Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκθεση Ζωγραφικής «Μύθοι δημιουργίας της Κίνας στο Ίδρυμα «Μ. Κακογιάννης»

Έκθε­ση Ζωγρα­φι­κής «Μύθοι δημιουρ­γί­ας της Κίνας» διορ­γα­νώ­νουν το Επι­με­λη­τή­ριο Εικα­στι­κών Τεχνών Ελλά­δος και η Ένω­ση Εικα­στι­κών Καλ­λι­τε­χνών Σαγκά­ης στο Ίδρυ­μα Μιχά­λης Κακο­γιάν­νης, Πει­ραιώς 206 (στον Ταύ­ρο) από 23 Νοέμ­βρη έως και 3 Δεκέμ­βρη 2017.

Το Επι­με­λη­τή­ριο Εικα­στι­κών Τεχνών Ελλά­δος, στο πλαί­σιο των διε­θνών σχέ­σε­ων που ανα­πτύσ­σει με τις ενώ­σεις καλ­λι­τε­χνών από άλλες χώρες με στό­χο την πολι­τι­στι­κή συνερ­γα­σία και τη γνω­ρι­μία των Ελλή­νων καλ­λι­τε­χνών με την τέχνη άλλων χωρών, έχει συνά­ψει πρω­τό­κολ­λο συνερ­γα­σί­ας με την Ένω­ση Καλ­λι­τε­χνών Σαγκά­ης (Κίνα) και ήδη έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί δύο σημα­ντι­κές εκθέ­σεις καλ­λι­τε­χνών από την Ελλά­δα στην Σαγκάη (μετά από ανοι­χτή πρό­σκλη­ση ενδια­φέ­ρο­ντος και επι­λο­γή από την αιρε­τή Επι­τρο­πή Κρί­σε­ων του ΕΕΤΕ), ενώ το 2014 φιλο­ξε­νή­θη­κε στην Ανώ­τα­τη Σχο­λή Καλών Τεχνών, μεγά­λη έκθε­ση εικα­στι­κών καλ­λι­τε­χνών από την Σαγκάη. Με αυτή τη δεύ­τε­ρη παρου­σί­α­ση καλ­λι­τε­χνι­κών έργων από την Σαγκάη, το κοι­νό θα έχει τη δυνα­τό­τη­τα να γνω­ρί­σει καλ­λι­τέ­χνες που έχουν πίσω τους μεγά­λη πολι­τι­στι­κή παρά­δο­ση και έρχο­νται σε επι­κοι­νω­νία με τη διε­θνή τέχνη με σύγ­χρο­νους τρό­πους και μέσα.

Από την πλευ­ρά της Ένω­σης Εικα­στι­κών Καλ­λι­τε­χνών Σαγκά­ης, προ­κει­μέ­νου να οργα­νω­θεί η έκθε­ση «Δημιουρ­γία του Κόσμου — Λογο­τε­χνι­κά και καλ­λι­τε­χνι­κά έργα για τους Μύθους δημιουρ­γί­ας της Κίνας», εξε­τά­στη­καν πολ­λές καλ­λι­τε­χνι­κές δημιουρ­γί­ες που αφο­ρούν την προ­έ­λευ­ση του Κινε­ζι­κού πολι­τι­σμού. Έτσι λοι­πόν, επι­λέ­χτη­καν έργα που παρου­σιά­ζουν συναρ­πα­στι­κές ιστο­ρί­ες ηρώ­ων «της επο­χής του χάους» (περί­ο­δος των Έξι Δυνα­στειών από τον 3ο έως τον 6ο αιώ­να μ.Χ.). Ο επι­σκέ­πτης θα θαυ­μά­σει τα αθά­να­τα πνεύ­μα­τα και την ικμά­δα των μυθι­κών προ­γό­νων του κινέ­ζι­κου πολιτισμού.

Στην έκθε­ση συμ­με­τέ­χουν επι­φα­νείς Κινέ­ζοι καλ­λι­τέ­χνες από όλη την Κίνα, που ασχο­λού­νται απο­κλει­στι­κά με κόμικ (με την έννοια που δίνουν στον όρο οι Κινέ­ζοι, και δεν είναι το κόμικ όπως το αντι­λαμ­βά­νε­ται η Ευρώ­πη, αλλά έργα ζωγρα­φι­κής). Θα παρου­σια­στούν 60 σημα­ντι­κά έργα με θέμα τους Μύθους δημιουρ­γί­ας της Κίνας.

Ώρες λει­τουρ­γί­ας της έκθε­σης: Δευ­τέ­ρα — Κυρια­κή 18.00 — 22.00

Είσο­δος ελεύθερη

Πλη­ρο­φο­ρί­ες: 210 3300016, εσωτ. 107

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο