Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποκαλυπτήρια Μνημείου ηρώων ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣ στην Επισκοπή Νάουσας

Ρεπορ­τάζ Ξαν­θή Χον­δρού-Χιλλ //

Την Κυρια­κή, 1η Οκτω­βρί­ου 2017, έγι­ναν με μεγά­λη συγκί­νη­ση τα απο­κα­λυ­πτή­ρια του μνη­μεί­ου για τους ήρω­ες του Δημο­κρα­τι­κού Στρα­τού, ΕΑΜ και ΕΛΑΣ. Πλή­θος συγ­γε­νών τίμη­σαν με την παρου­σία τους την εκδή­λω­ση που έλα­βε χώρα στην κεντρι­κή πλα­τεία της Επι­σκο­πής Νάου­σας το πρωί της Κυριακής.

episkopi9

Την εκδή­λω­ση ξεκί­νη­σε απευ­θύ­νο­ντας χαι­ρε­τι­σμό ο Πανα­γιώ­της Σεμερ­τζί­δης, μέλος της Πανελ­λή­νιας Ενω­σης Αγω­νι­στών Εθνι­κής Αντί­στα­σης και Δημο­κρα­τι­κού Στρα­τού Ελλά­δας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) του παραρ­τή­μα­τος Νάου­σας. Στην κεντρι­κή της ομι­λία η Γραμ­μα­τέ­ας της τομε­α­κής οργά­νω­σης του ΚΚΕ Ημα­θί­ας Μαί­ρη Παπα­δο­πού­λου ανα­φέρ­θη­κε στην σημα­σία της αυτο­θυ­σί­ας των ηρώ­ων του Δημο­κρα­τι­κού Στρα­τού και της Αντί­στα­σης και την ανα­γκαιό­τη­τα από­δο­σης τιμής προς αυτούς.

episkopi7

Ακο­λού­θη­σε το προ­σκλη­τή­ριο νεκρών με ανά­γνω­ση όλων των ονο­μά­των από την Ιωάν­να Ψαρο­γιάν­νη, και ενός λεπτού σιγή. Το απο­κα­λυ­πτή­ρια του μνη­μεί­ου έγι­ναν από τον πρό­ε­δρο της Πανελ­λή­νιας Ένω­σης Αγω­νι­στών Εθνι­κής Αντί­στα­σης και Δημο­κρα­τι­κού Στρα­τού Ελλά­δας του παραρ­τή­μα­τος Νάου­σας Γιώρ­γο Ζου­που­νί­δη με τη βοή­θεια της αδελ­φής του Ορδου­λί­δη Βασι­λεί­ου και Ορδου­λί­δη Σπύ­ρου, κυρία Νίκη Κεραμίδου.

episkopi2

Ακου­λού­θη­σε κατά­θε­ση στε­φά­νων από την Τομε­α­κή οργά­νω­ση του ΚΚΕ Ημα­θί­ας, την Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση του ΚΚΕ Νάου­σας, τα Παραρ­τή­μα­τα Πανελ­λή­νιας Ένω­σης Αγω­νι­στών Εθνι­κής Αντί­στα­σης και Δημο­κρα­τι­κού Στρα­τού Ελλά­δος των πόλε­ων Νάου­σας και Βέροιας, το Εργα­τι­κό Κέντρο Νάου­σας και τον Αγρο­τι­κό Σύλ­λο­γο Νάου­σας Μαρί­νος Αντύ­πας. Αθά­να­τοι! Προ­σφώ­νη­σαν στο τέλος της κατά­θε­σης στε­φά­νων οι παραβρισκόμενοι.

episkopi1

Η εκδή­λω­ση τελεί­ω­σε με ενός λεπτού σιγή και το πέν­θι­μο εμβα­τή­ριο καθώς και τον Εθνι­κό Ύμνο.

episkopi5

 

episkopi6

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο