Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ασύστολα ψέματα των ΗΠΑ για την ύπαρξη στρατευμάτων της Κούβας στην Βενεζουέλα

“Προ­σπα­θούν να κρύ­ψουν την απο­τυ­χία της κυβέρ­νη­σης των ΗΠΑ για την συνέ­χεια της επι­θε­τι­κής της πολι­τι­κής ενα­ντί­ον της Βενε­ζου­έ­λας και την απο­γο­ή­τευ­σή της μετά την δεύ­τε­ρη προ­σπά­θεια πρα­ξι­κο­πή­μα­τος ενα­ντί­ον της νόμι­μης κυβέρ­νη­σης του Μαδούρο”. 

“Δεν υπάρ­χουν στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις, ούτε δυνά­μεις ασφα­λεί­ας της Κού­βας στην Βενε­ζου­έ­λα. Η Κού­βα δεν συμ­με­τέ­χει ούτε με στρα­τεύ­μα­τα ούτε με μεμο­νω­μέ­νους στρα­τιω­τι­κούς στις στρα­τιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις στην Βενε­ζου­έ­λα” δηλώ­νει η υπο­διευ­θυ­ντής του γρα­φεί­ου για τις ΗΠΑ του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών της Κού­βας Johana Tablada με ανα­κοί­νω­σή στον τύπο στις 1/05 που δημο­σιεύ­ει η Γκράνμα.


20190503 012033

“Αυτή η συκο­φα­ντία απο­τε­λεί προ­σβο­λή του Κου­βα­νέ­ζι­κου λαού, της κυβέρ­νη­σης της Κού­βας, του λαού της Βενε­ζου­έ­λα, της διε­θνούς κοι­νό­τη­τας των ανε­ξάρ­τη­των εθνών και του λαού των ΗΠΑ που δικαιού­ται να μάθει την αλή­θεια” συνε­χί­ζει η ανακοίνωση. 

Η Tablada επα­να­λαμ­βά­νει πως η κυβέρ­νη­ση της Κού­βας έχει τις τελευ­ταί­ες εβδο­μά­δες ανα­φερ­θεί σε καταγ­γε­λί­ες, ανα­λή­θειες και συκο­φα­ντί­ες για τις σχέ­σεις συνερ­γα­σί­ας μετα­ξύ της Κού­βας και της Βενε­ζου­έ­λας από “ έναν παθο­λο­γι­κό ψεύ­τη,  τον σύμ­βου­λο ασφα­λεί­ας των ΗΠΑ John Bolton”,

FB IMG 1556838696381

Υπεν­θυ­μί­ζει πως ο Bolton έλε­γε ψέμα­τα για την ύπαρ­ξη όπλων μαζι­κής κατα­στρο­φής στο Ιράκ και βιο­λο­γι­κών όπλων στην Κού­βα το 2002, ψέμα­τα που του κόστι­σαν την θέση του σαν πρε­σβευ­τή του ΟΗΕ, ακό­μη και το ίδιο του το κόμ­μα ψήφι­σε ενα­ντί­ον του στην Επι­τρο­πή ελέγ­χου της Γερουσίας. 

“Ένας άνθρω­πος σαν και αυτόν δεν επι­τρέ­πε­ται να κατέ­χει θέσεις σε αυτό το υψη­λό επί­πε­δο” τονίζει. 

Η Κου­βα­νή διπλω­μά­της δηλώ­νει πως το πλή­θος των καταγ­γε­λιών των τελευ­ταί­ων ημε­ρών προ­σπα­θούν να κρύ­ψουν την απο­τυ­χία της κυβέρ­νη­σης των ΗΠΑ για την συνέ­χεια της επι­θε­τι­κής της πολι­τι­κής ενα­ντί­ον της Βενε­ζου­έ­λας και την απο­γο­ή­τευ­σή της μετά την δεύ­τε­ρη προ­σπά­θεια πρα­ξι­κο­πή­μα­τος ενα­ντί­ον της νόμι­μης κυβέρ­νη­σης του Μαδούρο. 

“Ο στό­χος τους είναι να κρύ­ψουν την πραγ­μα­τι­κή στή­ρι­ξη που έχει η κυβέρ­νη­ση της  Βενε­ζου­έ­λα και η Μπο­λι­βα­ρια­νή επα­νά­στα­ση και την έλλει­ψη στή­ρι­ξης που επι­κρα­τεί για τους αυτό­κλη­τους ή υπο­τι­θέ­με­νους ηγέ­τες που διο­ρί­ζουν οι ΗΠΑ”
Σύμ­φω­να με την Tablada προ­σπα­θούν οι ΗΠΑ να βρουν τον πιο πρα­κτι­κό τρό­πο να συνε­χί­σουν και να δικαιο­λο­γή­σουν την επι­θε­τι­κό­τη­τα τους ενα­ντί­ον του Κου­βα­νέ­ζι­κου λαού,  ισχυ­ρι­ζό­με­νες πως υπάρ­χουν 20.000 Κου­βα­νοί στρα­τιώ­τες στην Βενε­ζου­έ­λα και παρεμ­βαί­νουν στα εσω­τε­ρι­κά της χώρας. 

Τονί­ζει ακό­μη πως στην ίδια προ­σπά­θεια εχθρι­κό­τη­τας περι­λαμ­βά­νο­νται και οι δηλώ­σεις του προ­έ­δρου Τραμπ για “ολι­κό εμπάρ­γκο “ αν δεν απο­συρ­θούν τα “στρα­τεύ­μα­τα” από την Βενεζουέλα.

“ Δεν έχου­με να απο­σύ­ρου­με κάτι που δεν υπάρ­χει. Είναι μια απρε­πής  δήλω­ση που κρύ­βει μια ωμό­τη­τα για την έκτα­ση των συνε­πειών που αυτές οι ενέρ­γειες θα έχουν για τον λαό μας”

Η Johana Tablada κατα­λή­γει λέγο­ντας πως οι τελευ­ταί­ες δηλώ­σεις που γίνο­νται από τις ΗΠΑ φαί­νε­ται να ξεχνούν πως ο Κου­βα­νέ­ζι­κος λαός έχει επί 60 χρό­νια υπο­στεί αυτό το σύστη­μα των μέτρων και των απο­κλει­σμών που είναι τα πιό σύν­θε­τα, απο­κλει­στι­κά και επα­χθή της ιστο­ρί­ας και ότι “ο Bolton έχει ψευ­δαι­σθή­σεις όταν ισχυ­ρί­ζε­ται πως ο υπό­λοι­πος κόσμος στη­ρί­ζει αυτά τα μέτρα”

Σκλη­ρή και αλη­θι­νή η δήλω­ση της Κου­βα­νέ­ζι­κης διπλω­μα­τί­ας που πραγ­μα­τι­κά απο­κα­λύ­πτει με σαφή­νεια τον ρόλο και τις συκο­φα­ντι­κές μεθό­δους των ΗΠΑ που συμπε­ρι­φέ­ρο­νται σαν ένα πλη­γω­μέ­νο θηρίο ενα­ντί­ον της Κού­βας και γιαυ­τό είναι και πιό επικίνδυνο!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο