Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Κούβα θα διαθέσει εμβόλιο κατά του Covid-19 στον λαό της Παλαιστίνης 

Επι­μέ­λεια Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Ο πρέ­σβης της Κού­βας στον Λίβα­νο, Alexander Pellicer, δια­βε­βαί­ω­σε σήμε­ρα ότι η χώρα του θα υπο­στη­ρί­ξει την Παλαι­στί­νη στον αγώ­να κατά του Covid-19, όπως έκα­νε πάντα με τους λιγό­τε­ρο ευνοη­μέ­νους λαούς στον κόσμο.

Αντι­προ­σω­πεία του Δημο­κρα­τι­κού Μετώ­που της Παλαι­στί­νης, απο­τε­λού­με­νη από τους Ali Faisal και Abraham Al Nimer, επι­σκέ­φθη­κε την διπλω­μα­τι­κή αντι­προ­σω­πεία της Κού­βας στον Λίβα­νο  με αφορ­μή την τέταρ­τη επέ­τειο του θανά­του του Φιντέλ Κάστρο.

Ο Faisal και ο Nimer επι­βε­βαί­ω­σαν την αφο­σί­ω­σή τους και την πίστη τους στον ηγέ­τη της κου­βα­νι­κής επα­νά­στα­σης, καθώς δεν ξεχνούν ποτέ τις θέσεις του για την υπε­ρά­σπι­ση του παλαι­στι­νια­κού λαού.

Ευχα­ρί­στη­σαν επί­σης τον Πρό­ε­δρο Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ, ο οποί­ος ακο­λου­θεί τις αρχές που υπο­στη­ρί­ζει ο Φιντέλ Κάστρο για αλλη­λεγ­γύη και αδελ­φό­τη­τα με αδελ­φά και φιλι­κά έθνη.

Το 2018, τέθη­κε σε λει­τουρ­γία πρό­γραμ­μα 200 υπο­τρο­φιών για τέσ­σε­ρα χρό­νια για Παλαι­στί­νιους που θέλουν να σπου­δά­σουν ιατρι­κή στην Κούβα.

Ο επι­κε­φα­λής της διπλω­μα­τι­κής  απο­στο­λής δήλω­σε στην Prensa Latina ότι κατά τη διάρ­κεια του δια­λό­γου με τους επι­σκέ­πτες, προ­έ­κυ­ψε το ζήτη­μα της διά­θε­σης από τους κου­βα­νούς επι­στή­μο­νες ενός εμβο­λί­ου κατά του Covid-19 που η Κού­βα θα χορη­γή­σει  στον παλαι­στι­νια­κό λαό.

Βηρυ­τός, 26 Νοεμβρίου 

Πηγή Prensa Latina 

Ότι και να πει κανείς για την Κού­βα και τον λαό της είναι λίγα. Άλλω­στε το δεί­χνουν οι πρά­ξεις ηρω­ι­σμού και αλλη­λεγ­γύ­ης στους λαούς όλου του κόσμου. Η υπε­ρά­σπι­ση της Κου­βα­νι­κής Επα­νά­στα­σης και η κατάρ­γη­ση του απάν­θρω­που εμπάρ­γκο είναι το λιγό­τε­ρο που μπο­ρού­με να κάνου­με εμείς οι υπό­λοι­ποι που η Κού­βα μας κάνει υπερήφανους.

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο