Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γάζα: Υπέκυψε Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών

Ένας Παλαι­στί­νιος υπέ­κυ­ψε την Πέμ­πτη στα τραύ­μα­τά του από τις σφαί­ρες ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών στη Λωρί­δα της Γάζας, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Υγεί­ας στον παλαι­στι­νια­κό θύλα­κα αυτόν.

Ο Παλαι­στί­νιος, ηλι­κί­ας 23 ετών, είχε τραυ­μα­τι­στεί από πυρά ανδρών του ισραη­λι­νού στρα­τού «πριν από μερι­κές ημέ­ρες» στο ανα­το­λι­κό τμή­μα της Μπου­ρέιτζ, στο κέντρο της Λωρί­δας της Γάζας, σύμ­φω­να με το υπουργείο.

Κάτοι­κοι της Λωρί­δας της Γάζας δια­δη­λώ­νουν από την 30ή Μαρ­τί­ου κατά μήκος των συνό­ρων του πολιορ­κού­με­νου θύλα­κα με το Ισρα­ήλ, για να δια­τρα­νώ­σουν το δικαί­ω­μα των Παλαι­στί­νιων να επι­στρέ­ψουν στα εδά­φη από τα οποία διώ­χθη­καν ή διέ­φυ­γαν όταν εγκα­θι­δρύ­θη­κε το κρά­τος του Ισρα­ήλ το 1948.

Του­λά­χι­στον 119 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί από την ημε­ρο­μη­νία αυτή από τις σφαί­ρες και τα δακρυ­γό­να των ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών, και 13.200 τραυ­μα­τί­στη­καν, 300 εκ των οποί­ων είναι σε σοβα­ρή κατά­στα­ση ανά­με­σά τους και παι­διά. Αντί­θε­τα από την πλευ­ρά του Ισρα­ήλ δεν υπάρ­χει νεκρός ή τραυματίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο