Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΝΔ διέγραψε τον Γ. Κύρτσο

Στη δια­γρα­φή του Γιώρ­γου Κύρ­τσου προ­χώ­ρη­σε η Ν.Δ., όπως ανα­κοί­νω­σε το πρωί της Παρα­σκευ­ής εξαι­τί­ας των αναρ­τή­σε­ών του οι οποί­ες «δυσφη­μούν διε­θνώς τη χώρα» και «τη στά­ση του προ­σβάλ­λει όλους εκεί­νους που τον εμπι­στεύ­θη­καν να τους εκπρο­σω­πεί». Η σημε­ρι­νή ανάρ­τη­ση του ευρω­βου­λευ­τή για τη Δικαιο­σύ­νη φαί­νε­ται ότι ήταν η στα­γό­να που ξεχεί­λι­σε το ποτήρι.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται στη σχε­τι­κή ανακοίνωση:

«Mε από­φα­ση του Γραμ­μα­τέα της Πολι­τι­κής Επι­τρο­πής της Ν.Δ. Παύ­λου Μαρι­νά­κη, ο Ευρω­βου­λευ­τής Γιώρ­γος Κύρ­τσος δια­γρά­φε­ται από τη Νέα Δημο­κρα­τία. Ο κ. Κύρ­τσος ο οποί­ος εξε­λέ­γη με το ψηφο­δέλ­τιο της Ν.Δ., με εντο­λή από τους ψηφο­φό­ρους να προ­ω­θεί τις ελλη­νι­κές θέσεις στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο, με τις αναρ­τή­σεις του κάνει εντε­λώς το αντί­θε­το. Δυσφη­μεί διε­θνώς τη χώρα αμφι­σβη­τώ­ντας την ανε­ξαρ­τη­σία της ελλη­νι­κής δικαιο­σύ­νης και συγκρί­νο­ντας την Ελλά­δα με κρά­τη που παρα­βιά­ζουν τους κανό­νες του κρά­τους δικαί­ου. Με τη στά­ση του προ­σβάλ­λει όλους εκεί­νους που τον εμπι­στεύ­θη­καν να τους εκπρο­σω­πεί. Μέχρι σήμε­ρα έγι­νε ανε­κτή η όποια κρι­τι­κή του στην κυβέρ­νη­ση, ακό­μη κι αν ξεπερ­νού­σε τα όρια. Ανο­χή όμως στην δυσφή­μι­ση της χώρας δεν μπο­ρεί να υπάρξει.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να εφαρ­μό­στη­κε το άρθρο 5 §1.2 σύμ­φω­να με το οποίο η απώ­λεια της ιδιό­τη­τας του μέλους επέρ­χε­ται “Με την αυτό­βου­λη απο­μά­κρυν­σή του από το κόμ­μα, η οποία εκδη­λώ­νε­ται με λόγο ή πρά­ξη και προ­κύ­πτει κατά­δη­λα, ενδει­κτι­κά με την εγγρα­φή του σε άλλο πολι­τι­κό κόμ­μα, ή με δημό­σιες εκδη­λώ­σεις του που αντι­στρα­τεύ­ο­νται έντο­να τις ιδε­ο­λο­γι­κές και πολι­τι­κές αρχές του κόμ­μα­τος ή προ­ω­θούν το ρατσι­σμό, το μίσος και τη βία ή αμφι­σβη­τούν το κρά­τος δικαί­ου και το δημο­κρα­τι­κό κοι­νο­βου­λευ­τι­κό πολί­τευ­μα της χώρας”. Η δια­πί­στω­ση της συν­δρο­μής των παρα­πά­νω γίνε­ται με από­φα­ση του Γραμ­μα­τέα της Πολι­τι­κής Επιτροπής».

Οι αναρτήσεις του Γ. Κύρτσου

Αφορ­μή για τη δια­γρα­φή του κ. Κύρ­τσου φαί­νε­ται να υπήρ­ξε σει­ρά αναρ­τή­σε­ών του, σε συνέ­χεια πολύ­μη­νων δια­φο­ρο­ποί­η­σε­ών του από θέσεις της Ν.Δ. Το πρωί ο κ. Κύρ­τσος ανέ­φε­ρε μέσω Twitter: «Παγί­δα για κυβέρ­νη­ση, Ελλά­δα η δίω­ξη δημο­σιο­γρά­φων, Του­λου­πά­κη. Η κόντρα Βρυ­ξελ­λών – Ουγ­γα­ρί­ας, Πολω­νί­ας για κρά­τος Δικαί­ου στο ζενίθ. Το Ευρω­παϊ­κό Δικα­στή­ριο δέχθη­κε σύν­δε­ση κον­δυ­λί­ων με σεβα­σμό δικαιω­μά­των. Η κρι­τι­κή από έγκυ­ρα ΜΜΕ, όπως το ARTE, σκλη­ραί­νει. Το Μαξί­μου θεα­τής των εξελίξεων».

Λίγο νωρί­τε­ρα, είχε σημειώ­σει επί­σης μέσω Twitter: «Το ασφα­λι­στι­κό μαύ­ρη τρύ­πα για κυβέρ­νη­ση, οικο­νο­μία. Το έλλειμ­μα μεγα­λώ­νει σαν ποσο­στό του ΑΕΠ. Οι αρμό­διοι δεν ενη­με­ρώ­νουν. Μπή­κα­με σε λού­κι ανα­δρο­μι­κών χωρίς λεφτά. Τερά­στια η ουρά όσων περι­μέ­νουν σύντα­ξη. Οι οργα­νω­τι­κές αλλα­γές δαπα­νη­ρή απο­τυ­χία. Οι θεσμοί αρκε­τά ανήσυχοι».

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο