Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελική παρέμβαση για τους «Σπαρτιάτες» μετά τις δηλώσεις Στίγκα

Προ­κα­ταρ­κτι­κή έρευ­να με αφορ­μή τις δηλώ­σεις του επι­κε­φα­λής του φασι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος των «Σπαρ­τια­τών», Β. Στί­γκα, ότι βου­λευ­τές του κόμ­μα­τός του καθο­δη­γού­νται από εξω­θε­σμι­κά κέντρα, διε­νερ­γεί η εισαγ­γε­λία του Αρεί­ου Πάγου.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαί­σιο της έρευ­νας ο Β. Στί­γκας έχει κλη­θεί να κατα­θέ­σει στην εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου Γεωρ­γία Αδει­λί­νη, την ερχό­με­νη Τρίτη.

Ο επι­κε­φα­λής του φασι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος, σχο­λιά­ζο­ντας το «άδεια­σμα» του από τους 11 βου­λευ­τές των «Σπαρ­τια­τών» και την επι­λο­γή τους να απέ­χουν από την προ ημε­ρη­σί­ας δια­τά­ξε­ως συζή­τη­ση στη Βου­λή, τους είχε κατη­γο­ρή­σει πως «είναι καθο­δη­γού­με­νοι και ποδη­γε­τού­με­νοι» από «εξω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κά κέντρα». Υπο­νο­ώ­ντας πως πίσω από αυτή την ενέρ­γεια βρί­σκε­ται ο φυλα­κι­σμέ­νος ναζί εγκλη­μα­τί­ας Ηλ. Κασι­διά­ρης (ο οποί­ος τον είχε στη­ρί­ξει δημό­σια προ­ε­κλο­γι­κά) …ανα­κά­λυ­ψε τώρα πως αυτά τα κέντρα «παρα­πέ­μπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε».

Ο ίδιος δήλω­σε σε τηλε­ο­πτι­κή του συνέ­ντευ­ξη ότι θέλουν «να βάλουν χέρι στην κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση» και γι’ αυτό τον λόγο προ­σπα­θούν να τον ανα­τρέ­ψουν. «Μου έχουν προ­τεί­νει να περά­σω σε ανο­μί­ες», είπε, συμπλη­ρώ­νο­ντας ότι «προ­σπα­θούν να τον πεί­σουν» να δώσει αλλού ένα μέρος της χρηματοδότησης.

Ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Μανούσου

Στο μετα­ξύ, επι­στο­λή ανε­ξαρ­τη­το­ποί­η­σης έστει­λε στη Βου­λή ο βου­λευ­τής των Σπαρ­τια­τών, Γιώρ­γος Μανούσος.

Σύμ­φω­να με όσα μετέ­δω­σε η ΕΡΤ1, ο Γιώρ­γος Μανού­σος μετά τις καταγ­γε­λί­ες του προ­έ­δρου του κόμ­μα­τος, Βασί­λη Στί­γκα ότι «βου­λευ­τές είναι καθο­δη­γού­με­νοι και ποδη­γε­τού­με­νοι από ξένα κέντρα», απο­φά­σι­σε να ανεξαρτητοποιηθεί.

Ονο­ρέ Μπαλ­ζάκ: «Διπλή οικο­γέ­νεια» (Νου­βέ­λα)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο