Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απάντηση του ΠΑΜΕ σε άρθρο της εφημερίδας Αυγή

Δελ­τί­ου Τύπου του ΠΑΜΕ για άρθρο της εφη­με­ρί­δας Αυγή:

Στις 17 Οκτώ­βρη του 2016 πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το συλ­λα­λη­τή­ριο των 530 Ομο­σπον­διών, Εργα­τι­κών Κέντρων και Συν­δι­κά­των για τις Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις Εργα­σί­ας, απαι­τώ­ντας μετα­ξύ άλλων:

· Υπο­γρα­φή Εθνι­κής Γενι­κής Συλ­λο­γι­κής Σύμ­βα­σης και επα­να­φο­ρά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμεί­βο­νται με το βασι­κό μισθό, ως ελά­χι­στη βάση για αυξή­σεις στον κατώ­τε­ρο μισθό

· Να καταρ­γη­θεί με νόμο το αίσχος των μισθών πεί­νας, των 586 και 511 ευρώ και κανέ­νας εργα­ζό­με­νος να μη βρί­σκε­ται κάτω από τα 751 ευρώ. Επα­να­φο­ρά των κλα­δι­κών συμβάσεων.

· Να καταρ­γη­θούν άμε­σα όλοι οι αντερ­γα­τι­κοί νόμοι που τσα­κί­ζουν τις Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις. Καθο­λι­κή ισχύς και υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τα των Συλ­λο­γι­κών Συμ­βά­σε­ων Εργα­σί­ας. Εφαρ­μο­γή της μετε­νέρ­γειας μέχρι την υπο­γρα­φή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέ­ναν χρο­νι­κό περιορισμό.

Οι 530 συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις κατέ­θε­σαν την ημέ­ρα του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου τα παρα­πά­νω αιτή­μα­τα ως πρό­τα­ση νόμου σε όλα τα κόμ­μα­τα της Βου­λής ‑πλην Χρυ­σής Αυγής- που βρί­σκε­ται ακό­μη στα κυβερ­νη­τι­κά συρ­τά­ρια, δηλα­δή στα αζήτητα.

Η κυβέρ­νη­ση να αφή­σει τα παρα­μύ­θια που δια­κι­νεί μέσα από τον κομ­μα­τι­κό της τύπο (εφη­με­ρί­δα Αυγή) αλλά και μέσα από άλλα έντυ­πά της, ότι τάχα ευθύ­νο­νται ο ΣΕΒ και οι άλλες εργο­δο­τι­κές ενώ­σεις για τις Συλ­λο­γι­κές Συμβάσεις.

Θυμί­ζου­με ότι έχει υπο­γρά­ψει το 3ο μνη­μό­νιο και έχει συμ­φω­νή­σει με το ΣΕΒ καμιά επι­στρο­φή στο παρελθόν.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους σε δημό­σιο και ιδιω­τι­κό να συμ­με­τέ­χουν απο­φα­σι­στι­κά, μαζι­κά, μαχη­τι­κά στην Απερ­γία στις 12 Γενά­ρη και στις απερ­για­κής συγκε­ντρώ­σεις, ενά­ντια στο νέο αντι­λαϊ­κό πολυ­νο­μο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης που χτυ­πά το απερ­για­κό δικαί­ω­μα, που επε­κτεί­νει τους ηλε­κτρο­νι­κούς πλει­στη­ρια­σμούς, που ενι­σχύ­ει τη φορο­λη­στεία σε όφε­λος των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο