Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΕΡΤopen-Ατέχνως: Συζήτηση με την Αλεξάνδρα Μπαλού για την επίσκεψη Ομπάμα (AUDIO)

Σκοπός του Ομπάμα να εξασφαλίσει μεγαλύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς

Για τα σκουπίδια είναι η φιλολογία της κυβέρνησης πως τυχόν ελάφρυνση του χρέους θα ωφελήσει το λαό, όταν ο Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε να εφαρμοστούν τα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ μιλώντας στην εκπομπή Ατέχνως στην ΕΡΤopen (Τρίτη 15/11).

Επισήμανε ότι ο Ομπάμα δεν έρχεται ως σωτήρας που προκλητικά τον εμφανίζει ως τέτοιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά έρχεται για να τακτοποιήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή και να εξασφαλίσει παραπάνω συμμετοχή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ελέγχου των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα συμμετέχει στους σχεδιασμούς, η κυβέρνηση στήριξε τις πρόσφατες αποφάσεις του ΝΑΤΟ και δέχθηκε τη NATOική παρουσία στο Αιγαίο και πρόσθεσε ότι συζητείται η επέκταση των δραστηριοτήτων από τη βάση στο Ιντσιρλίκ στη βάση της Σούδας.

Τέλος, τόνισε ότι είναι ντροπή και πρόκληση η απαγόρευση των διαδηλώσεων, επισημαίνοντας ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή ταιριάζει με μια κυβέρνηση που θέλει να περάσει μια πολιτική εναντίον του λαού.