Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευχαριστήρια επιστολή Όρμπαν στη ναζιστική Χρυσή Αυγή προκαλεί αναταράξεις στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Ευχα­ρι­στή­ρια επι­στο­λή στη ναζι­στι­κή-εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή για τη στή­ρι­ξη της στην ουγ­γρι­κή κυβέρ­νη­ση απέ­στει­λε ο πρω­θυ­πουρ­γός της Ουγ­γα­ρί­ας Βίκτορ Όρμπαν, πυρο­δο­τώ­ντας αντι­δρά­σεις στο Ευρω­παϊ­κό Λαϊ­κό Κόμ­μα, γρά­φει σε άρθρο του το Euractiv.

«Εκτι­μώ τη στή­ρι­ξη που έχε­τε δεί­ξει στην εθνι­κή κυριαρ­χία και την αλλη­λεγ­γύη κατά τη διάρ­κεια της ψηφο­φο­ρί­ας. Μπο­ρώ να σας δια­βε­βαιώ­σω ότι, ανε­ξάρ­τη­τα από τις επαί­σχυ­ντες επι­θέ­σεις των δυνά­με­ων που τάσ­σο­νται υπέρ της μετα­νά­στευ­σης, δεν θα ενδώ­σου­με σε εκβια­σμούς», σημειώ­νει στην επι­στο­λή του ο ακρο­δε­ξιός ούγ­γρος πρω­θυ­πουρ­γός, ανα­φε­ρό­με­νος στην στή­ρι­ξη που παρεί­χε στην κυβέρ­νη­ση του η φασι­στι­κή οργά­νω­ση στο Ευρω­παϊ­κό Κοινοβούλιο.

Ο δίαυ­λος επι­κοι­νω­νί­ας του Όρμπαν με τη Χρυ­σή Αυγή προ­κα­λεί ήδη ανα­τα­ρά­ξεις στο Ευρω­παϊ­κό Λαϊ­κό Κόμ­μα (ΕΛΚ) όπου το κόμ­μα του πρω­θυ­πουρ­γού της Ουγ­γα­ρί­ας «συγκα­τοι­κεί» πολι­τι­κά με τη Νέα Δημο­κρα­τία αλλά και με άλλες δυνά­μεις, όπως η παρά­τα­ξη του προ­έ­δρου της Κομι­σιόν Ζαν Κλοντ Γιούν­κερ. Ο τελευ­ταί­ος μάλι­στα εξέ­φρα­σε τη δυσα­ρέ­σκειά του για τις κινή­σεις αυτές, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι η ιδιό­τη­τα μέλους του ακρο­δε­ξιού Όρμπαν στην οικο­γέ­νεια του ΕΛΚ απο­τε­λεί «πρό­βλη­μα».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι αντι­πρό­ε­δρος του ΕΛΚ εξε­λέ­γη πρό­σφα­τα ο βου­λευ­τής της ΝΔ Μιλτ. Βαρ­βι­τσιώ­της, ενώ στη θέση της αντι­προ­έ­δρου της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής ομά­δας στο Συμ­βού­λιο της Ευρώ­πης επα­νε­ξε­λέ­γη η- επί­σης βου­λευ­τής της ΝΔ- Ντό­ρα Μπακογιάννη. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο