Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονίες μαθητών στις ΗΠΑ: «Το μόνο που μπορεί να σταματήσει έναν κακό άνθρωπο με ένα όπλο στο χέρι είναι ένας καλός άνθρωπος με το όπλο στο χέρι!»

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

ΗΠΑ: όσοι μαθητές κάθονται στα πρώτα θρανία πεθαίνουν πρώτοι..

31 δολο­φο­νη­μέ­νοι και 45 τραυ­μα­τί­ες μαθη­τές από συμ­μα­θη­τές τους μέσα σε 5 μήνες.

  • 23 Ιανουα­ρί­ου 2018 Marshall County High School, Benton, Kentucky

2 νεκροί, 16 τραυ­μα­τί­ες. Δρά­στης ένας 15χρονος με πιστόλι.

  • 14 Φεβρουα­ρί­ου 2018 Marjory Stoneman Douglas High School, Parkland, Florida

17 νεκροί, 17 τραυ­μα­τί­ες. Δρά­στης 19χρονος με αυτόματο.

  • 7 Μαρ­τί­ου 2018 Huffman High School, Birmingham, Alabama

1 νεκρός, 1 τραυ­μα­τί­ας. Ένας 17χρονος σκο­τώ­νει μια 17χρονη

  • 20 Μαρτίου2018 Great Mills High School, Great Mills Maryland

1 νεκρός, 1 τραυ­μα­τί­ας. Ένας 17χρονος σκο­τώ­νει μαθη­τή με αυτόματο

  • 18 Μαί­ου 2018 Santa Fe High School, Santa Fe, Texas

10 νεκροί, 10 τραυ­μα­τί­ες. Ένας 17χρονος σκο­τώ­νει συμ­μα­θη­τές και δασκά­λους με ρεβόλ­βερ και πολε­μι­κό όπλο.

Εννιά στους δέκα μαθη­τές έχουν πάρει εκπαί­δευ­ση στο πώς να προ­στα­τευ­τούν όταν διά­φο­ροι, δυστυ­χώς νεα­ροί εγκλη­μα­τί­ες που δεν στέ­κουν καλά στα μυα­λά τους, αρχί­ζουν να πυρο­βο­λούν και να σκο­τώ­νουν ακό­μη και συμ­μα­θη­τές τους.

-Όταν είμα­στε στην γραμ­μή πρέ­πει να έχου­με ανοι­χτά τα δάχτυ­λα των χεριών μας για να μην νομί­σει η Αστυ­νο­μία πως κρύ­βου­με κάτι στα χέρια μας, λέει ο 12χρονος μαθη­τής στην πόλη Σάντα Φε όπου δολο­φο­νή­θη­καν 10 συμ­μα­θη­τές του και δάσκα­λοι και 10 ακό­μη τραυ­μα­τί­στη­καν από έναν 17χρονο, κι αυτός συμ­μα­θη­τής τους.

skolausa2

-Δεν θέλω να πάω στην τάξη όταν έχου­με φυσι­κή ή μαθη­μα­τι­κά, συνε­χί­ζει. Είμα­στε σε αίθου­σα που κάθο­μαι μπρο­στά μπρο­στά, έχει δύο ανοίγ­μα­τα και αυτοί που κάθο­νται μπρο­στά πεθαί­νουν πρώτοι.

Εκπαί­δευ­ση είχα­νε πάρει επα­νη­λειμ­μέ­να, “κλεί­δω­μα τις πόρ­τες, χαμή­λω­μα το κινη­τό, τρά­βηγ­μα τις κουρ­τί­νες και μάζε­μα σε μια γωνιά” όταν κάποιος μπαί­νει στην αυλή με όπλο. “Τρέ­ξε, κρύ­ψου, αντι­στά­σου” με αυτήν την σει­ρά, μαθαί­νουν. Δεν βοή­θη­σε ούτε στην Σάντα Φε, ούτε στο Πάρ­κλαντ όπου άλλοι 17 δολο­φο­νή­θη­καν. Οι σκο­πευ­τές πυρο­βο­λού­σαν με βαριά όπλα που δια­περ­νού­σαν τους τοί­χους. Τα σχο­λεία φυλάσ­σο­νταν από ένο­πλους φρου­ρούς, πάλι δεν απο­τρά­πη­καν τα εγκλή­μα­τα, σε μια περί­πτω­ση χτύ­πη­σε τον συνα­γερ­μό ο δολο­φό­νος για να τους σκο­τώ­σει στην αυλή.

“Είναι αδια­νό­η­το να εκπαι­δεύ­ου­με παι­διά πώς να μην σκο­τω­θούν από επί­θε­ση στο σχο­λείο, να πάνε στο σπί­τι τους ζωντα­νά”, λέει ο αστυ­νο­μι­κός υπεύ­θυ­νος για την εκπαί­δευ­ση. “Δεν ξέρω τι φταί­ει, δεν μπο­ρώ να απα­ντή­σω τι έχει πάει στρα­βά. Μήπως παρα­χαϊ­δεύ­ου­με τα παι­διά μας”, αναρωτιέται..

skolausa3

Το ρεπορ­τάζ της Σου­η­δι­κής τηλε­ό­ρα­σης τον Μάιο του 2018, ενη­με­ρώ­νει πως έξω από το κτί­ριο κατα­φτά­νει ο πάστο­ρας της περιο­χής με μια κινη­τή μονά­δα για να προ­σευ­χη­θεί με αρκε­τούς άλλους για την ανά­παυ­ση των ψυχών και για να μην συμ­βεί ξανά αυτό το κακό στην Σάντα Φε.

Ένας από τους πιστούς δηλώ­νει ότι είναι έργο του Σατανά.

«Το μόνο που μπο­ρεί να στα­μα­τή­σει έναν κακό άνθρω­πο με ένα όπλο στο χέρι είναι ένας καλός άνθρω­πος με το όπλο στο χέρι!» καταλήγει.

Η συζή­τη­ση για την μεί­ω­ση της πώλη­σης των όπλων δεν κατα­λή­γει που­θε­νά. Ο Πρό­ε­δρος Τραμπ έχει πάρει προ­ε­κλο­γι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση από την οργά­νω­ση για την δια­τή­ρη­ση της οπλο­φο­ρί­ας και έτσι δεν πρό­κει­ται να μπουν φραγ­μοί και περιο­ρι­σμοί. Μόνο η Πολι­τεία της Φλό­ρι­ντα ανέ­βα­σε το ηλι­κια­κό όριο από 18 χρο­νών στα 21(!) για την οπλοκατοχή.

skolausa6

“Πολ­λοί από τους φίλους μου όταν το συζη­τά­με έχουν διά­φο­ρες επι­θυ­μί­ες αν σκο­τω­θού­με”, λέει ο 12χρονος.

«Άλλοι λυπού­νται που δεν θα προ­λά­βουν να βγά­λουν δίπλω­μα οδή­γη­σης, άλλοι φοβού­νται μήπως ξεχα­στούν. Μερι­κοί παρη­γο­ρού­νται ότι θα ξανα­συ­να­ντη­θού­με στον ουρα­νό. Κάποιος είπε να δοθεί δωρεά το αίμα του .  Ο τελευ­ταί­ος θέλει να στα­λεί το σώμα του στον Λευ­κό Οίκο».

«..Εγώ λυπά­μαι που δεν θα πάω στο Πανε­πι­στή­μιο…», λέει ο 12χρονος

Τα αίτια έχουν ανα­λυ­θεί και σε προη­γού­με­νες αναρ­τή­σεις. Η εύκο­λη πρό­σβα­ση στα όπλα, το εμπό­ριο και το λαθρε­μπό­ριο των όπλων, το κλεί­σι­μο των ψυχια­τρι­κών κλι­νι­κών και των Κέντρων θερα­πεί­ας, τα διδάγ­μα­τα που παίρ­νει η νεο­λαία από  την Αμε­ρι­κά­νι­κη κυβέρ­νη­ση, ιδιαί­τε­ρα στις παρεμ­βά­σεις και στους πολέ­μους ενα­ντί­ων των λαών, αλλά και στην αντι­με­τώ­πι­ση στο εσω­τε­ρι­κό με κατα­στο­λή. Όλα αυτά δημιουρ­γούν πρό­τυ­πα που λύνουν δια­φο­ρές, πίκρες και ίσως και αδι­κί­ες στις μικρές ηλι­κί­ες μόνον με τα όπλα και τις τυφλές εκρή­ξεις μίσους. Αυτό μας διδά­σκει απο­τρε­πτι­κά η Αμε­ρι­κά­νι­κη κοινωνία:

Να κρα­τη­θού­με άνθρω­ποι και να παλέ­ψου­με για την ανα­τρο­πή αυτής της ζού­γκλας που σκο­τώ­νει μικρά παιδιά.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο