Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επανέρχεται το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα — Τι ισχύει

Επα­νέρ­χε­ται από σήμε­ρα στην Αθή­να το σύστη­μα ελεγ­χό­με­νης στάθ­μευ­σης. Το πάρ­κιν κοστί­ζει, τα πρό­στι­μα τσουχτερά.

Στο δια ταύ­τα, ο Δήμος Αθη­ναί­ων μας προ­τρέ­πει να χρη­σι­μο­ποιού­με τα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς. Ναι αυτά που οι επι­βά­τες είναι σαν σαρδέλες.

Για τον Μπα­κο­γιάν­νη η παν­δη­μία τέλειω­σε, δε θέλει να χάσει άλλα έσο­δα. Οταν πρό­κει­ται να χαρα­τσώ­σουν τον πολί­τη, δεν έχουν έλεος

Όσον αφο­ρά στην επα­να­φο­ρά του μέτρου, στις θέσεις που έχουν χωρο­θε­τη­θεί για τη στάθ­μευ­ση των οχη­μά­των επι­σκε­πτών (πινα­κί­δα Ρ69-ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ), παύ­ει να ισχύ­ει η ελεύ­θε­ρη στάθ­μευ­ση των οχη­μά­των και στο εξής θα επι­τρέ­πε­ται μόνο κατό­πιν κατα­βο­λής αντί­στοι­χου τέλους, το οποίο θα είναι ανά­λο­γο της διάρ­κειας της στάθμευσης.

Η ελεγ­χό­με­νη στάθ­μευ­ση ισχύ­ει στις θέσεις επι­σκε­πτών τις εργά­σι­μες ημέ­ρες από τις 9:00 έως τις 21:00 και το Σάβ­βα­το από τις 9:00 έως τις 16:00. Στις θέσεις των κατοί­κων και στις ειδι­κές θέσεις το σύστη­μα ελεγ­χό­με­νης στάθ­μευ­σης ισχύ­ει όλο το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρ­κεια του χρό­νου, χωρίς χρο­νι­κό περιο­ρι­σμό για όλες τις ημέ­ρες και ώρες.

Τα οχή­μα­τα με ανα­πη­ρι­κό σήμα μπο­ρούν να σταθ­μεύ­ουν ελεύ­θε­ρα στις θέσεις επι­σκε­πτών, χωρίς την κατα­βο­λή τέλους, επί­σης, όλες τις ημέ­ρες και ώρες. Για τα οχή­μα­τα επι­σκε­πτών, η μέγι­στη διάρ­κεια επι­τρε­πό­με­νης στάθ­μευ­σης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθ­μευ­σης ανέρ­χο­νται σε 50 λεπτά για στάθ­μευ­ση μισής ώρας και αυξά­νο­νται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύ­τε­ρη ώρα όπου φτά­νει τα 2 ευρώ. Για στάθ­μευ­ση 2,5 ωρών ο χρή­στης πρέ­πει να κατα­βάλ­λει 4 ευρώ και για στάθ­μευ­ση 3 ωρών 6 ευρώ. Η πλη­ρω­μή του τέλους στάθ­μευ­σης γίνε­ται με τη χρή­ση ξυστών και ηλε­κτρο­νι­κών καρ­τών (μηχα­νή­μα­τα POS) προ­πλη­ρω­μέ­νου χρό­νου στάθ­μευ­σης (αξί­ας 1 ευρώ, 2 ευρώ και 6 ευρώ). Οι εν λόγω κάρ­τες δια­τί­θε­νται από τρι­το­πω­λη­τές (περί­πτε­ρα κ.λπ.).

Περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες δια­τί­θε­νται στην ιστο­σε­λί­δα του Δήμου Αθη­ναί­ων http://www.cityofathens.gr/kykloforia-stathmeysi/systima-elegxomenis-stathmeysis. Επί­σης, για την καλύ­τε­ρη εξυ­πη­ρέ­τη­ση του κοι­νού θα παρέ­χε­ται και πάλι η δυνα­τό­τη­τα κατα­βο­λής του προ­βλε­πό­με­νου τέλους από από­στα­ση για τη στάθ­μευ­ση οχη­μά­των στις θέσεις επι­σκε­πτών και μέσω χρή­σε­ως συσκευών Android και iOS, συγκε­κρι­μέ­να μέσω της Εφαρ­μο­γής Ηλε­κτρο­νι­κής Πλη­ρω­μής Ελεγ­χό­με­νης Στάθ­μευ­σης (MyAthensPass). Το τέλος στάθ­μευ­σης μέσω της εφαρ­μο­γής ΜyAthensPass είναι ανά­λο­γο της διάρ­κειας στάθ­μευ­σης, όπως συμ­βαί­νει και στις λοι­πές κάρ­τες στάθ­μευ­σης επι­σκε­πτών, ενώ η χρή­ση της εν λόγω εφαρ­μο­γής δεν απαι­τεί τοπο­θέ­τη­ση κάρ­τας στο όχημα.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο