Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελεύθεροι πατέρας και ο ανήλικος γιος του για τον θάνατο του 15χρονου στον Εύοσμο

Προ­κα­ταρ­κτι­κή έρευ­να παρήγ­γει­λε η εισαγ­γε­λέ­ας για να δια­πι­στω­θούν οι ακρι­βείς συν­θή­κες υπό τις οποί­ες έχα­σε τη ζωή του ο 15χρονος στον Εύο­σμο Θεσ­σα­λο­νί­κης, όταν εκπυρ­σο­κρό­τη­σε κυνη­γε­τι­κή καρα­μπί­να, την οποία περιερ­γα­ζό­ταν ο κολ­λη­τός του φίλος, με απο­τέ­λε­σμα να τον τραυ­μα­τί­σει θανάσιμα.

Για το τρα­γι­κό περι­στα­τι­κό συνε­λή­φθη­σαν ο 15χρονος φίλος του θύμα­τος και ο 56χρονος πατέ­ρας του, οι οποί­οι οδη­γή­θη­καν το πρωί στην Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Θεσ­σα­λο­νί­κης. Μελε­τώ­ντας τη δικο­γρα­φία, η εισαγ­γε­λέ­ας απο­φά­σι­σε να τους αφή­σει ελεύ­θε­ρους ενό­ψει της έρευ­νας που παρήγ­γει­λε προς το Τμή­μα Εγκλη­μά­των κατά Ζωής της Ασφά­λειας Θεσ­σα­λο­νί­κης. Μετά την ολο­κλή­ρω­ση της έρευ­νας και των ευρη­μά­των που θα προ­κύ­ψουν από αυτή, η δικο­γρα­φία θα επι­στρέ­ψει στην Εισαγ­γε­λία για να απο­φα­σι­στεί η ποι­νι­κή μετα­χεί­ρι­ση πατέ­ρα και υιού.

Όλα συνέ­βη­σαν το μεση­μέ­ρι της Μ. Παρα­σκευ­ής στο δια­μέ­ρι­σμα του 15χρονου δρά­στη, όπου οι δύο φίλοι συνα­ντή­θη­καν για να περά­σουν τον χρό­νο τους. Ο ανή­λι­κος θέλη­σε να δεί­ξει στον άτυ­χο φίλο του τις δύο κυνη­γε­τι­κές καρα­μπί­νες που κατεί­χε (νομί­μως) ο 56χρονος πατέ­ρας του, όταν, κάτω από συν­θή­κες που θα απο­τε­λέ­σουν αντι­κεί­με­νο της έρευ­νας, εκπυρ­σο­κρό­τη­σε το ένα από τα δύο όπλα, με συνέ­πεια να τραυ­μα­τι­στεί στο κεφά­λι ο 15χρονος. Δια­κο­μί­στη­κε στο νοσο­κο­μείο ΑΧΕΠΑ, αλλά, παρά τις προ­σπά­θειες των για­τρών, δεν κατά­φε­ραν να απο­τρέ­ψουν το μοιραίο.

Υπό το κρά­τος του πανι­κού, ο 15χρονος φέρε­ται να κατέ­θε­σε αρχι­κά ότι ο φίλος του τραυ­μα­τί­στη­κε ύστε­ρα από πτώ­ση, αλλά σύντο­μα η εκδο­χή αυτή απο­δεί­χθη­κε ως ανα­λη­θής, οπό­τε ανα­σκεύ­α­σε περι­γρά­φο­ντας τι είχε προη­γη­θεί στο δια­μέ­ρι­σμα. Από την πλευ­ρά του, ο 56χρονος πατέ­ρας — που εκεί­νη την ώρα απου­σί­α­ζε από το σπί­τι — φέρε­ται να παρα­δέ­χθη­κε στους αστυ­νο­μι­κούς πως ήταν λάθος που άφη­σε εκτε­θει­μέ­νες τις καρα­μπί­νες, λέγο­ντας ότι σκό­πευε το επό­με­νο διά­στη­μα να τις μετα­φέ­ρει σε ασφα­λές σημείο. Σε βάρος του είχε σχη­μα­τι­στεί δικο­γρα­φία για πλημ­με­λή φύλα­ξη όπλων και παρα­μέ­λη­ση επο­πτεί­ας ανηλίκου.

«Ο Μεγά­λος Ζωο­λο­γι­κός Κήπος» του Νικο­λάς Γκι­γιέν, από­δο­ση Γιάν­νη Ρίτσου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο