο Μετρό του Συντάγ­μα­τος με νέους τρα­γου­δι­στές του εκπαι­δευ­τι­κού της προ­γράμ­μα­τος «Νέοι της Όπε­ρας» και την Παι­δι­κή Χορω­δία της ΕΛΣ στα πρώ­τα επαγ­γελ­μα­τι­κά τους βήμα­τα. Ερμη­νεύ­ουν απο­σπά­σμα­τα από όπε­ρες του Μότσαρτ και του Μπι­ζέ, καθώς και παρα­δο­σια­κά τρα­γού­δια και έργα Θεο­δω­ρά­κη, Χατζι­δά­κι. Μετρό Σύνταγ­μα. Ώρα 18.00. Είσο­δος ελεύθερη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η εικα­στι­κή έκθε­ση «Η υλι­κό­τη­τα του ζωγρα­φι­κού συμ­βά­ντος» με τη συμ­με­το­χή 20 καλ­λι­τε­χνών σε επι­μέ­λεια Ντέ­νη Ζαχα­ρό­που­λου παρου­σιά­ζε­ται στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθη­ναί­ων. Διάρ­κεια ώς 30/9. Πάρ­κο Ελευθερίας.

• «Μετα­ξύ φίλων» είναι ο τίτλος της ομα­δι­κής έκθε­σης γλυ­πτι­κής που ξεκι­νά στην γκα­λε­ρί i‑D ProjectArt, με τη συμ­με­το­χή πέντε εικα­στι­κών καλ­λι­τε­χνών. Κανά­ρη 12, Κολωνάκι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την εβδο­μά­δα πολι­τι­στι­κής δημιουρ­γί­ας εγκαι­νί­α­σε ο Δήμος Χαϊ­δα­ρί­ου, μία δρα­στη­ριό­τη­τα που εντάσ­σε­ται στις ετή­σιες πολι­τι­στι­κές εκδη­λώ­σεις των πολι­τι­στι­κών τμη­μά­των του δήμου, με στό­χο να ανα­βαθ­μί­σουν το καλ­λι­τε­χνι­κό περιε­χό­με­νο του «Πολυ­πλά­νου» και να δώσουν τη δυνα­τό­τη­τα στους κατοί­κους, σε μικρούς και μεγά­λους, να έρθουν σε επα­φή με την καλ­λι­τε­χνι­κή δημιουρ­γία. Η είσο­δος για το κοι­νό είναι ελεύθερη.

Ειδι­κό­τε­ρα, το ανα­βαθ­μι­σμέ­νο περιε­χό­με­νο στο «Πολυ­πλά­νο» περι­λαμ­βά­νει συναυ­λί­ες, εκθέ­σεις καλ­λι­τε­χνι­κών, έκθε­ση μακρα­μέ, χει­ρο­τε­χνία, ψηφι­δω­τό, πάρ­κο κυκλο­φο­ρια­κής αγω­γής για τα παι­διά, συνερ­γα­τι­κά παι­χνί­δια, δημιουρ­γι­κή γρα­φή, κερα­μι­κή, θεα­τρι­κός και κινη­σιο­λο­γι­κός αυτο­σχε­δια­σμός. Το μερά­κι, η δημιουρ­γία, η δια­σκέ­δα­ση γίνο­νται πραγ­μα­τι­κό­τη­τα μέσα από τα πολι­τι­στι­κά τμή­μα­τα του Δήμου Χαϊ­δα­ρί­ου. Έμπει­ροι δάσκα­λοι καθο­δη­γούν μικρούς, αλλά και μεγα­λύ­τε­ρους «μαθη­τές» στην ανά­πτυ­ξη των δεξιο­τε­χνιών, είτε παρά­γο­ντας αξιο­θαύ­μα­στα δημιουρ­γή­μα­τα είτε κάνο­ντας τα πρώ­τα βήμα­τα ανα­κα­λύ­πτο­ντας την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Παράλ­λη­λα, κατά τη διάρ­κεια των εκδη­λώ­σε­ων θα πραγ­μα­το­ποιού­νται εγγρα­φές στα πολι­τι­στι­κά τμή­μα­τα του δήμου για την επό­με­νη χρονιά.

Το σημε­ρι­νό πρόγραμμα:

Παρα­σκευή 22 Ιούνη

18.00 — 19.00, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, με θέμα «Οι 4 επο­χές του Γύζη». Για παι­διά από 6 έως 13 ετών. Υπεύ­θυ­νοι προ­γράμ­μα­τος: Out of the Box, Καλ­λι­τε­χνι­κή Ομάδα.

19.00 — 21.00, ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Για παι­διά από 6 έως 13 ετών. Υπεύ­θυ­νοι προ­γράμ­μα­τος: Out of the Box, Καλ­λι­τε­χνι­κή Ομάδα.

19.00 — 22.00, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ, υπεύ­θυ­νος εργα­στη­ρί­ου: Μπέ­μπος Ανδρέας.

19.00 — 22.00, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ, κατα­σκευή κλα­διού ελιάς από ανα­κυ­κλω­μέ­να υλι­κά, (υλι­κά που πρέ­πει να έχουν μαζί τους οι συμ­με­τέ­χο­ντες: Κου­τά­κια, ανα­ψυ­κτι­κών ή μπύ­ρας, ψαλί­δι). Υπεύ­θυ­νη εργα­στη­ρί­ου: Μπουρ­δά­κη Ιωάννα.

19.00 — 22.00, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ, υπεύ­θυ­νη εργα­στη­ρί­ου: Σαλ­λή Ευαγγελία.

19.00 — 22.00, ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, στο πάρ­κο Γύζη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο