Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωλίγκα: Επικίνδυνες αποστολές για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην «διαβολοβδομάδα»

Διπλές ανα­με­τρή­σεις περι­λαμ­βά­νει αυτή η εβδο­μά­δα, για τον Ολυ­μπια­κό και τον Πανα­θη­ναϊ­κό, στη Euroleague, στην πρώ­τη «δια­βο­λο­βδο­μά­δα» της τρέ­χου­σας αγω­νι­στι­κής περιό­δου (2023–24). Στο πλαί­σιο της 3ης αγω­νι­στι­κής, τόσο ο Πανα­θη­ναϊ­κός όσο και ο Ολυ­μπια­κός αγω­νί­ζο­νται εκτός έδρας, την Τρί­τη, 17 Οκτω­βρί­ου. Ο Πανα­θη­ναϊ­κός αντι­με­τω­πί­ζει τη Φενερ­μπα­χτσέ στις 20:15 στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, ενώ ο Ολυ­μπια­κός δοκι­μά­ζε­ται στο Μιλά­νο κόντρα στην Αρμά­νι, στις 21:45. Για την 4η αγω­νι­στι­κή, ο Ολυ­μπια­κός υπο­δέ­χε­ται την Παρ­τι­ζάν Βελι­γρα­δί­ου του Ζέλι­μιρ Ομπρά­ντο­βιτς την Πέμ­πτη (19/10, 21:15), ενώ οι «πρά­σι­νοι» υπο­δέ­χο­νται τη Μακά­μπι Τελ Αβίβ την Παρα­σκευή (20/10, 21:15).

Συγκε­κρι­μέ­να, στις 20:15 την Τρί­τη (17/10), ο Πανα­θη­ναϊ­κός δοκι­μά­ζε­ται στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, με αντί­πα­λο τη Φενερ­μπα­χτσέ του Δημή­τρη Ιτού­δη και του Νικ Καλά­θη, την ώρα που ο Τάι­λερ Ντόρ­σεϊ υπέ­στη σοβα­ρό τραυ­μα­τι­σμό (κάταγ­μα στο μετα­τάρ­σιο οστό του δεξιού ποδιού) και θα μεί­νει εκτός για διά­στη­μα δύο μηνών. Από πλευ­ράς «πρα­σί­νων», ο Κώστας Σλού­κας ξεπέ­ρα­σε το πρό­βλη­μα θλά­σης που τον ταλαι­πω­ρού­σε και τέθη­κε στη διά­θε­ση του Εργκίν Ατα­μάν για το κρί­σι­μο ματς με την τουρ­κι­κή ομά­δα. Αντί­θε­τα, εκτός απο­στο­λής είναι ο Ιωάν­νης Παπα­πέ­τρου, που δεν έχει ξεπε­ρά­σει το πρό­βλη­μα στο γόνα­το, ενώ «εκτός μάχης» είναι και ο Ντί­νος Μήτο­γλου, που συνε­χί­ζει θερα­πεία για τη θλά­ση στη γάμπα. Ο Πανα­θη­ναϊ­κός μετρά 1 νίκη — 1 ήττα, όπως και ο σύλ­λο­γος της Τουρ­κί­ας. Διαι­τη­τές της ανα­μέ­τρη­σης ορί­στη­καν οι Σρέ­τεν Ράντο­βιτς (Κρο­α­τία), Καρ­μέ­λο Πατέρ­νι­κο (Ιτα­λία) και Γκέ­ντιαν Τσί­τσι (Αλβα­νία).

Μετά την ήττα από την Μπαρ­τσε­λό­να στο ΣΕΦ, ο Ολυ­μπια­κός δοκι­μά­ζε­ται στο Μιλά­νο, με το τζά­μπολ, απέ­να­ντι στην Αρμά­νι, να έχει ορι­στεί για τις 21:45 την Τρί­τη (17/10). Ο Γιώρ­γος Μπαρ­τζώ­κας θα έχει στη διά­θε­σή του δύο παί­κτες που έλει­ψαν από την ομά­δα του Πει­ραιά στους δύο τελευ­ταί­ους αγώ­νες της, δηλα­δή τους Νάι­τζελ Ουί­λιαμς-Γκος και Λιουκ Σίκ­μα. Με τον Μου­στα­φά Φαλ να έχει επι­στρέ­ψει (ξεπέ­ρα­σε τη διά­τα­ση έσω πλα­γί­ου δεξιού γονά­του), η μονα­δι­κή απου­σία για τους «ερυ­θρό­λευ­κους» είναι ο Σακί­ελ Μακ­Κί­σικ. Ο Αμε­ρι­κα­νός γκαρντ έχει ανα­πτύ­ξει οστι­κό οίδη­μα στην μηριαία τρο­χι­λία και αλλοιώ­σεις στον τένο­ντα του τετρα­κε­φά­λου ύστε­ρα από την πτώ­ση του στον αγώ­να με τον Πανα­θη­ναϊ­κό. Ο Μακ­Κί­σικ ανα­μέ­νε­ται να μεί­νει για ακό­μη 2–3 εβδο­μά­δες εκτός αγω­νι­στι­κής δρά­σης. Η πρώ­τη αντί­πα­λος του Ολυ­μπια­κού αυτή τη «δια­βο­λο­βδο­μά­δα», Αρμά­νι Μιλά­νο στη Euroleague, θα τιμή­σει τον παλαί­μα­χο πλέ­ον Λουί­τζι (Τζί­τζι) Ντα­τό­με, στο περι­θώ­ριο της ανα­μέ­τρη­σης με την ομά­δα του Πει­ραιά, ο οποί­ος αγω­νί­στη­κε στην ιτα­λι­κή ομά­δα επί μία τριε­τία (2020–23). Ο Ολυ­μπια­κός μετρά 1 νίκη — 1 ήττα, αφού μετά το «διπλό» στο ΟΑΚΑ, επί του Πανα­θη­ναϊ­κού, για την 1η αγω­νι­στι­κή, ηττή­θη­κε από την Μπαρ­τσε­λό­να στο Στά­διο Ειρή­νης και Φιλί­ας. Μία ήττα μετρά η Αρμά­νι Μιλά­νο, αφού στην πρε­μιέ­ρα ηττή­θη­κε από τη Φενερ­μπα­χτσέ στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη (85–82), ενώ ανα­βλή­θη­κε ο προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νος αγώ­νας της με τη Μακά­μπι στο Τελ Αβίβ, λόγω της εμπό­λε­μης κατά­στα­σης στο Ισρα­ήλ. Το ματς ορί­στη­κε για τις 31 Οκτω­βρί­ου (21:30), στο Μιλά­νο. Την ανα­μέ­τρη­ση του Ολυ­μπια­κού κόντρα στην Αρμά­νι θα «σφυ­ρί­ξουν» οι Ματέι Μπολ­τά­ου­ζερ (Σλο­βε­νία), Λεά­ντρο Λοθά­νο (Αργε­ντι­νή) και Κάρ­λο Κορ­τές (Ισπα­νία).

Το πρό­γραμ­μα των 3ης και 4ης αγω­νι­στι­κής στη Euroleague έχει ως εξής:

3η Αγω­νι­στι­κή (17–18/10/2023)
Τρί­τη, 17 Οκτωβρίου
Φενερ­μπα­χτσέ (Τουρκία)-Παναθηναϊκός 20:15
Αρμά­νι Μιλά­νο (Ιταλία)-Ολυμπιακός 21:45
Ανα­ντο­λού Εφές (Τουρκία)-Βιλερμπάν (Γαλ­λία)
Μπα­σκό­νια (Ισπανία)-Μπάγερν (Γερ­μα­νία)
Παρ­τι­ζάν (Σερβία)-Μπαρτσελόνα (Ισπα­νία)
Ρεάλ Μαδρί­της (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάου­νας (Λιθουα­νία)

Τετάρ­τη, 18 Οκτωβρίου
Ερυ­θρός Αστέ­ρας (Σερβία)-Μονακό (Μονα­κό)
Βαλέν­θια (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισρα­ήλ)
Βίρ­τους (Ιταλία)-Άλμπα Βερο­λί­νου (Γερ­μα­νία)

4η Αγω­νι­στι­κή (19–20/10/2023)
Πέμ­πτη, 19 Οκτωβρίου
Ολυ­μπια­κός-Παρ­τι­ζάν (Σερ­βία) 21:15
Φενερ­μπα­χτσέ (Τουρκία)-Βιλερμπάν (Γαλ­λία)
Μπα­σκό­νια (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάου­νας (Λιθουα­νία)
Ρεάλ Μαδρί­της (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλά­νο (Ιτα­λία)

Παρα­σκευή, 20 Οκτωβρίου
Πανα­θη­ναϊ­κός (Ελλάδα)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισρα­ήλ) 21:15
Μονα­κό (Μονακό)-Άλμπα Βερο­λί­νου (Γερ­μα­νία)
Ανα­ντο­λού Εφές (Τουρκία)-Βαλένθια (Ισπα­νία)
Βίρ­τους (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέ­ρας (Σερ­βία)
Μπαρ­τσε­λό­να (Ισπανία)-Μπάγερν (Γερ­μα­νία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπαρ­τσε­λό­να 2–0
Ρεάλ Μαδρί­της 2–0
Ζαλ­γκί­ρις Κάου­νας 2–0
Βαλέν­θια 2–0
Μακά­μπι Τελ Αβίβ 1–0
Βίρ­τους Μπο­λό­νια 1–1
Ερυ­θρός Αστέ­ρας 1–1
Παρ­τι­ζάν Βελι­γρα­δί­ου 1–1
Πανα­θη­ναϊ­κός 1–1
Μπά­γερν Μονά­χου 1–1
Μπα­σκό­νια 1–1
Φενερ­μπα­χτσέ 1–1
Ολυ­μπια­κός 1–1
Αρμά­νι Μιλά­νο 0–1
Άλμπα Βερο­λί­νου 0–2
Μονα­κό 0–2
Ανα­ντο­λού Εφές 0–2
Βιλερ­μπάν 0–2

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο