Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εθνική Λυρική Σκηνή — «Τόσκα»: Δωρεάν θέσεις για ανέργους

Η Εθνι­κή Λυρι­κή Σκη­νή προ­σφέ­ρει 300 δωρε­άν θέσεις σε άνερ­γους, στη γενι­κή δοκι­μή της όπε­ρας του Τζά­κο­μο Που­τσί­νι «Τόσκα», στην Αίθου­σα «Σταύ­ρος Νιάρ­χος» της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολι­τι­σμού Ιδρυ­μα Σταύ­ρος Νιάρ­χος, την Τετάρ­τη 24 Γενά­ρη, στις 19.00. Η συγκλο­νι­στι­κή αυτή όπε­ρα θα παρου­σια­στεί σε μου­σι­κή διεύ­θυν­ση Λου­κά Καρυ­τι­νού και σκη­νο­θε­σία — σκη­νι­κά — κοστού­μια Νίκου Σ. Πετρόπουλου.

Η δια­νο­μή των δωρε­άν εισι­τη­ρί­ων για τη γενι­κή δοκι­μή — με την επί­δει­ξη δελτίου/βεβαίωσης ανερ­γί­ας και δελ­τί­ου ταυ­τό­τη­τας — θα γίνει στα ταμεία της Εθνι­κής Λυρι­κής Σκη­νής στο Κέντρο Πολι­τι­σμού Ιδρυ­μα Σταύ­ρος Νιάρ­χος, την Τρί­τη 23 Γενά­ρη από τις 12.00 έως τις 18.00.

Η παρα­γω­γή αυτή πρω­το­πα­ρου­σιά­στη­κε το 2007, μετά από πρό­σκλη­ση του τότε καλ­λι­τε­χνι­κού διευ­θυ­ντή της ΕΛΣ Στέ­φα­νου Λαζα­ρί­δη, στον Νίκο Σ. Πετρό­που­λο, ο οποί­ος μετέ­φε­ρε τη δρά­ση του έργου στην περί­ο­δο του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου στη Ρώμη. Η παρά­στα­ση υπο­γραμ­μί­ζει το στοι­χείο της βίας και του σαδι­σμού. Η ασπρό­μαυ­ρη αισθη­τι­κή της παρα­γω­γής και οι υπο­βλη­τι­κοί φωτι­σμοί δίνουν στο θέα­μα αέρα κινη­μα­το­γρα­φι­κής ται­νί­ας και ειδι­κό­τε­ρα παρα­πέ­μπουν στις ται­νί­ες του ιτα­λι­κού νεορεαλισμού.

Τα εισι­τή­ρια για τις έξι παρα­στά­σεις της «Τόσκα» έχουν εξαντληθεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο